- Член од
- 10 мај 2009
- Мислења
- 1.880
- Поени од реакции
- 1.990
Абе има резз по Економија .. си положив хуху .. а математика денес нишш не напраив -.- да го ебам јас амортизациониот план ) ајде денес Економијава ми го разубаве денов
Па јас ви пишав дека може да се падне, интеративен метод да не беше? Има пример во збирката, не е тежок, ама ептен е збунувачки за решавање. За изводот исто ти е дали е константа некоја или број, зашто кога ќе најдеш прв извод константата се губи, бидејки извод од константа е 1.:smir:
Абе има резз по Економија .. си положив хуху .. а математика денес нишш не напраив -.- да го ебам јас амортизациониот план ) ајде денес Економијава ми го разубаве денов
Кажи која колешке може ке знам да ти помогнам, пошо и јас полагам статистикаима ли некој што може да ми помогне статистика со една задача за нормален распоред?ако да нека пише
Да 5 задачи и 3 прашања... барем во нормалнава групаА колку имаше вкупно? 5?
Од колку саат да не знаеш на 26-ти?Тие шо го положија преку колоквиуми на 26ти .. а тие шо положија преку испит на 25ти у 12 30 у Амфи 4 !!
7-ца имаш минимум бе.Да 5 задачи и 3 прашања... барем во нормалнава група
има дадено у задачата дека аритметичката средина е 200,стандарната девијација 40.колкава треба да биде залихата од производот на почетокот од секој месец,за веројатноста претпријатието да ја троши залихата не биде поголема од 0,05.ако знаеш или ако знае некој по која формула се решава ова нека пишеКажи која колешке може ке знам да ти помогнам, пошо и јас полагам статистика
ИЗВЕСТУВАЊЕОд колку саат да не знаеш на 26-ти?
7-ца имаш минимум бе.
Тоа се решава со формулата за стандардизирана случајна променлива. z= x-M/станд. девијација. Ја има во формулите. Сега ке пробам да ја решам па ке ти кажам што ке добијам. Па ако добиеш и ти нешто кажи ми.има дадено у задачата дека аритметичката средина е 200,стандарната девијација 40.колкава треба да биде залихата од производот на почетокот од секој месец,за веројатноста претпријатието да ја троши залихата не биде поголема од 0,05.ако знаеш или ако знае некој по која формула се решава ова нека пише
и јас мислев со таа формула ама х колку е па затоа незнамТоа се решава со формулата за стандардизирана случајна променлива. z= x-M/станд. девијација. Ја има во формулите. Сега ке пробам да ја решам па ке ти кажам што ке добијам. Па ако добиеш и ти нешто кажи ми.
Lesna e ovaa , se resava so metod na testiranje na statisticki hipotezi.и јас мислев со таа формула ама х колку е па затоа незнам
x e 0.05 и ке го замениш во формулата за z. E сега не знам само дали веројтаноста ке се постави вака P(x<0.05) или P(x<(ili ednakvo) 0.05) оти вика залихата да не е поголема од 0.05. Што мислиш ти како ке биде точно? или ако знае некој друг нека каже какои јас мислев со таа формула ама х колку е па затоа незнам
Што има врска тоа со статистички хипотези, нема никакво тврдење тука за да тестираш дали можеш да го прифатиш или не...треба само вредност да пресметаш на залихата.Јас така мислам, па ајде некој друг нека каже како мисли, да помогне малкуLesna e ovaa , se resava so metod na testiranje na statisticki hipotezi.
Vidi vo knigata , vo tema 7 , oblast na prifakanje i otfrlanje kaj ednonasoce test , p-vrednost.
Ako nemozes da ja resis , pisi pak , okolu 9 ke proveram na forumov pak , pa ako ti e teska ke ti ja resam.