Нови серии 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
Само што ги изгледав првите пет епизоди од The Deep

Opis:
Na kanalu BBC One premijerno je prikazan prvi od pet nastavaka znanstveno-fantastične serije “The Deep” u kojoj, uz Minnie Driver i Jamesa Nesbitta jednu od glavnih uloga tumači i Goran Višnjić.
Radnja serije o članovima posade podmornice Orpheu, koji kreću u potragu za rijetkim mikro-organizmima u dubinama Atlantskog oceana odvija se tisuće metara ispod površine arktičkog leda, gdje Goran, Minnie i James u podmornici tijekom potrage imaju i ograničenu količinu kisika.

Штотуку ги изгледав првите епизоди од Hellcats и Никита.

Hellcats како серија не беше лоша. Драстично подобра од новата Беверли Хилс или One Tree Hill, но го нема шармот што го имаше Gossip Girl во првата сезона.

Од друга страна Никита ме изненади пријатно. Бев подготвен за многу полоша серија, но овој пат мора да нагласам дека погрешив. Во оваа серија има што да се види, акција, трилер, убави глумци и добра сценографиј. Дефинитивно ќе биде една од подобрите нови серии годинава.

http://www.buddytv.com/slideshows/t...ngs-what-to-watch-and-what-to-skip-43729.aspx

Вака ги рангираат овие

27. Shit My Dad Says (CBS)
26. Mike and Molly (CBS)
25. Detroit 1-8-7 (ABC)
24. Secret Millionaire (ABC)
23. The Whole Truth (ABC)
22. Outsourced (NBC)
21. The Defenders (CBS)
20. Body of Proof (ABC)
19. Outlaw (NBC)
18. Chase (NBC)
17. No Ordinary Family (ABC)
16. Blue Bloods (ABC)
15. Lone Star (Fox)
14. Law & Order: LA (NBC)
13. Better With You (ABC)
12. Running Wilde (Fox)
11. Terriers (FX)
10. Hellcats (CW)
9. School Pride (NBC)
8. Undercovers (NBC)
7. Boardwalk Empire (HBO)
6. Raising Hope (Fox)
5. Nikita (CW)
4. My Generation (ABC)
3. Hawaii Five-O (CBS)
2. The Walking Dead (AMC)
1. The Event (NBC)

http://www.zadkulisite.com/

Го гледав пилотот на Никита. Потсеќа на The Assassin a.k.a. Point of no return, ама натаму ќе биде сосем поразлична (се надевам), барем од тоа шо го видов на крајот. Ко за пилот задоволувачка беше.

Никита е најголемото изненадување според мене, со оглед на тоа што доаѓа од CW. Oчекував многу клише моменти, лоша акција, глупави ликови. Сва среќа што од досада решив да го ѕирнам пилотот, затоа што го добив сосем спротивното. Maggie Q има еден голем плус од мене за глумата. Серијава е дефинитивно на врвот на листата серии за гледање оваа сезона.
Од другиве нови серии ке им дадам шанса на The Event, Boardwalk Empire, Lone Star, Undercovers, Тhe walking dead и можеби Running Wilde

Само што ги изгледав првите пет епизоди од The Deep

Opis:
Na kanalu BBC One premijerno je prikazan prvi od pet nastavaka znanstveno-fantastične serije “The Deep” u kojoj, uz Minnie Driver i Jamesa Nesbitta jednu od glavnih uloga tumači i Goran Višnjić.
Radnja serije o članovima posade podmornice Orpheu, koji kreću u potragu za rijetkim mikro-organizmima u dubinama Atlantskog oceana odvija se tisuće metara ispod površine arktičkog leda, gdje Goran, Minnie i James u podmornici tijekom potrage imaju i ograničenu količinu kisika.

IMDB линк?

http://www.imdb.com/title/tt1525182/

--- надополнето ---

Meh. Аматери.

Се попаливте на еден малецок мајндфак. Крајот на пилотот на Nikita.
Серијава не е ни над просек. Не верувам дека ќе има нешто да понуди понатаму повеќе од само pointless акција.
О, и клише истотака, кога веќе ја знаеме целта на Никита.

The Deep, оn the other hand, имаше прилично добар старт. Според мене.
Пријатно изненаден, морам да кажам. Доста интересна трилер/мистерија со сф/хорор елементи (засега).
Морничава околина, сцени од кои сфаќате дека сте клаустофобични, заплети меѓу екипажот и секако доза сериозност што и дава на серијата, е акцентот.

Ако сте по мистерии, оваа е препорачлива, ако сте 24 фан, тогаш може да почнете со армијата од тренирани 18yearolds женски убијци и секако, секогаш еден бунтовник против wошото, Nikita.

PS. Истотака препорачливо е The Deep да ја симнувате во што поголем квалитет. Да имаат некои сцени ефект.

За Deep

Ако сте по мистерии, оваа е препорачлива

Оваа да ја гледаме ако ни се допаднала Lost, Harper's Island, Persons Unknown?

ПС wot избриши си пораки, преполно ти е сандачето и јавува грешка кога те цитирам

http://www.imdb.com/title/tt1525182/

--- надополнето ---

Meh. Аматери.

Се попаливте на еден малецок мајндфак. Крајот на пилотот на Nikita.
Серијава не е ни над просек. Не верувам дека ќе има нешто да понуди понатаму повеќе од само pointless акција.
О, и клише истотака, кога веќе ја знаеме целта на Никита.

The Deep, оn the other hand, имаше прилично добар старт. Според мене.
Пријатно изненаден, морам да кажам. Доста интересна трилер/мистерија со сф/хорор елементи (засега).
Морничава околина, сцени од кои сфаќате дека сте клаустофобични, заплети меѓу екипажот и секако доза сериозност што и дава на серијата, е акцентот.

Ако сте по мистерии, оваа е препорачлива, ако сте 24 фан, тогаш може да почнете со армијата од тренирани 18yearolds женски убијци и секако, секогаш еден бунтовник против wошото, Nikita.

PS. Истотака препорачливо е The Deep да ја симнувате во што поголем квалитет. Да имаат некои сцени ефект.

Добра аназлиза и доловување на тематиката на The Deep, после толку изгледнани филмови/серии веднаш ми падна на памет дека се работи за нешто како во твојот опис, затоа и се заинтересирав...баш така си ја замислував добро завршена работа :)

П.С. (од каде ја симна) ?

За Deep

Оваа да ја гледаме ако ни се допаднала Lost, Harper's Island, Persons Unknown?

ПС wot избриши си пораки, преполно ти е сандачето и јавува грешка кога те цитирам

Може и така да се каже. Доволно е да си фан на мистерија. Се гледа дека е квалитетна серија.
Се трудат да покријат се. Приказната има премногу потенцијал, премногу можности, и сега засега и таа е добро искористена/обработена.
Тебе и доле цитираниот не ви ја препорачувам, симнете и изгледајте 2 епизоди, it'll grow on ya. :))

Добра аназлиза и доловување на тематиката на The Deep, после толку изгледнани филмови/серии веднаш ми падна на памет дека се работи за нешто како во твојот опис, затоа и се заинтересирав...баш така си ја замислував добро завршена работа :)

П.С. (од каде ја симна) ?

arenabg

Mojaта стара прва љубов. :)))))

arenabg

Mojaта стара прва љубов. :)))))

Tапа, немам јузер таму а на Замунда ја нема...

Eдит, слободно можеш да се регистрираш топ :)

Eдит 2, дај директ линк на пп неможам да ја најдам :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Изгледав пилотот на Terriers, солидно изгледаше.

Terriers from Creator/Executive Producer Ted Griffin (Ocean’s Eleven, Matchstick Men) and Executive Producer Shawn Ryan (The Shield), is a comedic drama starring Donal Logue (The Tao of Steve) and Michael Raymond-James (True Blood). It centers on “Hank Dolworth” (Logue), an ex-cop, who partners with his best friend “Britt Pollack” (Raymond-James) in an unlicensed private investigation business.

Ја изглеав првата епизода од Никита, не беше лоша :)
Сега ќе ја глеам The Deep, само како што читам се работело само за мини серија :(

Ја изглеав првата епизода од Никита, не беше лоша :)
Сега ќе ја глеам The Deep, само како што читам се работело само за мини серија :(

Да бе 5, епизоди! Јас 4 имав изгледано, и пуштам 5тава, гледам завршува.
Лејм, само првите 2 вредат. Значи ништо посебно излезе и оваа. Ајде, се чека The Event.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom