Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Поштуен друже фамарама, не знам ваљда мана ми е тоа што сум искрена и кога не треба да бидам и тоа шо на сите им го плескам у фаца, па без разлика кои се и што се и понекогаш кога треба да си прекутам јас сепак не сакам.:smir:
Иако сум екстремно либерален по природа, за некои работи имам јаки принципи. Абортусот е една од нив.
Поддржувачите на абортус иронично велат дека ако тој е убиство, тогаш самозадоволувањето кај мажите е геноцид.
Само забораваат една мала разлика. Кај абортусот се убива фетус, зачеток, развиена јајце клетка оплодена од сперматозоид, суштество со глава, раце, нозе...
Поштуен друже фамарама, не знам ваљда мана ми е тоа што сум искрена и кога не треба да бидам и тоа шо на сите им го плескам у фаца, па без разлика кои се и што се и понекогаш кога треба да си прекутам јас сепак не сакам.:smir:
ABORTUS...SRAMOTA ZA OVIE OD VLADAVA SHO NAPRAVIJA TAKVI GOMNENICI...ZNACI ABORTUSOT GO PODRZUVAM 100%....zashto ako go skratat abortusot avtomatski i kratat edno pravo na zenata....a toa nikako ne smee.....Vtoro nema vrska deka aborusot e ubistvo...kako mozes da kazes deka e ubistvo....znaci abortus se prai do 5mesecna vozrast togash toa e samo parazit zbir od kletki koi go napagjaat organizmot na majkata....majkata zivee a naednash neshto se naseluva na nea se lepi bez pokana......I moze da i go unisti i zdravjeto....znaci ja sum ZA abortusot...
ABORTUS...SRAMOTA ZA OVIE OD VLADAVA SHO NAPRAVIJA TAKVI GOMNENICI...ZNACI ABORTUSOT GO PODRZUVAM 100%....zashto ako go skratat abortusot avtomatski i kratat edno pravo na zenata....a toa nikako ne smee.....Vtoro nema vrska deka aborusot e ubistvo...kako mozes da kazes deka e ubistvo....znaci abortus se prai do 5mesecna vozrast togash toa e samo parazit zbir od kletki koi go napagjaat organizmot na majkata....majkata zivee a naednash neshto se naseluva na nea se lepi bez pokana......I moze da i go unisti i zdravjeto....znaci ja sum ZA abortusot...
Лелеееееее сеа те замислувам вака коса настрана и мали бркови како со рака тропаш по маса и креваш рака...ABORTUS...SRAMOTA ZA OVIE OD VLADAVA SHO NAPRAVIJA TAKVI GOMNENICI...ZNACI ABORTUSOT GO PODRZUVAM 100%....zashto ako go skratat abortusot avtomatski i kratat edno pravo na zenata....a toa nikako ne smee.....Vtoro nema vrska deka aborusot e ubistvo...kako mozes da kazes deka e ubistvo....znaci abortus se prai do 5mesecna vozrast togash toa e samo parazit zbir od kletki koi go napagjaat organizmot na majkata....majkata zivee a naednash neshto se naseluva na nea se lepi bez pokana......I moze da i go unisti i zdravjeto....znaci ja sum ZA abortusot...
Имам многу зборено на темата,пола од животот ми помина на темата,се за право и борба за еден започнат живот!Немам право да посегнам по нешто што почнало,кое успеало,кое се бори...кое е мојата нашата иднина.Искрено ми се повраќа од типот на „тоа не е бебе,дете,тоа е збир на клетки,паразити бе еј!!!!„Носев три деца во мене,родив три прекрасни деца и растат како деца,е сега ако некој се смета за паразит и збир на очи тогаш и нека го продолжи животот како таков.Мене не ми е јасно како една девојка може да биде против абортусот. Јас стварно верувам дека е тоа едно основно човеково право кое и е дадено. Никој со сила не може да натера една девојка да абортира и малолетниците не смеат да абортираат без согласност од родителот.
Зошто тогаш некои девојки, жени не е битно бараат да се забрани абортусот со закон ?
Зошто наместо да се борат за нивните права они араат да им се укинат ?
Кратко и јасно друже фамарама би го АБОРТИРАЛА ФЕТУСОТ!!!!!toa, ne e mana...toa e doblest...
aj ne krij, kazuj sea sho ti e mana:smir:
aj, nema veze toa...eve vaka...recimo, trudna si i momakot nejke da se zeni, sho ke napraish u momentot...toa kazi sea...:smir:
Лелеееееее сеа те замислувам вака коса настрана и мали бркови како со рака тропаш по маса и креваш рака...
Се мислам дали да ти напишам нешто ама ете Јована(кисче од мене ти напиша)а и викам шо има да си губам време со збир од клетки и паразити ко тебе и филосерката(како и да и беше никот)
Имам многу зборено на темата,пола од животот ми помина на темата,се за право и борба за еден започнат живот!Немам право да посегнам по нешто што почнало,кое успеало,кое се бори...кое е мојата нашата иднина.Искрено ми се повраќа од типот на „тоа не е бебе,дете,тоа е збир на клетки,паразити бе еј!!!!„Носев три деца во мене,родив три прекрасни деца и растат како деца,е сега ако некој се смета за паразит и збир на очи тогаш и нека го продолжи животот како таков.