Навистина лошо размислуваш.
Албанија многу напредува отколку влезе во НАТО, Бугарија веќе е многу пред нас, а беше дупло покорумпирана држава и со далеку поголем размер на организиран криминал. За Словенија да не правам муабет, тие се светлосни години пред нас.
.......ја прифаќам реалноста таква како што е,и каква што само народот може да ја направи....не прифаќам илузии,лажни ветувања и убедувања,оази на миорт,СФ безбедност итн итн.........
Албанија напредува зашто конечно ја разработи нивната значајна гранка-туризмот и поради тоа што е држава во која што нема внатрешни проблеми со територијата,името,етничките групи(строг режим за етничките заедници),Бугарија дури во 2004 влезе во НАТО па уште не пркнаа како ШТО МИСЛИТЕ ВИЕ,...што не правиш муабет за Хрватска каде што половина од граѓаните се скептици за ЕУ и НАТО,на 15% им е сеедно,и дури 35% се за членство во тие евроатлански структури
п.с. противник сум за влез во НАТО,иако сум дефендолог,но да бараш членство во некој кој индиректно и наштетил на твојата земја и народ е тотален МОРОН(2001)
сега јас ќе те прашам како размислуваш за овие земји и зашто немаат прогрес ниту ЌЕ ИМААТ:
Босна-3 етнички заедници,каде што секоја гледа за доброто на својот народ,а само ЕДНА се грижи за целата Босна
Србија-ја условуваат за влез во ЕУ(а во НАТО ни самата не сака) со тоа што мора да се откаже од дел од сопствената територија
Македонија-слично како во Босна,но само со две етнички заедници
Косово-ни за 100 години не ќе може да стане држава,,,единствено мафијата и политичарите си најдоа поволна земја за терање на бизнис(едните преку криминални активности,другите со мал удел во тие зделки и + проширување на западното влијание и "демократија")
ЗАШТО само во овие држави се прават матни игри,иако во скоро секоја Европска држава може да се јави истиот проблем со етничките заедници(Баскија,Каталонија,Ирска,Романија,Грција,Украина,Литванија,Белгија)..........зашто само овие земји секогаѓ ќе бидат буре барут,зашто само овие земји се дел од матните игри на големите земји!!!!!
сега дали добро размислувам,или треба да бидам уште еден слеп војник на заслепената ЕУ маса од Македонија