Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Всушност и јас, како Христијанин, имав со тебе една препирка пред неколку месеци, но колку и да бев тврдоглав, да речеме, сепак на крајот морав да ти признаам дека беше во право, и да ја прифатам вистината.
Така и треба Genesis, оти признавањето на гревот/грешката е рисјанска особина. Од моево 3,5 год. учество на форумов, имам направено едно 4-5 грешки и не бегам од нив, туку ги прифаќам, оти ота се мои лични грешни, а не туѓи, понајмалку грешки од Црквата.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Така и треба Genesis, оти признавањето на гревот/грешката е рисјанска особина. Од моево 3,5 год. учество на форумов, имам направено едно 4-5 грешки и не бегам од нив, туку ги прифаќам, оти ота се мои лични грешни, а не туѓи, понајмалку грешки од Црквата.
:pos2:

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Член сум на форумов од април и во овие два месеца колку те читам имаш направено далеку повеќе од 4-5 грешки. Гледајќи дека си член на форумов од јануари 2008 изгледа не се 4-5 него 4-5 илјади...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Член сум на форумов од април
Алал да ти е бе! Како ти успева само...

--- надополнето ---

и во овие два месеца колку те читам имаш направено далеку повеќе од 4-5 грешки. Гледајќи дека си член на форумов од јануари 2008 изгледа не се 4-5 него 4-5 илјади...
Хммммм, веќе сум на мнение дека Ти си апсолутно и 100%-но во право, имајќи ги во предвид Твоиве дури 25 постови, така?

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Хммммм, веќе сум на мнение дека Ти си апсолутно и 100%-но во право, имајќи ги во предвид Твоиве дури 25 постови, така?
Јас со моите 25 постови најверојатно имам повеќе кажано од тебе гледајќи како го цепкаш секое твое мислење на десет дела. Ама уживај, не верувам дека некаде во библијата е забрането пумпање на постови по форуми а најверојатно не е ни забрането на форумов чим не те банирале до сега.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јас со моите 25 постови најверојатно имам повеќе кажано од тебе
Не си ласкај де, немој до толку...Но уште е поверојатно дека ништо не си кажал во тија дури 25 постој...

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Не си ласкај де, немој до толку...Но уште е поверојатно дека ништо не си кажал во тија дури 25 постој...
Ете за што зборувам, уште еден празен пост.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ете за што зборувам, уште еден празен пост.
„...Ете за што зборувам, уште еден празен пост...„

Ајде сега, прејди и напиши нешто конструктивно, мож че Ти успеит...

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Па ако немаш спознание за добро и зло, како ќе знаеш која постапка е добра а која не?! Кога во судски процес некого му го читаат обвинението што го прашуваат? Дали го разбира!
На Адам и Ева им било кристално јасно дека ако јадат од забранетото дрво ќе умрат. Во Битие 2:17 читаме дека Бог тоа јасно и децидно им го кажал:
„Господ, Бог, му заповеда на човекот, велејќи: „Јади слободно од секое дрво во градината, но да не јадеш од дрвото за познавање на доброто и злото! Во денот кога јадеш од него, навистина ќе умреш!“ (Битие 2:17, Библијата)

Уште една потврда дека Адам и Ева го разбрале јасно Бог е нивната дискусија со Бог откако тие згрешиле. Тие не се изговарале дека не го разбрале Бог или дека нешто им било нејасно со таа заповед, туку само се обидувале да ја префрлат вината на друг:

Адам: „Жената, која Ти ми ја даде со мене, таа ми даде од дрвото, па јадев.“ (Битие 3:12, Библијата)
Ева: „Змијата ме измами, па јадев“ (Битие 3:13, Библијата)

Ако биле бесмртни, зошто бог го констатира следново:

Бил бесмртен, а бог се грижи да не посегне и по дрвото на животот и да заживее вечно?! Па нели е бесмртен?!
Тие биле бесмртни пред да го направат гревот. Со извршувањето на гревот, смртта влегла во нив и потоа тие биле смрттни.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Како може змијата во градината еденска да е лукавиот, кога во тоа време лукавиот бил во божја милост и негов ангел, а тек покасно паднал од небесата, како што ни кажува Исаија...
Кој бил тој “лукав“ кој постоел пред ѓаоло?

Исаија: 14:12
Како падна од небото Деницо (Светлоносецу), сине Зорин? Како ли си симнат на земјата ти, угнетувачу на народите?

Битие 3-1
Змијата беше полукава од сите полски животни, што Господ, Бог, ги направи. Таа и рече на жената: „Вистина ли е дека Бог рекол, - не ќе јадете од ниедно дрво во градината?”

И дали Рајот, т.е. градината Еденска се наоѓа во денешен Ирак, бидејќи Бог многу јасно ни дава географски координати...и по страшниот суд душите на праведните ќе одат во Багдад, Басра или Тикрит?

Битие 2-10
Река извираше од Еден за да ја натопува градината; оттаму беше раздвоена, и настанаа четири главни реки.
2-11
Името на првата е Фисон, а ја обиколува целата Евилска Земја, во која има злато.
2-12
Златото на таа земја е добро, а има таму и бделиј и ониксов камен.
2-13
Името на втората река е Гион, а ја обиколува целата земја Хус.
2-14
Третата река е Тигар, а тече на исток од Асирија; четвртата река е Еуфрат

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Мики1 и Бунк, ко мали деца се карате, Bunk says: "јас имам кажано од тебе повеќе ти немаш ништо кажано". Ве молам само ја трупате темата.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Секоја чест, алал да Ти е!

А у ствари, шо имаш кажано? :icon_eek:
Абе тебе те цитирам бе, јас не го викам тоа за мене, се читаш ?? Мене воопшто не ме интересира да се натпреварувам со тебе, како ти што правиш со Бунк. :tapp:

Miki1 says: "Но уште е поверојатно дека ништо не си кажал во тија дури 25 постој..." :pos2:

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Не ти се чини дека и ти ја "труеш темава" со овие исправки, таман почнав да го игнорирам така да нема потреба од твоите исправки.
Не само сакам да ве освестам малку, дека сте досадни...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не само сакам да ве освестам малку, дека сте досадни...
Во ред, и Ти си изузетно досаден, па ајде сега, прејди на темата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom