Поштуен друже фамарама, не знам ваљда мана ми е тоа што сум искрена и кога не треба да бидам и тоа шо на сите им го плескам у фаца, па без разлика кои се и што се и понекогаш кога треба да си прекутам јас сепак не сакам.:smir:
подржувачите на абортусот велат дека е научно докажано дека ембрионот и фетусот до својата 20 недела нема ни најмала шанса да се смета за живо битие, бидејќи нема никаква интелегенција, дури ни најосновни инстинкти и функционира како уште еден орган од телото. И секоја жена има паво над своето тело.Иако сум екстремно либерален по природа, за некои работи имам јаки принципи. Абортусот е една од нив.
Поддржувачите на абортус иронично велат дека ако тој е убиство, тогаш самозадоволувањето кај мажите е геноцид.
Само забораваат една мала разлика. Кај абортусот се убива фетус, зачеток, развиена јајце клетка оплодена од сперматозоид, суштество со глава, раце, нозе...
toa, ne e mana...toa e doblest...Поштуен друже фамарама, не знам ваљда мана ми е тоа што сум искрена и кога не треба да бидам и тоа шо на сите им го плескам у фаца, па без разлика кои се и што се и понекогаш кога треба да си прекутам јас сепак не сакам.:smir:
...погрозно нешто не сум прочитала...како можеш да кажеш дека фетусот е паразит и збир на клетки кои го напаѓаат организмот на мајката во кој се населиле без покана?!!!...не знам дали си свесна што си напишала?ABORTUS...SRAMOTA ZA OVIE OD VLADAVA SHO NAPRAVIJA TAKVI GOMNENICI...ZNACI ABORTUSOT GO PODRZUVAM 100%....zashto ako go skratat abortusot avtomatski i kratat edno pravo na zenata....a toa nikako ne smee.....Vtoro nema vrska deka aborusot e ubistvo...kako mozes da kazes deka e ubistvo....znaci abortus se prai do 5mesecna vozrast togash toa e samo parazit zbir od kletki koi go napagjaat organizmot na majkata....majkata zivee a naednash neshto se naseluva na nea se lepi bez pokana......I moze da i go unisti i zdravjeto....znaci ja sum ZA abortusot...
Ова од дома го имаш слушнато кога ти соопштиле дека всушност не си човек.ABORTUS...SRAMOTA ZA OVIE OD VLADAVA SHO NAPRAVIJA TAKVI GOMNENICI...ZNACI ABORTUSOT GO PODRZUVAM 100%....zashto ako go skratat abortusot avtomatski i kratat edno pravo na zenata....a toa nikako ne smee.....Vtoro nema vrska deka aborusot e ubistvo...kako mozes da kazes deka e ubistvo....znaci abortus se prai do 5mesecna vozrast togash toa e samo parazit zbir od kletki koi go napagjaat organizmot na majkata....majkata zivee a naednash neshto se naseluva na nea se lepi bez pokana......I moze da i go unisti i zdravjeto....znaci ja sum ZA abortusot...
Лелеееееее сеа те замислувам вака коса настрана и мали бркови како со рака тропаш по маса и креваш рака...ABORTUS...SRAMOTA ZA OVIE OD VLADAVA SHO NAPRAVIJA TAKVI GOMNENICI...ZNACI ABORTUSOT GO PODRZUVAM 100%....zashto ako go skratat abortusot avtomatski i kratat edno pravo na zenata....a toa nikako ne smee.....Vtoro nema vrska deka aborusot e ubistvo...kako mozes da kazes deka e ubistvo....znaci abortus se prai do 5mesecna vozrast togash toa e samo parazit zbir od kletki koi go napagjaat organizmot na majkata....majkata zivee a naednash neshto se naseluva na nea se lepi bez pokana......I moze da i go unisti i zdravjeto....znaci ja sum ZA abortusot...
Имам многу зборено на темата,пола од животот ми помина на темата,се за право и борба за еден започнат живот!Немам право да посегнам по нешто што почнало,кое успеало,кое се бори...кое е мојата нашата иднина.Искрено ми се повраќа од типот на „тоа не е бебе,дете,тоа е збир на клетки,паразити бе еј!!!!„Носев три деца во мене,родив три прекрасни деца и растат како деца,е сега ако некој се смета за паразит и збир на очи тогаш и нека го продолжи животот како таков.Мене не ми е јасно како една девојка може да биде против абортусот. Јас стварно верувам дека е тоа едно основно човеково право кое и е дадено. Никој со сила не може да натера една девојка да абортира и малолетниците не смеат да абортираат без согласност од родителот.
Зошто тогаш некои девојки, жени не е битно бараат да се забрани абортусот со закон ?
Зошто наместо да се борат за нивните права они араат да им се укинат ?
Кратко и јасно друже фамарама би го АБОРТИРАЛА ФЕТУСОТ!!!!!toa, ne e mana...toa e doblest...
aj ne krij, kazuj sea sho ti e mana:smir:
aj, nema veze toa...eve vaka...recimo, trudna si i momakot nejke da se zeni, sho ke napraish u momentot...toa kazi sea...:smir:
Koj te ebe be braat.....abortusot ne e ubistvo....ako e ubistvo toa da izvadish kletki od tebe togash top.....I AKO ZA TEBE E NORMALNO SEA DA IMASH 32 GOD A VEKJE IMASH TRI DECA TOP....SAMO RAGJAJ.....Kako moze da go zabranat abortusot pa ako nekoe devojce ostane trudno na 16god kako ke go rodi...ili posle tebe ke ti go dame da go cuvash....A inace svesna sum za sve shto napishav i eve pak ke kazaM PARAZIT ZBIR NA KLETKI....Лелеееееее сеа те замислувам вака коса настрана и мали бркови како со рака тропаш по маса и креваш рака...
Се мислам дали да ти напишам нешто ама ете Јована(кисче од мене ти напиша)а и викам шо има да си губам време со збир од клетки и паразити ко тебе и филосерката(како и да и беше никот)
Имам многу зборено на темата,пола од животот ми помина на темата,се за право и борба за еден започнат живот!Немам право да посегнам по нешто што почнало,кое успеало,кое се бори...кое е мојата нашата иднина.Искрено ми се повраќа од типот на „тоа не е бебе,дете,тоа е збир на клетки,паразити бе еј!!!!„Носев три деца во мене,родив три прекрасни деца и растат како деца,е сега ако некој се смета за паразит и збир на очи тогаш и нека го продолжи животот како таков.