Во која храна има најмногу естроген?

• Креатор на темата Креатор на темата LjubicaIle
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 август 2009
Мислења
21
Поени од реакции
1
sakav da prasam koja hrana ima najmnogu hormon estrogen za rastot na gradite?i pilinjata tocno li e deka se polni so hormoni

За градите фино убо ќе си идеш на лекар и ќе ти препише терапија. Ама ак си запнала проблемот да го решаваш со Mission impossible еве листа на храни кои природно содржат естрогени http://dogtorj.tripod.com/id45.html

[FONT=Arial,Helvetica,sans-serif][FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]Foods Containing Natural Estrogens

Note: Those is bold are also RICH in glutamate.

Alfalfa
Animal flesh
Anise seed
Apples
Baker's yeast
Barley
Beets
Carrots
Cherries
Chickpeas (garbanzo beans)
Clover
Cowpeas (black- eyed peas)
Cucumbers
Dairy Foods
Dates
Eggs
Eggplant
Fennel
Flaxseeds
Garlic
Hops
Licorice
Oats
Olive oil
Olives
Papaya
Parsley
Peas
Peppers
Plums
Pomegranates
Potatoes
Pumpkin
Red beans
Red clover
Rhubarb
Rice (relatively high)
Sage
Sesame seeds
Soybean sprouts
Soybeans
Split peas
Sunflower seeds
Tomatoes
Wheat
Yams
[/FONT]
[/FONT]

Од бабини-деветини знам дека женските јајца не треба да јадат...

...за добри цицки осем естроген треба и добра масажа.(слободни машки од форумов земете ја работата во свои раце).....инаку од храната што најлесно е достапна... најмногу естроген имаш во семето на анис (анасон, коморач).....потоа соја (машки избегавајте ја)....сите видови квасец..

...етеричното масло од лаванда содржи супстанца која стимулира произвотство на естроген

...за добри цицки осем естроген треба и добра масажа.(слободни машки од форумов земете ја работата во свои раце).....инаку од храната што најлесно е достапна... најмногу естроген имаш во семето на анис (анасон, коморач).....потоа соја (машки избегавајте ја)....сите видови квасец..

...етеричното масло од лаванда содржи супстанца која стимулира произвотство на естроген
arakenx, од кај ги знаеш сите овие работи?
Зошто препорачуваш машките да ја избегават сојата? штетна е? дај појасни нешто повеќе околу тоа...

пардон за „коза“ сега видов..

И женски треба да ја избегават, само кај нив не се гледаат одма последиците.

Високите нивоа на естроген доведуваат до ПОДУЕНОСТ на градите, а не растење.
Исто така може да дведе до рак на дојка или рак на матка.
Значи, СО ХОРМОНИ НЕ СЕ ИГРА!

Седни, прочитај нешо на нет, фати книга биологија или физиологија не туку се замарај со цицките ебате. Ако клукаш хормони нема да ти се излечат комплексите. Размисли прво за последиците не се улетувај.
И логично, ако ти се зголемат цицките ќе ти се зглемат и други делови од телото, т.е. ќе се здебелиш...
:uvo:

....многу растенија содржат фитоестроген односно супстанција слична на човековиот хормон естроген....со зачестена конзумација на храна што содржи фитоестроген....во организмот се стимулира природното лачење на естрогенот односно се кочи (блокира) тестастеронот (машкиот хормон)...последиците од прекумерното конзумирање на ваква храна кај мажите доведува до таложење на масни наслаги околу половината...намалено либидо (желба за секс)....а во некои случаи и стерилитет

сојата и пивото се најчесто конзумирана храна што содржи фитоестроген

...од друга страна....изборот на храна што го стимулира лачењето на тестастерон е многу мал (читај никаков) ...единственото растение за кое што знам дека има позитивно влијание врз тестастеронот е трибулус терестрис (бабин заб)....виновникот за многу издишени гуми
....мускулната активност е еден од начините да се стимулира лачењето на тестастерон....

....ова е доста опширна тема....неможе да се објасни во еден пост...а е и надвор од моменталната тема....како до поголеми цицки

П.С. Stephen T. Chang во својата книга ТАО НА ЉУБОВТА дава вежби за природно зголемување на градите како и за нивно намалување (затегање) доколку се преопуштени....па драги форумџики незадоволни од волуменот на своите гради....трк до библиотека....и заборавете веќе еднаш на тие пилиња мајонези и слични глупости....ако еднаш му направите хормонален дизбаланс на организмот....тешко ќе го вратите во нормала

на 17 години уште турбо ти функционира естрогенот (може касни со раззвитокот) али не се секирај ..

Зошто да се избегне сојата ?

Сигурен си дека пивото е толку штетно? :(

Ниту една храна во нормални количини не е штетна....но ако се претерува секојдневно... :( .....пивски стомак

--- надополнето ---

Зошто да се избегне сојата ?

...не да се исфрли од исхраната....туку да се внимава на нејзината употреба (да не се претерува)....на пример многу месни производи (паштети, салами, плескавици) содржат соја.....вегетеријанците многу често конзумираат најразлични производи од соја (како замена за месо) и кај нив шансите за намалување на тестастеронот се многу поголеми

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom