Пиволенд 2010 @ Тврдина Кале - 15-19.09.2010

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ердингер и Дувел многу скапи по 150 односно 250 денари. Инаку вечерва беше послаба од вчера што беше за очекување...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
На пиволенд да штедиш на пиво. Дали ја имам слаб буџет дали шо е работава

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Бев вчера, дојдов на половина од Суперхикс и го ислушав комплет Гоце. Интересно беше, Гоце нормално со своите најголеми хитови и неколку плус песни направи добра забава, иако имаа проблеми со миксетата неколку пати.

Цените немаат смисла, на фестивал на пиво треба да бидат промотивни, а не 70 денари да биде Скопското. Сакав Корона ама не ми се дава 150 денари, па си земав црно Лашко.

Премногу гужва, тесен простор меѓу штандовите, така што веројатно и во сабота ќе поминам и доста ми е за годинава.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982
Вечерва пробав Пауланер светло, и ме бендиса, планирам да ги пробам и матното и темното, ем нема бонови, ем убаво е пивото и чини 100че.

Од музика, КУД Идијоти биле арен бенд бе, јас мислев сите панк бендови се чкартоини :) И за жал морав да си отидам веднаш откако заминаа трибјут ту АББА. Бре што убави србинките од бендот, уриѓинал швеѓанки :) Ај утре коа ќе станам од спиење фотки ќе споделам.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Вечерва пробав Пауланер светло, и ме бендиса, планирам да ги пробам и матното и темното, ем нема бонови, ем убаво е пивото и чини 100че...
Темното е одлиЌно. =)

Него малце зезнале работа со цениве. :/

Ја искрено се извинувам за клоцата на дечкото што пишуваше во песокот, едноставно беше посилно од мене. :pos:

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Ако Лупус уште еднаш рогаат 22 спрема 2ца, сериозно ќе се размислам дали ќе идам. Срамота!

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Со еден збор скапо,идам ама си зиам лименки од продавница па ќе си испијам три а не за едно пиво да давам 150.
Си седам на долниот стејџ не се ни бутам во гужвата горе.Има добри рок свирки и Војче:))

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.157
Поени од реакции
6.003
Синоќа открив дека сум 14% Келт :vozbud:

Ненормална атмосфера направија Православните Келти, а и Гинисот беше екстра! Штета што буџетот не ми дозволи да испијам повеќе од едно... па морав да се префрлам на Скопско. А после Guinness, скопското има вкус на мочка... :toe:

Наскоро следи видео од синоќешната изведба на The Celts Strike Again, ако успеам да го закачам на YouTube.

Kajgana Shop

На врв Bottom