- Член од
- 30 август 2009
- Мислења
- 21
- Поени од реакции
- 1
sakav da prasam koja hrana ima najmnogu hormon estrogen za rastot na gradite?i pilinjata tocno li e deka se polni so hormoni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif][FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]Foods Containing Natural Estrogens
Note: Those is bold are also RICH in glutamate.
Alfalfa
Animal flesh
Anise seed
Apples
Baker's yeast
Barley
Beets
Carrots
Cherries
Chickpeas (garbanzo beans)
Clover
Cowpeas (black- eyed peas)
Cucumbers
Dairy Foods
Dates
Eggs
Eggplant
Fennel
Flaxseeds
Garlic
Hops
Licorice
Oats
Olive oil
Olives
Papaya
Parsley
Peas
Peppers
Plums
Pomegranates
Potatoes
Pumpkin
Red beans
Red clover
Rhubarb
Rice (relatively high)
Sage
Sesame seeds
Soybean sprouts
Soybeans
Split peas
Sunflower seeds
Tomatoes
Wheat
Yams
[/FONT][/FONT]
arakenx, од кај ги знаеш сите овие работи?...за добри цицки осем естроген треба и добра масажа.(слободни машки од форумов земете ја работата во свои раце).....инаку од храната што најлесно е достапна... најмногу естроген имаш во семето на анис (анасон, коморач).....потоа соја (машки избегавајте ја)....сите видови квасец..
...етеричното масло од лаванда содржи супстанца која стимулира произвотство на естроген
...за добри цицки осем естроген треба и добра масажа.(слободни машки од форумов земете ја работата во свои раце).....инаку од храната што најлесно е достапна... најмногу естроген имаш во семето на анис (анасон, коморач).....потоа соја (машки избегавајте ја)....сите видови квасец..
...етеричното масло од лаванда содржи супстанца која стимулира произвотство на естроген
сојата и пивото се најчесто конзумирана храна што содржи фитоестроген
...за добри цицки осем естроген треба и добра масажа.(слободни машки од форумов земете ја работата во свои раце).....инаку од храната што најлесно е достапна... најмногу естроген имаш во семето на анис (анасон, коморач).....потоа соја (машки избегавајте ја)....сите видови квасец..
Сигурен си дека пивото е толку штетно?![]()
Зошто да се избегне сојата ?