Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
1. Сметав на екипи со слична репутација и слични резултати сезонава, а и бев многу блиску до то со оглед на то шо сега ги гледам табеливе и гледам дека Евертон е 13 во ПЛ, а Депортиво 14 во Примера.
2. Да беа толку квалитетни англичаниве немаше сите ко покосени да испаднат во првите рунди лани, на пример само.

3. Ти така велиш, јас викам дека не е така.
Да,а затоа полани од можни 4 екипи шо влеват у 1/2 финале 3 беа англиски :tapp:

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Па убаво пишал фантом ЛАНИ,не зборуваме за полани :toe:
Значи успехот го забравиме,а ќе гледаме некоја година шо стварно не им одело за да ги оцрнеме.Дајте ви се молам,не држи вода ова.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
Па убаво пишал фантом ЛАНИ,не зборуваме за полани :toe:
А зашто само за лани да збориме? Ај за секоја година? Англиски тим имало скоро секогаш во финалето така да паѓа све у вода дека не биле добри англиските екипи...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Ми се смее од коментариве како после натпреварот со евертон епл наеднаш не е доволно квалитетна лига...
па негледајте.

A

apidrone

Гостин
Ми се смее од коментариве како после натпреварот со евертон епл наеднаш не е доволно квалитетна лига...
па негледајте.
ПЛ не е „доволно квалитетна“ лига затоа што Челзи не е на нивоУ, како не сфативте досега не ми е јасно...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
ПЛ не е „доволно квалитетна“ лига затоа што Челзи не е на нивоУ, како не сфативте досега не ми е јасно...
ма мене јасно ми е. И ако нешто беше неатрактивно во натпреварот тоа беше челзи по постигнатиот гол од лампард. Поголемо влечкање на терен не сум видел долго време,а да не е натпревар каде барем едната екипа е од калчото.

F

fantomX

Гостин
А зашто само за лани да збориме? Ај за секоја година? Англиски тим имало скоро секогаш во финалето така да паѓа све у вода дека не биле добри англиските екипи...
Јас зборувам секогаш за најпресното пошто то е она шо се случува СЕГА. Еве на пример, стартот на ЛШ оваа сезона е добар контрааргумент за то шо јас велам, ама сепак би почекал до крајот на оваа рунда во ЛШ па и воопшто до крајот на настапите на сите премиерлигаши, па да коментирам како е и шо е.

па негледајте.
Море абдула, бар ти не си нов овде, не се прај недоветен ко овај шо не го цитирам оти не знам дали е стварно недоветен или се прај ама во секој случај така делува.
Знајш дека за (не)квалитетот ПЛ тврдам од неуспесите на англискиот фудбал на меѓународно ниво, пред се од минатогодишната ЛШ и од светското првенство во Ј. Африка.
И од лани не гледам искрено, освен Челзи лани и сезонава имам гледано број на натпревари шо можи да се покажи со прстите на двете раце. Сезонава гледав Јунајтед - Сити, крајот на Блекбурн - Арсенал го гледав во септември, исто претежно второ полувреме на некои дуели на Јунајтед на почетокот во кои тие играа ко гомна и не губеа (кога и почнав да мислам оти ќе завршат непоразени сезонава) и Болтон од ко појде Стуриџ таму.
И поздрав сум сега, фала на прашање.

F

fantomX

Гостин
ма мене јасно ми е. И ако нешто беше неатрактивно во натпреварот тоа беше челзи по постигнатиот гол од лампард. Поголемо влечкање на терен не сум видел долго време,а да не е натпревар каде барем едната екипа е од калчото.
Јас би рекол дека цел дуел на Челзи беше влечкање по терен, не само по голот. Исто и срамотните 32 фаули на Евертон беа неатрактивни, ама ко дозволуваа балетаните на Челзи говедава од Евертон така да играат (Рамирес на пример да сакатеше еден од Евертон ко шо треба и одма ке прекинеа) нема шо многу да се зборува.

--- надополнето ---

Аман веќе со неквалитетот на лигата.
И јас то викам, прекинување со то бар до крајот на оваа рунда на ЛШ, макар шо до крајот на настапите на премиерлигашите во ЛШ можеби да е подобро. Ама абдулите не се стрпуваат.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Море абдула, бар ти не си нов овде, не се прај недоветен ко овај шо не го цитирам оти не знам дали е стварно недоветен или се прај ама во секој случај така делува.
Знајш дека за (не)квалитетот ПЛ тврдам од неуспесите на англискиот фудбал на меѓународно ниво, пред се од минатогодишната ЛШ и од светското првенство во Ј. Африка.
И од лани не гледам искрено, освен Челзи лани и сезонава имам гледано број на натпревари шо можи да се покажи со прстите на двете раце. Сезонава гледав Јунајтед - Сити, крајот на Блекбурн - Арсенал го гледав во септември, исто претежно второ полувреме на некои дуели на Јунајтед на почетокот во кои тие играа ко гомна и не губеа (кога и почнав да мислам оти ќе завршат непоразени сезонава) и Болтон од ко појде Стуриџ таму.
И поздрав сум сега, фала на прашање.
Почна да вреѓаш,браво ,неочекував од момче кое употребува едно кило стилски фигури во постовите поврзани со фудбал да удри ниско со зборови како абдула. А од друга страна можам да ти го сфатам гневот,челзи испаѓа на многу глуп начин од фа купот,примен гол во 119 ?

И сеа да се навратам на темата ,во демантирање кон твојата конотација дека опаднал квалитетот на лигата и фудбалот на англиските екипи.
Тоа што се случи ланската сезона во лш кога тогаш мораше да бидне,5 сезони англискиот фудбал во европа беше на највисоко ниво и тоа после 20 години анемичност (а знаете заради што).
ливерпул-шампион
арсенал финале
ливерпулфинале
манчестер и челзи во финале
манчестер во финале.

А и лани фулам играше финале.

И самиот викаш дека не си прател многу натпревари ,е јас за разлика баш сезонава фатив и неколку натрпевари вон она што ми беше по навика да гледам(сите натпревари на арсенал и дерби натпреварите). И искрено најинтересниот натпревар сезонава меѓу англиските екипи ми беше градското дерби бирмингем со астон вила во карлинг купот.Ти гарантирам дека беше милион пати по тензично,и поинтересно од кој било друг натпревар во шпанското или италијанското првенство.И тоа од играта на 2 екипи кои се борат за опстанок.

и на крај што подразбираш под зборот квалитет ? Пошто цело време правиш муабет за квантитет(колку екипи до каде стигнале минатата сезона)

F

fantomX

Гостин
Почна да вреѓаш,браво ,неочекував од момче кое употребува едно кило стилски фигури во постовите поврзани со фудбал да удри ниско со зборови како абдула. А од друга страна можам да ти го сфатам гневот,челзи испаѓа на многу глуп начин од фа купот,примен гол во 119 ?

И сеа да се навратам на темата ,во демантирање кон твојата конотација дека опаднал квалитетот на лигата и фудбалот на англиските екипи.
Тоа што се случи ланската сезона во лш кога тогаш мораше да бидне,5 сезони англискиот фудбал во европа беше на највисоко ниво и тоа после 20 години анемичност (а знаете заради што).
ливерпул-шампион
арсенал финале
ливерпулфинале
манчестер и челзи во финале
манчестер во финале.

А и лани фулам играше финале.

И самиот викаш дека не си прател многу натпревари ,е јас за разлика баш сезонава фатив и неколку натрпевари вон она што ми беше по навика да гледам(сите натпревари на арсенал и дерби натпреварите). И искрено најинтересниот натпревар сезонава меѓу англиските екипи ми беше градското дерби бирмингем со астон вила во карлинг купот.Ти гарантирам дека беше милион пати по тензично,и поинтересно од кој било друг натпревар во шпанското или италијанското првенство.И тоа од играта на 2 екипи кои се борат за опстанок.

и на крај што подразбираш под зборот квалитет ? Пошто цело време правиш муабет за квантитет(колку екипи до каде стигнале минатата сезона)
Шо е навредливо то абдула бе?

Челзи? Јас сум гневен на Челзи од осминафиналето против Интер, и не мислам пак за то одново да пишувам, ко не си читал тогаш шо има па тебе сега да ти објаснувам?

Квалитет не е потензично и поинтересно. Сакаш да ми кажиш дека срамните 32 фаула на Евертон денеска се квалитет? Квалитет е да знајш да играш НЕШТО, БИЛО ШО, пас игра, долги топки, контри, игра по прекини, дефанзивна тактика.... А не фаули, тепање и наттрчување без поента.

Фулам играше финале. И го изгуби. Од шпански тим.
Ливерпу играше полуфинале. И го изгуби. Од истиот тој, шпански тим.
Никогаш не сум рекол дека нема квалитет во англискиот фудбал, пошто нема никаква логика да е така. Ама дека е најквалитетен? Не се согласувам.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
а да не го заборавам и битниот фактор -сити (кој 90 % од играчите ги купи од своите конкуренти)не е прв на табела ???Па замисли реал да купи 3 играчи од барселона(пошто само таа му е конкурент) каде ќе беше моментално на табела?

A

apidrone

Гостин
Пази, репер за квалитетот му е СП во Ј. Африка. А шампионот во прв состав имаше фудбалери од 3 екипи, од кои 7 од една. Се прашувам дали Шпанија ќе беше првак ако Дел Боске вклучеше играчи од Валенсија, Севиља или Виљареал (освен Капдевиља).

F

fantomX

Гостин
Колку играчи од Премиер Лига имаше во финалето на СП? Кои стапнаа на теренот, тие шо седеа на клупа и не влегоа не ги сметам. Тројца? Алал вера.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom