Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
...што значи, неколку кратно повеќе од Твојот...

Ајде сега, марш назад на темава!
Да неколкратно помалку си од мојот

Почни да читаш по темиве, не се вади дека имаш дислексија

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Мики излези од чаурата...... Излези

Изгледа заедно коленичите со дотичниов хомиќ, па и репликите му ги знаеш?
Се извинувам за оф топик прашањево ама ме заинтересира на кој хомич мислеше? Незнаев дека Цацко е, или е некој друг од клипов?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ц....не са това христијански, туку са това „доблести„, кои повремено ги позајмувам од образованите и интелигентните...
Не залажувај се, тоа ти е вообичаениот Христијански стил

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Ќе праша овде некој нешто, или вака везден ќе полните празни коментари?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ја прашувам - никој не одговара. Не сум глуп на празно да прашувам!

На пример, прашав Оти Исус на крстот вика „Господе, Господе, оти ме заборај?!?“ ама никој неќе да ми одговори.

Ти да не можеш?

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Абе ќе можам, ама ти не ги прифаќаш одговорите. Оти целта на твоите прашања не се стварно да прашаш нешто што незнаеш/не ти е јасно, за да некој од Христијаните ти одговори. Не, целта на твоите прашашувања не е добивање на одговор, него напаѓање на Христијанството, демек е полно со грешки, и конечно преку твоите прашања целиш дека не постои Бог.

Така да што да ти одговараме, кога ти и не го бараш одговорот?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ј
На пример, прашав Оти Исус на крстот вика „Господе, Господе, оти ме заборај?!?“ ама никој неќе да ми одговори.
Ето, ја „добровољно„ се нафаќам да Ти одговорам, ама не ми се исплати, оти знам дека мојот одговор „логички„ ќе го побиеш...(ха-ха-ха!).

Се извинувам, ама денес сум стварно „хумористично „настроен...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Епа што ме прашуваш тогаш?

Ти викам НИКОЈ ХРИСТИЈАНИН не сака да ми го одговори прашањето!

Што е работава? Се плашите ли? Се срамите ли? Што ли?

... а просто е прашањето... ем велигденско е, нели? Пригодно, на место, автентично, библиско, фер - ич не е зајадливо, навредливо, фино си е, тамам како што ги одговарате... ама, ете, НИКОЈ, ниту еден единствен христијанин НЕ СЕ НАФАЌА да го одговори...

Оти така, Боби?

Оти барате прашања, па после не ги одговарате?

А види како е едноставно:

Оти Исус додека виси на крстот едно време вика: „Господи, Господи, зошто ме остави?“

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Оти Исус додека виси на крстот едно време вика: „Господи, Господи, зошто ме остави?“
Еве Ти едноставен одговор, иако сметам дека и таков, едноставен, за Тебе ќе биде пресложен за разбирање, но за да не кукаш дека не Ти одговориле, еве:

На крстот, беше распнат човекот Исус, кој ги трпеше последиците од распнувањето на крстот врз своето тело, што значи, Исус (човекот, не Синот Божји!) , во една таква ситуација на трпење болки, се обраќа до Отецот како човек кој трпи, кој страда, кој се одвојува од овој, материјалниов Свет, на кој (материјален Свет) му припаѓа(ше) и човекот Исус. Повикот „..си ме оставил...„ е очај изразен од болките, а не дека Отецот навистина Го напуштил Христа човекот.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Еве Ти едноставен одговор, иако сметам дека и таков, едноставен, за Тебе ќе биде пресложен за разбирање, но за да не кукаш дека не Ти одговориле, еве:

На крстот, беше распнат човекот Исус, кој ги трпеше последиците од распнувањето на крстот врз своето тело, што значи, Исус (човекот, не Синот Божји!) , во една таква ситуација на трпење болки, се обраќа до Отецот како човек кој трпи, кој страда, кој се одвојува од овој, материјалниов Свет, на кој (материјален Свет) му припаѓа(ше) и човекот Исус. Повикот „..си ме оставил...„ е очај изразен од болките, а не дека Отецот навистина Го напуштил Христа човекот.
Леле, колку едноставно!

Па тој на крстот не бил Исус, него бил Исус... И извикот бил во очај, ама не бил очај, пошто Исус е Господ, и не е Бог пошто е човек, ама е Татко кој не се оставил, него Исус го оставил него, на крстот не на небесата човекот бог не бил е Исус.

Ного едноставно.

Да викам Брза помош? Уште не е касно, ВЕРУЈ!!!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еххххх.....

--- надополнето ---

Прочитај го болтуваново...

Наравоучение: друг пат, не се брукај, барем не вака јавно, на форумов, со изразување желби за добивање одговор на едноставни прашања, оти можам да претпоставам дека уште потешко ќе Ти биде да разбереш посложени нешта (наспроти Твојата „јачина„..), како на пример, како можат три Бога да бидат Еден Бог?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Е еееех, него што:

Бог, ама човек, што е различно, аме е исто, дека Богот е Трофазен со четврта фаза една - човек-зомби!

Верава ти е кристално јасна.

Штета што го немам твојот ментален капацитет за да разберам елементарна христијанска логика. Како оваа,на пример:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom