Ќе се задржам на директна комуникација, иначе многу има...
...dali ja toa dobro chitam, deka gospodine moderatore vie ste za rasna i verska netrpelivost, mnogu losha sporedba bi kazal ja...hmmmmmmmmmm dal ke iskochi chovek ili ne???...interesno...samo sto se poishe kapitalot e na strana na Muslimanite pa si gi ranat ubavo decata bash, mislam nema nevraboten rabotosposoben Musliman u RM...taka da ne ti drzi teorijava bash...imaat oni na koj nachi-na toj-ali imaat i ne se plashat da ragaat i da praat deca, pa i nashive stari na vremeto ragale po 5-6 deca...toa e fakt...mislam babite i dedovcite...
...nego problemot u kukanjeto poshto ima mnogu razmazeni princezi i princoi i sve im fali neshto a ustvari ne im se prifakaat obvrskite na zivotot, ili pak se krajno izkompleksirani...
О, Господине Екстравагантен
Ве молам немојте да ме сфаќате погрешно само затоа што сакате да дебатирате со мене. Мојот напишан текст е јасен, и јасна е расната и верска трпеливост или нетрпеливост.
Но еве да ви појаснам, се работи за имиџот, односно IQ на децата кои живеат во дом со илјада браќа и сестри. Муслиманите кои се современи и паметни имаат нормални фамилии. Тоа може и да се докаже. Арбен Шаќири никогаш не би бил терорист :wink: За “нашиве“, важи истото.
Наташа напиша:
Ако ти смета мојот „ортодоксен„ муабет може комотно да го прескокнеш,не претерувам само сакам да ви укажам дека абортусот е убиство,и дека сите лигави кукања од типот на „мала сум„ „егоистична сум„ „имам секс со 14 ама ја сум маwецко за бебе ухухуху„и ред други работи мене ми се повраќа!
А имиџот на муслиманите хммм... треба прст у чело да ставите за тоа прашање или повеќе ви одговара после неколку години да се викаш Вахит отколку Виктор...наталитетот на Македонците паѓа и паѓа...и паѓа.
А јас сакам да ви укажам дека абортусот е само дел од модерната медицина. Нема проблем, ќе разговараме до крајот на животот, спремен сум, нема да те прерипувам. И не ми смета. :nesum:
А јас ќе се викам Виктор додека не умрам, дали син ми ќе се вика Вахит, Џамал или Јао е тотално неважно. Никој од нас нема задача да ја спасува земјата од муслиманите со тоа што ќе роди 8 деца. Ако е тоа муабетот, зошто си ти сеуште на две? Ајде, што чекаш?
Во психологијата постојат повеќе “погледи на свет“. Оние два кои тотално се спротивни еден на друг се религиозниот и атеистичкот поглед. Тука спаѓа и темата за абортусот. Според првите е тоа непростлив грев, според вторите воопшто Господ и не постои, па затоа и не е грев. Јас го одбирам малку полибералниот поглед на свет, каде за мојот живот и моите дела и постапки одговарам лично јас. И никакви Богови немаат право да ми судат. Затоа и абортусот го земам како дел од животните проблеми. Се појавува, и го решаваш. Тоа е тоа. Убиство? Да, во право беше оној графит, “Ако абортусот е убиство, мастурбацијата е масакр“.