Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
трговско право за втор колоквиум беше отфрлен материјалот за ЧЕК?

Да! :)

--- надополнето ---

Договорено и јас исто :vozbud:

Еве и јас од мене ќе ви запишам две задачи од три што се паднаа на втор колоквиум и сите три од прв, ако ви требаат, ама дај Боже да не треба..

Договорено и јас исто :vozbud:
Koleske,jas si go zavrsiv mojot del od dogovorot,ja prepisav grupata:)Se nadevam i ti deka go naprai istoto,ma da primetiv deka imase isti zadaci u razlicni grupi,ako ne bila i samo edna grupa:):):)))))

PS:Se nadevam deka nema da ti trebaat moive zada4ki:):):):):pipi:

Koleske,jas si go zavrsiv mojot del od dogovorot,ja prepisav grupata:)Se nadevam i ti deka go naprai istoto,ma da primetiv deka imase isti zadaci u razlicni grupi,ako ne bila i samo edna grupa:):):)))))

PS:Se nadevam deka nema da ti trebaat moive zada4ki:):):):):pipi:
Добро човеку, до кога ке се впушташ во разговори на темава? Нели мислиш дека е подобро да си продолжите по профили/пп? Дај више нема смисла, само се убацуваш на некого, само нешто коментираш. Не е финта да билдаме постови на темата, за нигде ни стана, пренатрупана е со непотребни информации.

Добро човеку, до кога ке се впушташ во разговори на темава? Нели мислиш дека е подобро да си продолжите по профили/пп? Дај више нема смисла, само се убацуваш на некого, само нешто коментираш. Не е финта да билдаме постови на темата, за нигде ни стана, пренатрупана е со непотребни информации.

Остај го човекот, која си ти да му кажеш што ќе прави?

Зошто машките одат во теретана? За да набилдаат мускули и да им се допаднат на девојките. Епа на форум, билдаш постови со иста цел, ти против љубовта ли си? :)

Имаш поддршка од мене SawyerSpy, уживај..... додека можеш :)

И методите, особено најдолгата Гаус-Џордан.
Нека цркне оти баш оваа ми се падна, кој рече дека у јануари било лесно?

Имаше ренти и влогови со некој и....... ебан метод што прв пат слушам, една задача има во цела збирка, имаше извод(eкстреми) под услов икс + ипсилон да е константа, да ти ебам константата барем број да беше, и пак немав веројатност и комбинаторика. :@

Боби[Мкд];4032077 напиша:
Нека цркне оти баш оваа ми се падна, кој рече дека у јануари било лесно?

Имаше ренти и влогови со некој и....... ебан метод што прв пат слушам, една задача има во цела збирка, имаше извод(eкстреми) под услов икс + ипсилон да е константа, да ти ебам константата барем број да беше, и пак немав веројатност и комбинаторика. :@
Па јас ви пишав дека може да се падне, интеративен метод да не беше? Има пример во збирката, не е тежок, ама ептен е збунувачки за решавање. За изводот исто ти е дали е константа некоја или број, зашто кога ќе најдеш прв извод константата се губи, бидејки извод од константа е 1.:smir:

Dobro koleske,jas neznam sto tolku tebe ti smeta da se ubacuvam ko svinja u kocina i da citiram nekoj tuka,koga sme kaj bildanjeto postovi i ti tokmu toa go napravi sea,zosto mi pisa,ne si odgovorna za temava ili mozebi sakas i ti da bildas postovi.Neznam kako da se odnesuvam so vas,a pritoa da ne vi smetam,so i da napravam jas sum losiot,zatoa ke ve zamolam da go izvestite moderatorot za se sto mislite deka e nadvor od pravilata i propisite na forumot i da prestanete da mi se nafrlate vekje ednas,ne sum od onie sto sakaat da se raspravaat,no ocigledno e deka tie i najdobro pominuvaat,zatoa ne ja predizvikuvajte mojata ljubeznost i vekje ednas trgnete mi se od glava,zosto ako pocnam i jas ko vas da se odnesuvam tek togas nema da lici na nisto forumov!Fala ti na razbiranjeto draga koleske i se najdobro:):pipi:

Остај го човекот, која си ти да му кажеш што ќе прави?

Зошто машките одат во теретана? За да набилдаат мускули и да им се допаднат на девојките. Епа на форум, билдаш постови со иста цел, ти против љубовта ли си? :)

Имаш поддршка од мене SawyerSpy, уживај..... додека можеш :)
Pa normalno deka ke praam sto sakam,neli sme demokratsko opstestvo i sekoj ima pravo na svoe mislenje:)Samo problemot u naseto opstestvo e sto sekogas nekoj nekompetenten saka da izigrava sudija,ili ni sudi onoj sto gi pravi istite greski:):):):pipi:

^Се извинувам. :( Не сакав да те навредам. Може билдам постови на темата, ама барем има нешто корисно во нив, а не муабети за на кафе.
И да, не ме цитирај. Нема потреба.

Па јас ви пишав дека може да се падне, интеративен метод да не беше? Има пример во збирката, не е тежок, ама ептен е збунувачки за решавање. За изводот исто ти е дали е константа некоја или број, зашто кога ќе најдеш прв извод константата се губи, бидејки извод од константа е 1.:smir:
Абе знам тоа, најдов прв извод и по x y и ланда, и го решив системот, ама после се избунив и не најдов екстреми. Аритметичка и амортизација решив, рентите и гаусова појма си немав, ај па можит ќе поминам. Ако ми се точни прашањата.

^Се извинувам. :( Не сакав да те навредам. Може билдам постови на темата, ама барем има нешто корисно во нив, а не муабети за на кафе.
И да, не ме цитирај. Нема потреба.
Dobro,priznavam deka golem del od niv se bescelni postovi,ali forumov go sfajkam povekje kako mesto za konverzacija,pa i vo slucaj da se zabega od temata,mozebi sum ja zgresil temata,nema veze,neka bide ova kraj na diskusijata i ne postojam vise jas za tebe i ne se zamaraj so mene,sto i da pisam ne citaj,ili prijavi me kaj moderatorot!

Боби[Мкд];4032104 напиша:
Абе знам тоа, најдов прв извод и по x y и ланда, и го решив системот, ама после се избунив и не најдов екстреми. Аритметичка и амортизација решив, рентите и гаусова појма си немав, ај па можит ќе поминам. Ако ми се точни прашањата.

Можно е, ако си ги решил точно двете задачи и тие што ти биле на заокружување заедно со пола од изводот.

3 решени + прашањата... колкви ми се шансите ? :/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom