Нови серии 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
Да бе 5, епизоди! Јас 4 имав изгледано, и пуштам 5тава, гледам завршува.
Лејм, само првите 2 вредат. Значи ништо посебно излезе и оваа. Ајде, се чека The Event.
Ги читаше коментарите за Event на youtube? Лост во друга верзија, значи ако иде во тој стил ќе биде само бледа копија.

Инаку, зошто мислам дека Undercovers ти е 24 со Тони Алмеида и жена му? :D

Оваа да ја гледаме ако ни се допаднала Lost, Harper's Island, Persons Unknown?
Persons Unknown ти се допадна ?!? Значи, имаше ветувачки почеток и се тоа, па и донекаде заплет уз очајно лоша глума и сцени, али жити све, што имаше тука убаво кога на прашањето '' wtf is going on ? '' немаше апсолутно никаков одговор, гледаш 13 епизоди и незнаеш што всушност се дешава, што е она главното, што е ''
програмата
'', зашто има
левел 2
, што е
левел 2
, што се дешава ако
се стигне најгоре
, зашто
Џо сеуште е во прво ниво а бил единствен преживеан претходно убивајќи го Урлих
, што к*р беше филмот и со него ... јуууп, многу ''зашто'' и ''што'' а нула одговори на крај a најтрагичното е што од nbc рекле, цитирам, '' All Will Be Revealed '', фејл до фејл, од прва епизода го поставуваш она главно прашање кое те тера да го гледаш овој минисеријал, и на истото до крај немаш ама баш никаков одговор така да и поента нема да се гледа ова ( а реков и погоре, 13 епизоди се пропратени со на моменти мизерно глумење и очајно лоши сцени ), освен да те изнервира на крај и да си речеш више никад не гледам серијали од NBC.

Извинете за ОФ, али постов што го цитирав го читнав пред некој ден и се заебав :), т.е., делумно се заебав зашто и Harper's Island ја симнав па незнам што да очекувам од ваму, мада, полошо од PU тешко, таков фејл ни у шпански серии нема, вакви серии Бандини ја праат ремек дело, мастерпис на индиската кинематографија.

Persons Unknown ти се допадна ?!? Значи, имаше ветувачки почеток и се тоа, па и донекаде заплет уз очајно лоша глума и сцени, али жити све, што имаше тука убаво кога на прашањето '' wtf is going on ? '' немаше апсолутно никаков одговор, гледаш 13 епизоди и незнаеш што всушност се дешава, што е она главното, што е ''
програмата
'', зашто има
левел 2
, што е
левел 2
, што се дешава ако
се стигне најгоре
, зашто
, што к*р беше филмот и со него ... јуууп, многу ''зашто'' и ''што'' а нула одговори на крај a најтрагичното е што од nbc рекле, цитирам, '' All Will Be Revealed '', фејл до фејл, од прва епизода го поставуваш она главно прашање кое те тера да го гледаш овој минисеријал, и на истото до крај немаш ама баш никаков одговор така да и поента нема да се гледа ова ( а реков и погоре, 13 епизоди се пропратени со на моменти мизерно глумење и очајно лоши сцени ), освен да те изнервира на крај и да си речеш више никад не гледам серијали од NBC.

Извинете за ОФ, али постов што го цитирав го читнав пред некој ден и се заебав :), т.е., делумно се заебав зашто и Harper's Island ја симнав па незнам што да очекувам од ваму, мада, полошо од PU тешко, таков фејл ни у шпански серии нема, вакви серии Бандини ја праат ремек дело, мастерпис на индиската кинематографија.

Мене ми се допаѓаат напнати филмови/серии, а оваа беше токму таква. Ми се допаѓаат серии со twist на крај. И Лост не одговорија на прашањата, па мене пак ми се допадна крајот. Крајот на PU ептен ме бендиса. Ептен значи. Ме воодушеви. И не знам зошто глумата ви е лоша, мене ок ми беше.

Иначе Харперс Ајланд е слична со оваа само ради тоа што е напната. На крај главното прашање се одговара, така да ќе ти се бендиса.

Harpers Island e daleku podobar od Persons Unknown i krajot bese pravo iznenaduvanje :)

програмата
'', зашто има
левел 2
, што е
левел 2
, што се дешава ако
се стигне најгоре
, зашто

Syn, не знам зошто очекуваш повеќе одговори по прва сезона. Колку одговори имавме на крај на прва сезона од Lost??? Како телиња бевме, ништо не ни беше јасно. Луѓето кои работат на сериите работат за да има и втора и трета сезона итн... рекламата си е едно ама не можеш да очекуваш на крај на прва сезона да одговорат се и да си одат дома. Проблемот со PU е што нема да има повеќе па приказната е прекратена, како и во други серии кои ги прекинале предвреме (официјално не е прекината ама најверојатно ќе биде.) Инаку мене крајот ми беше одличен вовед во 2-ра сезона, ама тоа е...

P.S.
до сите, многу почнавме да зборуваме за краеви, внимавајте си на спојлерите.

Harpers Island e daleku podobar od Persons Unknown i krajot bese pravo iznenaduvanje :)

За кого како. Уствари ја се скинав од плачење задњите епизоди на Харпер, на таа ромачтичната сцена, али сеа ми е избледено па ваљда ради тоа мислам дека PU e подобра.

--- надополнето ---

Syn, не знам зошто очекуваш повеќе одговори по прва сезона. Колку одговори имавме на крај на прва сезона од Lost??? Како телиња бевме, ништо не ни беше јасно. Луѓето кои работат на сериите работат за да има и втора и трета сезона итн... рекламата си е едно ама не можеш да очекуваш на крај на прва сезона да одговорат се и да си одат дома. Проблемот со PU е што нема да има повеќе па приказната е прекратена, како и во други серии кои ги прекинале предвреме (официјално не е прекината ама најверојатно ќе биде.) Инаку мене крајот ми беше одличен вовед во 2-ра сезона, ама тоа е...

P.S.
до сите, многу почнавме да зборуваме за краеви, внимавајте си на спојлерите.

На фб има 50 000 обожаватели, што е малку. Ја уште се надевам дека ќе ја обноват.

Иосоно, ова беше најавено како минисеријал, значи само со една сезона, a oд друга страна ветија дека до крајот се ке биде разјаснето, ветување кое у никој случај не беше реализирано, а реално, можеа комотно тоа да го направат, за разлика од Лост, овде немаше мал милион мистерии ...

Иосоно, ова беше најавено како минисеријал, значи само со една сезона, a oд друга страна ветија дека до крајот се ке биде разјаснето, ветување кое у никој случај не беше реализирано, а реално, можеа комотно тоа да го направат, за разлика од Лост, овде немаше мал милион мистерии ...

Не знам кај било најавено како мини-серијал. Јас колку што читав се работи за најамбициозниот проект на NBC кој ете не успеал. Да не барам сега линкови каде што се пишува декаќе ја прекинат или нема да ја прекинат... во никој случај не беше зацртана како мини. Знам само дека пуштиле некоја глупава реклама пред финалето дека ќе разјаснуваат и со тоа ја дооплескале, ама веројатно во обид да привлечат повеќе гледачи. Инаку најгледаните серии на NBC имаа околу 11 милиони гледачи а PU само 2 милиони и непто, тотално фијаско доживеа.

Сепак, мене ми се допадна многу.

За PU и јас некаде читав дека се работи за минисеријал

Не знам кај било најавено како мини-серијал. Јас колку што читав се работи за најамбициозниот проект на NBC кој ете не успеал. Да не барам сега линкови каде што се пишува декаќе ја прекинат или нема да ја прекинат... во никој случај не беше зацртана како мини. Знам само дека пуштиле некоја глупава реклама пред финалето дека ќе разјаснуваат и со тоа ја дооплескале, ама веројатно во обид да привлечат повеќе гледачи. Инаку најгледаните серии на NBC имаа околу 11 милиони гледачи а PU само 2 милиони и непто, тотално фијаско доживеа.

Сепак, мене ми се допадна многу.

http://en.wikipedia.org/wiki/Persons_Unknown#cite_note-3

Premise

Diverse strangers find themselves stranded in a deserted town with no idea of how they got there. Security cameras are watching their every move, defeating their attempts to leave. Faced with physical, emotional and psychological challenges, the hostages must rely on each other to survive as their abductors sow mistrust and pit them against each other. Meanwhile, an investigative reporter begins to look into the disappearances of the missing people despite intimidation by those who apparently know their every move.
Executive producer Remi Aubuchon promised that the show would “provide all the answers to the questions that we set up”.[3] The series finale was criticized for not following through on this statement

За серијата се знаеше уште од почетокот дека нема да биде успешна. ниту едан Broadcast серија која започнала во лето, не успеала да добие втора сезона од 2005 година (американска).

За серијата се знаеше уште од почетокот дека нема да биде успешна. ниту едан Broadcast серија која започнала во лето, не успеала да добие втора сезона од 2005 година (американска).

А што е финтава, еве и во лето нема серии, зошто? Па тогаш луѓево седат дома, баш тогаш треба да има гледаност.

А што е финтава, еве и во лето нема серии, зошто? Па тогаш луѓево седат дома, баш тогаш треба да има гледаност.

Има повеќе причини. Во целина гледаноста летно време е помала и е некако доминирана со reality tv. Од друга страна кабелските телевизии своите тв серии ги пласираат летно време и речиси (ако не и сите) успешни серии се на кабелска телевизија во овој период. И затоа и јавните мрежи не пласираат нови серии во лето. Се пласираат само серии во кои биле сигурно дека нема да успеат да просперираат во редовната сезона (15 септември-30 мај) или пак кои ги увезуваат од канада за евтини пари.

Сепак и летно време има што да се погледна на телевизиите. Еве ако ти се допаднале persons unknown и lost можеш да ја погледнеш и this is not my life. Серијата има слична тематика и станува збор за еден човек кој е заглавен во високотехолошки град и не може да избега.

Одличен беше пилотот на Evenet. Очекував нешто lame. Истотака се попалив кога почна FlashForward, па несакам да почнам многу да очекувам и од оваа.
Онака мистерија, ништо не се кажува, но хеј, тоа се продава. Ќе видиме како ќе се одвиват работите.

Штотуку ја изгледав првата епизода на Mike and Molly и воопшто не ме импресионираше. Хуморот беше некако потпросечен и се одвиваше некако како stnd up комеди шоу. Мајк и Моли се интересни карактери но сестрата на Моли и црнецот полицаец се многу антипатични. и претерано нагласени.

Одличен беше пилотот на Evenet. Очекував нешто lame. Истотака се попалив кога почна FlashForward, па несакам да почнам многу да очекувам и од оваа.
Онака мистерија, ништо не се кажува, но хеј, тоа се продава. Ќе видиме како ќе се одвиват работите.
Го гледав и јас. Одличен беше. Мистерија, тензија, напната музика, интересна техника на снимање, мх, збунувачки настан на прикажување на сцените, солидна актерска екипа, жешки актерки. Доволно е.:D

Ја гледав и втората епизода од Никита. Просечна епизода, со излитени финти, се мислам дали да ја продолжам.

За утре останува Undercovers. Кога е пилотот на No ordinary family?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom