Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
Секако дека не. Да се споредуваа така, Премиер Лигата ќе беше убедливо најквалитетна. А моментално го нема ни епитетот најквалитетни, па камоли убедиливо.
Тоа е твое мислење... по мене ПЛ е сеуште најквалитетна лига, единствена која може да и парира е Примера ама таму однапред се знае чиви се првите 2 места

F

fantomX

Гостин
Тоа е твое мислење... по мене ПЛ е сеуште најквалитетна лига, единствена која може да и парира е Примера ама таму однапред се знае чиви се првите 2 места
Првиов дел е сосема в ред, лично да мислиш дека ПЛ е најквалитетна. Ама со вториов дел малку ја матиш работата, тоа шо се знај чии се првите две места уште пред да почни првенството нема врска, тоа само значи дека лигата има екипи кои отскокнуваат со квалитет од останатите а не дека лигата понеквалитетна.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Првиов дел е сосема в ред, лично да мислиш дека ПЛ е најквалитетна. Ама со вториов дел малку ја матиш работата, тоа шо се знај чии се првите две места уште пред да почни првенството нема врска, тоа само значи дека лигата има екипи кои отскокнуваат со квалитет од останатите а не дека лигата понеквалитетна.
Шо е поубо да знаеш од ппочеток дека првите две места се зафатени (БАРСА , РЕАЛ ) , или пак да гледаш поинтересно првенство како што е англија каде се борат 4-5 екипи за ЛШ, и другите за ЛИГА ЕВРОПА?

F

fantomX

Гостин
Шо е поубо да знаеш од ппочеток дека првите две места се зафатени (БАРСА , РЕАЛ ) , или пак да гледаш поинтересно првенство како што е англија каде се борат 4-5 екипи за ЛШ, и другите за ЛИГА ЕВРОПА?
Убаво е да гледам квалитетен фудбал, нешто по појќе го има кај Депортиво Ла Коруња отколку кај Евертон, на пример.
Ако е така ко шо викаш, гледај Бундес, Дортмунд ко да почнал да паѓа и ќе биди интересно.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
Убаво е да гледам квалитетен фудбал, нешто по појќе го има кај Депортиво Ла Коруња отколку кај Евертон, на пример.
Ако е така ко шо викаш, гледај Бундес, Дортмунд ко да почнал да паѓа и ќе биди интересно.
А ти се фати баш за евертон демек? дека ви се кошмар и дека играат лоша игра?
Што не ги споменеше Тотенхем, Астон Вила итн итн
да беа толку јаки шпанците немаше само Реал и Барса да поминат групи во ЛШ.

да не се лажеме. тие што ќе завршат меѓу првите 10 во Англија во секој случај ќе бидат поквалитетни од првите 10 во Шпанија (еве ако гледаме така како што ти збориш)

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.032
Поени од реакции
2.055
А ти се фати баш за евертон демек? дека ви се кошмар и дека играат лоша игра?
да беа толку јаки шпанците немаше само Реал и Барса да поминат групи во ЛШ.

да не се лажеме. тие што ќе завршат меѓу првите 10 во Англија во секој случај ќе бидат поквалитетни од првите 10 во Шпанија (еве ако гледаме така како што ти збориш)
И Валенсија друже, иако очекувам од овие 3 ниту еден/една да не помине во 1/4 финале. :icon_lol:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
еве еден виц на српски е ме мрзи сеа да преведувам ако му смета на некој баш ми е гајле :)

Rafa Benitez bio je znatizeljan kako je United imao tako uspesnu sezonu i tako se odlucio da poseti Old Trafford gde ce odgledati trening i popricati sa Fergusonom. Nakon prvog dana nije bio impresioniran pa je pitao Fergusona kako drzi igrace tako spremnima. To je jednostavno kaze Ferguson. Nekada pitam svoje igrace teska pitanja tako da uvek budu mentalno jaki. Rafi nista nije jasno pa trazi da mu Fergie to pokaze na Scholesu. Zove Ferguson Scholesa i ovaj dotrcava do njih - "zvali ste me gazda?" Ferguson kaze: "Paul, on je od tvog tate sin a nije tvoj brat!Ko je on?"...Scholes ko iz topa "Pa to sam ja gazda!" Kaze Ferguson Rafi jel vidis kako to ide? Vidim kaze Rafa

Rafa odluci to isto probati sa Gerrardom na liverpoolovom treningu. Pozove on Gerrarda sledece jutro i kaze "kao deo treninga imam pitanje za tebe Steve". "on je od tvog tate sin a nije tvoj brat!Ko je on?"
"O Boze" kaze Gerrard. "Moram ja prespavati sefe" Rafa je pristao na odlaganje odgovora. Kasnije tog dana Gerrard odluci nazvati svog prijatelja Torresa i pita ga on isto to pitanje. Torres mu kaze: "Pa to je lako, odgovor je Fernando Torres".
Sledeceg dana dodje Gerrard u Rafin ured i pun samopouzdanja kaze da zna odgovor na pitanje! "Ok, Steve koji je tvoj odgovor" pita ga Rafa...

"Pa to je lako sefe odgovor je Fernando Torres!" odgovara Gerrard
Rafa ljut ko ris odgovara: "Ne Steve idiote! Odgovor je Paul Scholes!"

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
еве еден виц на српски е ме мрзи сеа да преведувам ако му смета на некој баш ми е гајле :)

Rafa Benitez bio je znatizeljan kako je United imao tako uspesnu sezonu i tako se odlucio da poseti Old Trafford gde ce odgledati trening i popricati sa Fergusonom. Nakon prvog dana nije bio impresioniran pa je pitao Fergusona kako drzi igrace tako spremnima. To je jednostavno kaze Ferguson. Nekada pitam svoje igrace teska pitanja tako da uvek budu mentalno jaki. Rafi nista nije jasno pa trazi da mu Fergie to pokaze na Scholesu. Zove Ferguson Scholesa i ovaj dotrcava do njih - "zvali ste me gazda?" Ferguson kaze: "Paul, on je od tvog tate sin a nije tvoj brat!Ko je on?"...Scholes ko iz topa "Pa to sam ja gazda!" Kaze Ferguson Rafi jel vidis kako to ide? Vidim kaze Rafa

Rafa odluci to isto probati sa Gerrardom na liverpoolovom treningu. Pozove on Gerrarda sledece jutro i kaze "kao deo treninga imam pitanje za tebe Steve". "on je od tvog tate sin a nije tvoj brat!Ko je on?"
"O Boze" kaze Gerrard. "Moram ja prespavati sefe" Rafa je pristao na odlaganje odgovora. Kasnije tog dana Gerrard odluci nazvati svog prijatelja Torresa i pita ga on isto to pitanje. Torres mu kaze: "Pa to je lako, odgovor je Fernando Torres".
Sledeceg dana dodje Gerrard u Rafin ured i pun samopouzdanja kaze da zna odgovor na pitanje! "Ok, Steve koji je tvoj odgovor" pita ga Rafa...

"Pa to je lako sefe odgovor je Fernando Torres!" odgovara Gerrard
Rafa ljut ko ris odgovara: "Ne Steve idiote! Odgovor je Paul Scholes!"
:pos::pos::pos::pos:

F

fantomX

Гостин
1. А ти се фати баш за евертон демек? дека ви се кошмар и дека играат лоша игра?
2. да беа толку јаки шпанците немаше само Реал и Барса да поминат групи во ЛШ.

3. да не се лажеме. тие што ќе завршат меѓу првите 10 во Англија во секој случај ќе бидат поквалитетни од првите 10 во Шпанија (еве ако гледаме така како што ти збориш)
1. Сметав на екипи со слична репутација и слични резултати сезонава, а и бев многу блиску до то со оглед на то шо сега ги гледам табеливе и гледам дека Евертон е 13 во ПЛ, а Депортиво 14 во Примера.
2. Да беа толку квалитетни англичаниве немаше сите ко покосени да испаднат во првите рунди лани, на пример само.

3. Ти така велиш, јас викам дека не е така.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Не знам што се зафаќаат за (не)квалитетот на Шпанската лига, кога ќе ги спомнат барселона и Реал Мадрид, како најдоминантни.

Оти, според мене, тие би биле супер доминантни да би играче во Премиер лигата.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Што беше финтата со бурмата на Малуда,ја изваде или не ??? Оти се мачеше да ја извади :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom