Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Е со активизми не се бавам многу...
Види сега треба да се пријави, ако не брем да се земе пилулата, не ти треба рецепт
Информираност и образование му е мајката
Е тоа Вештице ни фали доста во државава. Повеќето од читање подразбираат само дневен весник од кое најмногу политика и... толку.

Гледајќи досега темите од овој тип, не е лошо да се воведе еднаш веќе тој предмет за сексуално образование. Посебно што, не само децата/младите туку и родителите (постарите) не знаат или не сакаат да прават (срам, неукост) муабет за вакви работи со своите чеда.

Па еве и јас, би сакал од моето дете да дознам кои се последиците од абортус, како тој делува на хемијата на жената, на ткивата, кои се ризиците и слично.

А кој би ризикувал во државна сеа? Одиш во приватна, ќе фрлиш 100-150 евра али бар посигурно каде каде. :smir:

Нема врска дека у државана е ризично, баш напротив сите зезнати абортуси и пораѓаи во приватни установи ги носат по итна постапка у државна да ги досредат ко што треба, сепак државна клиника ГАК е универзитетска и сите предиспозиции и погодности се кај нив, така да не се вреѓаме, познавам доста девојки што го наебале од Ремедика и од Систина, јас две деца родив у таа толку што ја плукате државна болница па еве фала му на бога живи здрави прави... незнам кој ви е филмот да лупнеш милион денари за еден абортус во приватна клиника и замисли да не е ко што треба па назад у ГАК за да ти го спасат животот ако ништо друго:uvo:

Луси_Лу напиша:
Нема врска дека у државана е ризично, баш напротив сите зезнати абортуси и пораѓаи во приватни установи ги носат по итна постапка у државна да ги досредат ко што треба, сепак државна клиника ГАК е универзитетска и сите предиспозиции и погодности се кај нив, така да не се вреѓаме, познавам доста девојки што го наебале од Ремедика и од Систина, јас две деца родив у таа толку што ја плукате државна болница па еве фала му на бога живи здрави прави... незнам кој ви е филмот да лупнеш милион денари за еден абортус во приватна клиника и замисли да не е ко што треба па назад у ГАК за да ти го спасат животот ако ништо друго:uvo:

И да ќе заборавев цената со сини картони е 1500 ден, а без 6-7000 илјади денари.

Tie sto se ZA abortus
trebale da gi abortiraat
ama uvek se plakaat tugi grevovi
pa se abortiraat
a tie sto se rodile
trebale da se abortiraat!!!!!!

Незнам што толку има нејасно во моите постови, дали твојата девојка или мојата ќерка ќе абортира јас го сметам за убиство. Во било кој случај јас да се најдам во таква ситуација не би никогаш абортирала.
Тоа е твое право на избор, ама не и на другите.
Ги користам да, дека моите деца се мојата иднина и горда сум што никогаш не сум помислила дека сум млада, не сум доволно спремна и немам доволно пари. И ете постојат, се смеат и радуват на животот.
И најголемиот криминалец да биде ќе стојам зад неа, мое дете е.Ќе советувам и критикувам ама никогаш нема да се откажам од нив.
Не те прашав ова. Ти реков ако ги користиш во твоите псотови децата не се лутикога некој друг ќе ти ги спомнува.

А за болдираниот дел. Тоа што го кажуваш е ужасно. Што ако твоето дете абортира два три пати. Со тоа станува сериски убиец. Дали и ти тогаш би го подржувала. Јас како човек ако верувам дека моите деца прават нешто такво гнасно како убивање на невини мали бебиња веднаш би ги пријавил во полиција. Сепак не сакам да бидам соучесник во такви злосторства.
Не сум за абортус, и треба да се казнува за неодговорни лица кои неодговорно креват нозе и после пу пу не се важи ја забришуваме грешката со гума за бришење.
Грешките се за исправање. И додека се може не гледам зошто да не би требало да се исправат.

Е со активизми не се бавам многу...
Види сега треба да се пријави, ако не брем да се земе пилулата, не ти треба рецепт
Информираност и образование му е мајката
Го споманв активизмот бидејќи најголемиот дел од критичарите на форумот не знаат за што се борат. Има две тврдења против абортусот. Првото е дека е убиство и не е дозволено ни во случа на силување, ни при дефекти, а исто е забрането и земањето на пилупа.
Второто е кога не се смета за убиство туку пред се за одење против природата, мјачинските инстикти, правењето непотрбни операции, наталитетот, семејните вредности итн.
Тоа што сакав да го кажам е дека не може да се нарекува убиство и да се дава таква етикета а при тоа да не се биде свесен за се што се подразбира под самиот поим.

Што се однесува до образованието тоа е лек за се. Само треба да се земе предвид дека многу помага во бременоста кај тинејџерите, но не може да ги опфати постарите генерации тоа ест жени над 40 години како популација која најмногу абортира пред се поради страв од здравствени проблеми.

Тоа е твое право на избор, ама не и на другите.

Не те прашав ова. Ти реков ако ги користиш во твоите псотови децата не се лутикога некој друг ќе ти ги спомнува.

А за болдираниот дел. Тоа што го кажуваш е ужасно. Што ако твоето дете абортира два три пати. Со тоа станува сериски убиец. Дали и ти тогаш би го подржувала. Јас како човек ако верувам дека моите деца прават нешто такво гнасно како убивање на невини мали бебиња веднаш би ги пријавил во полиција. Сепак не сакам да бидам соучесник во такви злосторства.

Грешките се за исправање. И додека се може не гледам зошто да не би требало да се исправат.

Го споманв активизмот бидејќи најголемиот дел од критичарите на форумот не знаат за што се борат. Има две тврдења против абортусот. Првото е дека е убиство и не е дозволено ни во случа на силување, ни при дефекти, а исто е забрането и земањето на пилупа.
Второто е кога не се смета за убиство туку пред се за одење против природата, мјачинските инстикти, правењето непотрбни операции, наталитетот, семејните вредности итн.
Тоа што сакав да го кажам е дека не може да се нарекува убиство и да се дава таква етикета а при тоа да не се биде свесен за се што се подразбира под самиот поим.

Што се однесува до образованието тоа е лек за се. Само треба да се земе предвид дека многу помага во бременоста кај тинејџерите, но не може да ги опфати постарите генерации тоа ест жени над 40 години како популација која најмногу абортира пред се поради страв од здравствени проблеми.
Секоја грешка така лесно да се исправаше убаво ќе беше, ама денес нема многу едноставни работи, па најмалку оваа...

А не може човек да биде нешто измеѓу овие двете твои поделби. Се додека може да се спречи бременоста тоа треба да се направи, но ако не дозволуваш пипула тогаш не треба да дозволиш било каква контрацепција. А за ова со деформацијата не би сакала да зборам зошто е многу незгодна и чуствителна тема, па не може ние така од мерак да ја осудуваме за едно или друго.

Статистички секоја трета жена во менопаузата забременува. Ако мене ме прашаш и ова е од неинформираност, зошто жените мислат дека не можат да забременат пошто се стари па не им држела матката, или пошто мажот е стар па нема доволно број сперматозоиди (ова се две најчести заблуди). И тука ако забремени пак таа е крива, и нема што да страда детето.

Многу вицкасто од тебе, не ми ги превртувај зборовите, зборевме за случај на силување (недај боже) не го пуштај мозокот предалеку да не ти залута.
Инаку ако училиштето не ги едуцираат децата јас сум таа која отворено зборувам со ќерка ми за се околу сексот и заштита. Додека не едуцираните девојки ги шират нозете и се кријат по приватните болници од каде излегуваат ко после перење на кола. „чисти„ во стомак, ама гнасни во душа.

Гршка е тој што грешно прави, тој би требало да се избрише/казни.

Наташа е про-чојс!! И самата си кажа.

:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

Многу вицкасто од тебе, не ми ги превртувај зборовите, зборевме за случај на силување (недај боже) не го пуштај мозокот предалеку да не ти залута.
Инаку ако училиштето не ги едуцираат децата јас сум таа која отворено зборувам со ќерка ми за се околу сексот и заштита. Додека не едуцираните девојки ги шират нозете и се кријат по приватните болници од каде излегуваат ко после перење на кола. „чисти„ во стомак, ама гнасни во душа.
.

Не ти ги извртувам на врориот пост на кој ти реплицирав ти си кажа дека ќе ја подржиш ќеркати ако абортира. Тогаш воопшто не беше спомнато силување, не дека тоа би сменило нешто ако се земе дека абортусот е убиство.

Не ти ги извртувам на врориот пост на кој ти реплицирав ти си кажа дека ќе ја подржиш ќеркати ако абортира. Тогаш воопшто не беше спомнато силување, не дека тоа би сменило нешто ако се земе дека абортусот е убиство.
Се правиш самиот улав или мене сакаш да ме направиш улава???? Ај нека биде првото. Ме мрзи да се враќам назад неколку страни па ти како попаметен скокни и види за што е даден примерот, или пак читаш по неколку зборови :toe:

Наташа е про-чојс!! И самата си кажа.

:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:
Лелелелеле ме откри! Ај како психолог кажи ми како да се самоубијам: 1.да се фрлам пред воз, 2.да се фрлам од балкон или да замам на баба ми сите таблети (а има повеќе таблети и од една аптека)

Незнам што толку има нејасно во моите постови, дали твојата девојка или мојата ќерка ќе абортира јас го сметам за убиство. Во било кој случај јас да се најдам во таква ситуација не би никогаш абортирала.

Ги користам да, дека моите деца се мојата иднина и горда сум што никогаш не сум помислила дека сум млада, не сум доволно спремна и немам доволно пари. И ете постојат, се смеат и радуват на животот.
И најголемиот криминалец да биде ќе стојам зад неа, мое дете е.Ќе советувам и критикувам ама никогаш нема да се откажам од нив.

Не сум за абортус, и треба да се казнува за неодговорни лица кои неодговорно креват нозе и после пу пу не се важи ја забришуваме грешката со гума за бришење.

Не секој пенал е погодуван ;)

Сите сте се фатиле како циган на цреша за моите деца што ако би ако бла бла...

Ако она одлучи да абортира би била покрај неа, ако одлучи да роди би била горда баба ;) Хепи?

И пак не велам не е убиство, правете разлика побогу!

Го очекуваш следното од мене да напишам: Дали е убиство ако се изврши абортус во случај на силување?
Да, убиство е.

Дали е убиство ако плодот е оштетен?

Да, и тоа е убиство.

И крадењето е крадење без разлика дали е тоа жвака или 5 милиони евра, ама казните се поинакви.

Се правиш самиот улав или мене сакаш да ме направиш улава???? Ај нека биде првото. Ме мрзи да се враќам назад неколку страни па ти како попаметен скокни и види за што е даден примерот, или пак читаш по неколку зборови :toe:

Лелелелеле ме откри! Ај како психолог кажи ми како да се самоубијам: 1.да се фрлам пред воз, 2.да се фрлам од балкон или да замам на баба ми сите таблети (а има повеќе таблети и од една аптека)

Гршка е тој што грешно прави, тој би требало да се избрише/казни.

Во парво си моја грешка. Го помешав со твојот претходен пост. Сепак се упте стојам на реченото. Кога мојата ќерка би почнала да одзема невини лица поради тоа што некој друг и сторил нешто јас сам би ја пријавил а не би ја подржал. Какво опрвадување е тоа ти да убиеш дете и тоа мало несвесно само затоа што некој друг ти сторил нешто. Никогаш не би ја погледнал два пати. Да се одмазди на тој што го сторил делето ок, ама на неговото дете ни криво ни должно да му го одземе животот. Никогаш не би ја подржал.

А не може човек да биде нешто измеѓу овие двете твои поделби. Се додека може да се спречи бременоста тоа треба да се направи, но ако не дозволуваш пипула тогаш не треба да дозволиш било каква контрацепција.

Пилупата има различни начини на запирање на бременоста. Значи таа пилупа во некои нејзини варијанти (во зависност од тоа до која фаза е оплодувањето ) може да се смета и за абортус. Никој не може да знае кога ќе ја земе таа пилупа како ќе му дејствува на организмот и кој ефект ќе предизвика спречување на бременоста.

Any medication or device which allows fertilization of the ovum but does not allow the blastocyst (fertilized ovum) to be implanted is considered:

By pro-lifers to be an abortifacient, because they believe that a human person has already been created, and pregnancy has already begun.

Исто мора да се земе дека ефективноста на пилупите е 75% проценти. Ова практично не дава никаква сигурност. Исто така потребна е лекарска дозцола за деца под 18 години за оваа пилупа.

Мојо совет ко психолог е „Олади!“.

Поентата ми беше дека сме на иста страна и двата ретко (кој колку често не е битно, битно со иста придавка се карактеризира) кога оправдуваме абортус. Следствено и двата сме против законска забрана на истиот.

Во секој случај и јас би лобирал да се намалат шо е можно појќе абортусите, ама забранување на истите е далеку од мојата замисла за фер опшество.

Следствено и двата сме против законска забрана на истиот.
Не бе, јас сум законски да се забрани абортусот. Да се дозволи само во случај на силување, инцест и на претешка аномалија кај детето. Другите нека му ја мислат пред секс и после секс.

Не бе, јас сум законски да се забрани абортусот. Да се дозволи само во случај на силување, инцест и на претешка аномалија кај детето. Другите нека му ја мислат пред секс и после секс.

Ех сега и двата знајме колку бесполезен ќе биди тој закон. Пошто незнам шо смета секое дете кое треба да биди абортирано да биди дете од „инцест“. Или задолжителни ДНК тестирања ќе мора?

А после секс нема многу шо да му ја мислат, пошто практички и таблетите се ран абортус само шо ние си го викаме „превенција“ за да ни се намали грижата на совеста. Тоа ти е исто ко да абортираш и да речиш „стоп, стоп! не важи!“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom