Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
Барем јас во ниеден мој пост не сум го поврзал Јуве со титула (барем не во поодминатиот дел од сезоната), освен што реков дека очекував БОРБА за титула и тие ги изневериле моите очекувања. Бодовно Јуве и не е така далеку, -11 од Милан ама јас барем сум реален и не летам до толку. Четвртото место кое во моментов го држи Лацио не е недостижно(4 бода) ама вие веќе го прогласивте Јуве за учесник во ЛЕ во наредните 18 години и тоа ако успее да се избори за таму. Интер-Милан разлика 5 бода во корист на Милан, Интер-Јуве 6 бода разлика во корист на Интер. Ај сега објасними како тоа Јуве е сигурен учесник во ЛЕ а Интер има огромни шанси да го загрози првото место на Милан? Пак ќе речам весела математика.

Па ако ја споредиш формата на Интер и формата на ЈуБе (:drk:), веселава математика и не е баш толку весела за вас.

Да почекаме неколку кола, зошто ако пак кикснат ќе почнат муабетите кои добро ни се познати претходниве години и кои погоре ги спомнав.

Па ако ја споредиш формата на Интер и формата на ЈуБе (:drk:), веселава математика и не е баш толку весела за вас.

Да почекаме неколку кола, зошто ако пак кикснат ќе почнат муабетите кои добро ни се познати претходниве години и кои погоре ги спомнав.
Истото сакав да му го пишам!Зар има некаква смисла да се споредуваат Интер и Јуве ??Еден Матри го земаа и мислат така се станувало тим!Па не е он МЕСИ ,тој е само Матриииии!Аман веке преклинете ,срамота е!Едни Зидан ,Платини,Недвед и ред други имаат играно за Јубе ,а вие во Матри исус го гледате:kesa:.

Истото сакав да му го пишам!Зар има некаква смисла да се споредуваат Интер и Јуве ??Еден Матри го земаа и мислат така се станувало тим!Па не е он МЕСИ ,тој е само Матриииии!Аман веке преклинете ,срамота е!Едни Зидан ,Платини,Недвед и ред други имаат играно за Јубе ,а вие во Матри исус го гледате:kesa:.
Е добро бе во Калчото многу се сменија работите од тоа време, еден Интер се радува на Пацини а за нив има играно Роналдо ако гледаш така. Јебига овие играчи се премија сега иако на времето можеле само да ги гледаат на телевизија Интер и Јуве и не ни сонувале дека еден ден ќе заиграат за нив.

Овој Марли многу смешен човек бил, ме изнасмеа со постов

тотенхем шугав? Милан што шанси направи бе, Јепес? Кај беа Робињо, Ибро Коњо, Пато...Така слабо изиграа и заслужено си изгубија. Фламини и Гатузо требаше црвен да добијат па да играте со двајца помалку...
Алегри не правел иста грешка? зиро искуство у ЛШ ко Реднап па овој лекција му одржа на гостински терен...И тоа без Бејл и останати повредени....

Ама ги испосра Шахтар/Шахтјор ватевер...дупло повеќе бода собраа од Милан у фаза по групи :P , првенството им заврши, тоа дека слабо играат дома го лупна само онака, уште да кажеш дека немаат добри играчи :)

Стварно не знам логикава, навивам за итал. екипа па ај и другите итал. екипи у ЛШ да ги фалам, ако отидат што повеќе толку било јако првенството, дрн-мрн.

"Биќе весело" ама у итал. првенство. :helou:

Направил повеќе шанси од Тотенхем тоа сигурно !

Освен голот Тотенхем имаше 2-3 набацуење кон крауч ништо опасно и лобот на Ван дер Варт !

Така е шугав, по шугав здравје. Тотенхем почна ојако ја нагази лоптата пошто имаше играч(и) кои можат да го направата тоа, а не створија ниту една 100 % шанса (освен голот, од класична контра ).

Милан немаше таков играч, и место да им ебе матер да им даде 5 гола, Милан малку само кога тргна поофанизвно, значи малку и тоа беше не доволно, Тотенхем се пикна у 16-ик со 10 играчи, и само пуста среќа ги спаси од пораз. Бог да чува и гомеш да брани беше работата у второ !

Баш Шугава екипа, која Милан ако притисне од почеток и им даде прв гол нема да знаат што да праат, и ќе примат 5.

Само да се даде тојпрв гол. Алегри зиро искуство у ЛШ, а Реднап колку има бе лепи ??/

И Мајмун на клупа да има Милан , наредниот натпревар ќе го почне со Пато, Ибра и Робињо, ќе се вратат Боатенг сигурно и Амброзини можда, Силва ќе се врати назад и друга песма ќе се пее !

За разлика од вас (интерашите) ја Бејл сум го глеал и у други утакмице и у ЛШ и у Премиер. Вие сте го глеале само со Интер најверојатно и мислите дека е Меси, е па не е лепи !

За Шахјтор се помешав со друга екипа за тоа дома гости, ватевер. Не ми ја спомнуј групата на Шахтјор, и немој да си помислил да ја споредиш со таа на Милан.
Уште стоим на тоа дека Рома е поквалитетна, и вчера дури беше поквалитетна но тоа Рисето дебилот ја посра утакмицата. Рома ќе си помине !

Интер ќе видимо како ќе пројде со Баерн првата, но Баерн е у никаква форма, а се надевам дека скаутот научил нешто од лани. Ако научил ќе пројде Интер глатко, а ко не научил ќе се помучите и ќе чекамо Ето гол да даде !

Е добро бе во Калчото многу се сменија работите од тоа време, еден Интер се радува на Пацини а за нив има играно Роналдо ако гледаш така. Јебига овие играчи се премија сега иако на времето можеле само да ги гледаат на телевизија Интер и Јуве и не ни сонувале дека еден ден ќе заиграат за нив.

Абе друже ние не очекуваме дека Пацини ке не однесе до титула,се знае дека тоа може само играчи кои може да направат разлика на терен(читај Ето,Снајдер,Лусио)Вие гледам се крстите во Матри кој реално ви е прв напаѓач.Епа напрај паралела Ето -> Матри како пример еве.Другите позиции не ги факај.Се знае кој е и што е овие неколку сезони во Италија,така да муабетот ми е дека искрено не гледам ни една причина зашто Интер и Јуве би ги ставил во ист кош како предентети за Калчо и 4 место.Разликата е голема,сакале вие да признаете тоа или не!

Направил повеќе шанси од Тотенхем тоа сигурно !

Освен голот Тотенхем имаше 2-3 набацуење кон крауч ништо опасно и лобот на Ван дер Варт !

Така е шугав, по шугав здравје. Тотенхем почна ојако ја нагази лоптата пошто имаше играч(и) кои можат да го направата тоа, а не створија ниту една 100 % шанса (освен голот, од класична контра ).

Милан немаше таков играч, и место да им ебе матер да им даде 5 гола, Милан малку само кога тргна поофанизвно, значи малку и тоа беше не доволно, Тотенхем се пикна у 16-ик со 10 играчи, и само пуста среќа ги спаси од пораз. Бог да чува и гомеш да брани беше работата у второ !

Баш Шугава екипа, која Милан ако притисне од почеток и им даде прв гол нема да знаат што да праат, и ќе примат 5.

Само да се даде тојпрв гол. Алегри зиро искуство у ЛШ, а Реднап колку има бе лепи ??/

И Мајмун на клупа да има Милан , наредниот натпревар ќе го почне со Пато, Ибра и Робињо, ќе се вратат Боатенг сигурно и Амброзини можда, Силва ќе се врати назад и друга песма ќе се пее !

За разлика од вас (интерашите) ја Бејл сум го глеал и у други утакмице и у ЛШ и у Премиер. Вие сте го глеале само со Интер најверојатно и мислите дека е Меси, е па не е лепи !

За Шахјтор се помешав со друга екипа за тоа дома гости, ватевер. Не ми ја спомнуј групата на Шахтјор, и немој да си помислил да ја споредиш со таа на Милан.
Уште стоим на тоа дека Рома е поквалитетна, и вчера дури беше поквалитетна но тоа Рисето дебилот ја посра утакмицата. Рома ќе си помине !

Интер ќе видимо како ќе пројде со Баерн првата, но Баерн е у никаква форма, а се надевам дека скаутот научил нешто од лани. Ако научил ќе пројде Интер глатко, а ко не научил ќе се помучите и ќе чекамо Ето гол да даде !

Објективен си као Латас на вести.

Пушти Хајлајтс и види колку шанси имаше Тотенхем и колку имаше Милан. Освен оние од прекин на Јепес, Милан немаше шанса створена преку игра. Ибра како по обичај е биг гејм флоп, Робињо такоџе го немаше. Како ги опиша Милан како да играле цело време они, а Тотенхем се бутнале у шеснаесетник цела утакмица.

У второ полувреме, очигледно беше дека ќе идат да ја искористат брзината на Ленон и тромавоста на Јепес и Неста преку контри. Секој нормален тим би го правел тоа на гости.

Koи шанси бе, набацените кои не знаеше да ги смири оној стапот.

Не заебавајте бе, не викам Милан дека бил супериорен но факт е дека имаше 4 шанси кои голманот и играчите на Тотнем ги ваѓаја од гол линија !

Уште па слушам заслужено победиле, заслужено мај ес.

Ибра и Робињо беа одсечени, како што кажав погоре средината ни беше катастрофа, и мораше Пато да стартува а Робињо поназад да се врати.

Така ќе биде нареден меч, нема да има потреба да се враќаат ПАто и Ибра до центар да примат топка.

Робињо ќе игра полушпиц/плеј, а у средина ќе се врати Боатенг сигурно кој ќе донесе живост и пподвижност!

Ју вил си !

Нема врска бе Марли, и да сте имале повеќе шанси. Тотенхем не доаѓа во Милано за да напаѓа, ретко која екипа игра така на гости ако не мора. Си играа цврсто, си ја чекаа шансата и ја дочекаа. Точно знаеја како треба и така си играа.

И да не збориме што прво полувреме ве убиваа во поим на секој дел од теренот, затоа ви беше и нервозата во второ. Милан ја сврте во своја корист по повредата на Чорлука и дивеењето на легендата, кога ги исфрливте од баланс комплетно.

Најреално беше нерешено тоа се слагам, а дека има нешто незаслужено во победата нема, исто како што ќе немаше ако една од шансите на Милан влезеже и завршеше 1-0. Тежок натпревар во тешки услови, кој прв даде добива...

Koи шанси бе, набацените кои не знаеше да ги смири оној стапот.

Не заебавајте бе, не викам Милан дека бил супериорен но факт е дека имаше 4 шанси кои голманот и играчите на Тотнем ги ваѓаја од гол линија !

Уште па слушам заслужено победиле, заслужено мај ес.

Ибра и Робињо беа одсечени, како што кажав погоре средината ни беше катастрофа, и мораше Пато да стартува а Робињо поназад да се врати.

Така ќе биде нареден меч, нема да има потреба да се враќаат ПАто и Ибра до центар да примат топка.

Робињо ќе игра полушпиц/плеј, а у средина ќе се врати Боатенг сигурно кој ќе донесе живост и пподвижност!

Ју вил си !

Најди ми повеќе од 2 шанси на Милан.

Најди ми повеќе од 2 шанси на Милан.

Робињо на крај кога го блокира Досон, шутира од 2 метра, и го нема на клипчево шутот на Фламини кога му ја подаде од доле мислим Пато или Робињо, исто му го изблокираја .

Како и да е, ова нема крај, двајцата си држимо свој став.

Кладбата е туе, секоја натамошна дискусија е излишна ! :)

Јас колку што разбирам блокирање на шут не се ни рачуна како шут на гол...

Ајде, доста беше, спремај се за мењавање на аватар. :wink:

Марли, сериозно си се кладел дека Рома и Милан ќе пројдат? На аватар? Ај со мене на потпис, жити се :pos:

ova kolo ispadnaa site kako sto trebase osven edna neresena imase mislam bari bese,sega slednoto koa ke se naredat site nereseni ke se cudime :smir:

Марли, сериозно си се кладел дека Рома и Милан ќе пројдат? На аватар? Ај со мене на потпис, жити се :pos:

И Интер !

Не не, најубав потпис имам, нејќем да го мењам у случај Интер да га заебе работава !

--- надополнето ---

Јас колку што разбирам блокирање на шут не се ни рачуна како шут на гол...

Ајде, доста беше, спремај се за мењавање на аватар. :wink:

Aли се рачуна као шанса ! Шо некој ја изблокира токпата од гол линија, ништо тапа, шут немало немора да се забележи ??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom