Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
...што значи, неколку кратно повеќе од Твојот...

Ајде сега, марш назад на темава!

Да неколкратно помалку си од мојот

Почни да читаш по темиве, не се вади дека имаш дислексија

Мики излези од чаурата...... Излези

Изгледа заедно коленичите со дотичниов хомиќ, па и репликите му ги знаеш?

Се извинувам за оф топик прашањево ама ме заинтересира на кој хомич мислеше? Незнаев дека Цацко е, или е некој друг од клипов?

Ц....не са това христијански, туку са това „доблести„, кои повремено ги позајмувам од образованите и интелигентните...

Не залажувај се, тоа ти е вообичаениот Христијански стил

Ќе праша овде некој нешто, или вака везден ќе полните празни коментари?

Ја прашувам - никој не одговара. Не сум глуп на празно да прашувам!

На пример, прашав Оти Исус на крстот вика „Господе, Господе, оти ме заборај?!?“ ама никој неќе да ми одговори.

Ти да не можеш?

Абе ќе можам, ама ти не ги прифаќаш одговорите. Оти целта на твоите прашања не се стварно да прашаш нешто што незнаеш/не ти е јасно, за да некој од Христијаните ти одговори. Не, целта на твоите прашашувања не е добивање на одговор, него напаѓање на Христијанството, демек е полно со грешки, и конечно преку твоите прашања целиш дека не постои Бог.

Така да што да ти одговараме, кога ти и не го бараш одговорот?

Ј
На пример, прашав Оти Исус на крстот вика „Господе, Господе, оти ме заборај?!?“ ама никој неќе да ми одговори.

Ето, ја „добровољно„ се нафаќам да Ти одговорам, ама не ми се исплати, оти знам дека мојот одговор „логички„ ќе го побиеш...(ха-ха-ха!).

Се извинувам, ама денес сум стварно „хумористично „настроен...

Епа што ме прашуваш тогаш?

Ти викам НИКОЈ ХРИСТИЈАНИН не сака да ми го одговори прашањето!

Што е работава? Се плашите ли? Се срамите ли? Што ли?

... а просто е прашањето... ем велигденско е, нели? Пригодно, на место, автентично, библиско, фер - ич не е зајадливо, навредливо, фино си е, тамам како што ги одговарате... ама, ете, НИКОЈ, ниту еден единствен христијанин НЕ СЕ НАФАЌА да го одговори...

Оти така, Боби?

Оти барате прашања, па после не ги одговарате?

А види како е едноставно:

Оти Исус додека виси на крстот едно време вика: „Господи, Господи, зошто ме остави?“

Оти Исус додека виси на крстот едно време вика: „Господи, Господи, зошто ме остави?“

Еве Ти едноставен одговор, иако сметам дека и таков, едноставен, за Тебе ќе биде пресложен за разбирање, но за да не кукаш дека не Ти одговориле, еве:

На крстот, беше распнат човекот Исус, кој ги трпеше последиците од распнувањето на крстот врз своето тело, што значи, Исус (човекот, не Синот Божји!) , во една таква ситуација на трпење болки, се обраќа до Отецот како човек кој трпи, кој страда, кој се одвојува од овој, материјалниов Свет, на кој (материјален Свет) му припаѓа(ше) и човекот Исус. Повикот „..си ме оставил...„ е очај изразен од болките, а не дека Отецот навистина Го напуштил Христа човекот.

Еве Ти едноставен одговор, иако сметам дека и таков, едноставен, за Тебе ќе биде пресложен за разбирање, но за да не кукаш дека не Ти одговориле, еве:

На крстот, беше распнат човекот Исус, кој ги трпеше последиците од распнувањето на крстот врз своето тело, што значи, Исус (човекот, не Синот Божји!) , во една таква ситуација на трпење болки, се обраќа до Отецот како човек кој трпи, кој страда, кој се одвојува од овој, материјалниов Свет, на кој (материјален Свет) му припаѓа(ше) и човекот Исус. Повикот „..си ме оставил...„ е очај изразен од болките, а не дека Отецот навистина Го напуштил Христа човекот.

Леле, колку едноставно!

Па тој на крстот не бил Исус, него бил Исус... И извикот бил во очај, ама не бил очај, пошто Исус е Господ, и не е Бог пошто е човек, ама е Татко кој не се оставил, него Исус го оставил него, на крстот не на небесата човекот бог не бил е Исус.

Ного едноставно.

Да викам Брза помош? Уште не е касно, ВЕРУЈ!!!

Еххххх.....

--- надополнето ---

Прочитај го болтуваново...

Наравоучение: друг пат, не се брукај, барем не вака јавно, на форумов, со изразување желби за добивање одговор на едноставни прашања, оти можам да претпоставам дека уште потешко ќе Ти биде да разбереш посложени нешта (наспроти Твојата „јачина„..), како на пример, како можат три Бога да бидат Еден Бог?

Е еееех, него што:

Бог, ама човек, што е различно, аме е исто, дека Богот е Трофазен со четврта фаза една - човек-зомби!

Верава ти е кристално јасна.

Штета што го немам твојот ментален капацитет за да разберам елементарна христијанска логика. Како оваа,на пример:

New%20Photo%20(25).jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom