Кајганџиски авто-мото собир 2010 год.

Па некој организирал BMW собир... така да можи да се оквалификува како општ. Имаше доста интересни возилца, кој беше виде. Кој небеше.... ќе види слики ако Volkswagen ги постни :)

Па некој организирал BMW собир... така да можи да се оквалификува како општ. Имаше доста интересни возилца, кој беше виде. Кој небеше.... ќе види слики ако Volkswagen ги постни :)

еееее џиш... финалето си го пропуштил... јас дојдов кога си отишол ти... имаше трки... црвеното бмв со белото југо, па после небеското југо со сеичентото... и во двата случаи југо победи... плус овој со бмв-то се глупираше нешто, ама како што изгледа дека не му е баш во нај топ кондиција моторот... по звукот мислам дека белото југо имаше 1.3 машина а небеското ке да беше 1.6 убацен. има видео запис, фолци снимаше.

еееее џиш... финалето си го пропуштил... јас дојдов кога си отишол ти... имаше трки... црвеното бмв со белото југо, па после небеското југо со сеичентото... и во двата случаи југо победи... плус овој со бмв-то се глупираше нешто, ама како што изгледа дека не му е баш во нај топ кондиција моторот... по звукот мислам дека белото југо имаше 1.3 машина а небеското ке да беше 1.6 убацен. има видео запис, фолци снимаше.

A be ja vikam jugo si e jugo :D

E да си јадам ушите...

и ти да си јадиш ушите, шо не дојде порано, ќе се запознаевме тинтири минтири. Јебига, наредна прилика :) нема кај да мрдаш.

Него фичото бело (со перла боја) го отвори моторот? Имаше нешто “неоригинално“ под хауба, и задните седишта му беа извадени, пошто имаше некој самоделски тунел за новиот мотор. Виде некој шо имаше, точно да кажи?

Бујрум дел од атмосферата. Се надевам ќе има уште слики па ќе ги постирам.
Можи сеа да ги ставам и клипчињата на Youtube.

96039834.jpg

65223896.jpg

21322519.jpg

35184986.jpg

11848176.jpg

54825689.jpg

--- надополнето ---

Бујрум дел од атмосферата. Се надевам ќе има уште слики па ќе ги постирам.
Можи сеа да ги ставам и клипчињата на Youtube.

96039834.jpg

65223896.jpg

21322519.jpg

35184986.jpg

11848176.jpg

54825689.jpg

--- надополнето ---

Beloto jugo e 1150 kubika samo praveno e vozi vo mk sampionat sega ima nov sopstvenik vrednost mu e okolu 4000e :D

Beloto jugo e 1150 kubika samo praveno e vozi vo mk sampionat sega ima nov sopstvenik vrednost mu e okolu 4000e :D

мене ми звучи ко бајаги по јако да е... не ке да е 1150 кубика... освен ако нема турбина па да го вади тој звук... не го зирнав ни белото фико. го гледав ово оно, и се гледа дека направил типот фина реплика на абарт ама не видов одзади што носи..
E да си јадам ушите...

и ти да си јадиш ушите, шо не дојде порано, ќе се запознаевме тинтири минтири. Јебига, наредна прилика :) нема кај да мрдаш.

Него фичото бело (со перла боја) го отвори моторот? Имаше нешто “неоригинално“ под хауба, и задните седишта му беа извадени, пошто имаше некој самоделски тунел за новиот мотор. Виде некој шо имаше, точно да кажи?

што да ти правам бе кога оставаш автомобилски средби за да муваш форумџики...:pos2:

плус 100 пати се премислив дали да дојдам со фикото или не... не е регистрирано...

инаку, за неинформираните... тоа е фико со мотор од југо 45, на зглобови и 13-ки бандажи од голф. и кој ке ми рече дека треба само да го смениш моторот и дека паше од штраф на штраф ке го окарактеризирам како врвен незнајко... освен што на мењач паше и на држач, друго ама баш ништо не му паше... комплетна модификација треба почнувајки од пумпа за вода, перка за ладење, разводната капа, црева, термостати, карбуратор и се... ама баш се...

Е да де, треба менување поќе работи. Знам пумпата за вода ја земаат од фиќо комбе. Раводната капа некои ставаат од Југо, ама долга е и го сечат капакот (на времето цајканите така ги ловеле ако менувале мотор).

Е да де, треба менување поќе работи. Знам пумпата за вода ја земаат од фиќо комбе. Раводната капа некои ставаат од Југо, ама долга е и го сечат капакот (на времето цајканите така ги ловеле ако менувале мотор).

не бе... капата ја туривме од фиќо пак, само за 50 стоти му ја симнавме алуминската глава за да влезе во блок. пумпата е од југо исто, неможе од фико комбе да се стави, треба премногу заебанции. треба да се сече дел од блокот, да се рамни, па на пумпата модификација и бла бла бла... вака директ од југо, си има и држачи, ама со цревата е сексот, многу се блиску две кривини од по 90 степени, на размак од 15 сантими..., а перката е од рено 19:pipi: со термопрекидач одма на поклопецот од термостатот за проток. да видиш какво парно има фикото хахаха...

Браво за идејата, уште поголемо браво затоа што навистина сте се собрале. Криво ми е што не ја видов темава на време, туку сега.

мене ми звучи ко бајаги по јако да е... не ке да е 1150 кубика... освен ако нема турбина па да го вади тој звук... не го зирнав ни белото фико. го гледав ово оно, и се гледа дека направил типот фина реплика на абарт ама не видов одзади што носи..
Може да ти гарантирам дека е 1150 само малце тјуниран мотор има еве го на трка во боите на италија беше ама го одлепиле жално е сеа што му прават се знае на таа кола кај и е местото :salut:

Сигурно интересно било...неможев да дојдам, имав обврски. А баш беше пресно испрана :)

Во некоја наредна прилика треба да се направи Кајгана авто собир па сите кој што има да донесе и така.Инаку и овој собир според сликите е супер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom