Атеист
Дежурен Шаман
...што значи, неколку кратно повеќе од Твојот...
Ајде сега, марш назад на темава!
Да неколкратно помалку си од мојот
Почни да читаш по темиве, не се вади дека имаш дислексија
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...што значи, неколку кратно повеќе од Твојот...
Ајде сега, марш назад на темава!
Да неколкратно помалку си од мојот
Почни да читаш по темиве, не се вади дека имаш дислексија
Мики излези од чаурата...... Излези
Изгледа заедно коленичите со дотичниов хомиќ, па и репликите му ги знаеш?
Ц....не са това христијански, туку са това „доблести„, кои повремено ги позајмувам од образованите и интелигентните...
Ј
На пример, прашав Оти Исус на крстот вика „Господе, Господе, оти ме заборај?!?“ ама никој неќе да ми одговори.
Оти Исус додека виси на крстот едно време вика: „Господи, Господи, зошто ме остави?“
Еве Ти едноставен одговор, иако сметам дека и таков, едноставен, за Тебе ќе биде пресложен за разбирање, но за да не кукаш дека не Ти одговориле, еве:
На крстот, беше распнат човекот Исус, кој ги трпеше последиците од распнувањето на крстот врз своето тело, што значи, Исус (човекот, не Синот Божји!) , во една таква ситуација на трпење болки, се обраќа до Отецот како човек кој трпи, кој страда, кој се одвојува од овој, материјалниов Свет, на кој (материјален Свет) му припаѓа(ше) и човекот Исус. Повикот „..си ме оставил...„ е очај изразен од болките, а не дека Отецот навистина Го напуштил Христа човекот.
Еве Ти едноставен одговор, иако сметам дека и таков, едноставен, за Тебе ќе биде пресложен за разбирање, но за да не кукаш дека не Ти одговориле, еве:
На крстот, беше распнат човекот Исус, кој ги трпеше последиците од распнувањето на крстот врз своето тело, што значи, Исус (човекот, не Синот Божји!) , во една таква ситуација на трпење болки, се обраќа до Отецот како човек кој трпи, кој страда, кој се одвојува од овој, материјалниов Свет, на кој (материјален Свет) му припаѓа(ше) и човекот Исус. Повикот „..си ме оставил...„ е очај изразен од болките, а не дека Отецот навистина Го напуштил Христа човекот.
Еххххх.....