Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
G

Gray Foxx

Гостин
Еве ке зеам два натпревари кои се многу блиску до сегашноста.
Со Бирмингем примаме смешен и пацерски гол, првен Жигич прави фаул на Видич и како тоа да не е доволно со рака му подава на шиникот да дае гол.
Со ВБА на 0-0 Џером Томас игра со рака при нафрлена. Ама па и Г Невил прави чист пенал а со тоа и црвен, ама не суди судијата.
Од тука шо може да заклучиме? Ајде има ли светли умови???

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Еве ке зеам два натпревари кои се многу блиску до сегашноста.
Со Бирмингем примаме смешен и пацерски гол, првен Жигич прави фаул на Видич и како тоа да не е доволно со рака му подава на шиникот да дае гол.
Со ВБА на 0-0 Џером Томас игра со рака при нафрлена. Ама па и Г Невил прави чист пенал а со тоа и црвен, ама не суди судијата.
Од тука шо може да заклучиме? Ајде има ли светли умови???
Абе јасно е дека судиите се запеза,туку муабетот ми беше,кога судијата прави грешка против х-тим,се јавуваат навивачите на х-тимот дека неправедно изгубиле поени,а кога ги добиваат со “помош“ на судиите,тогаш никаде ги нема,а другите кога ќе искоментират тогаш тоа е плачење.:))
Нема коло во лигава кога не се случуват по 2-3 очигледни грешки,така да,не треба тоа изговор да биде...:))) Додека не се воведе технологија или барем оспорување на некоја судиска одлука од стана на тренерот,слично како во НФЛ,ќе срадиме од грешкиве на очајниве судии.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Линиските судии се со сечени јајца. Без муда комплетно пред да застанат да судат. Девет од десет судии ќе судат офсајд затоа што не се сигурни, а ситуацијата била чиста.
Не знам за кои офсајди против Блекпул зборите за Манчестер, ама јас не видов ни еден офсајд кога головите паднаа. И бев и пишал во текот на утакмицата овде дека офсајд стапиците на Блекпул вриштат.

Ете и вчера, поништен беше гол на Торес поради непостоечки офсајд, ама беше многу блиску, и како по обичај, кастрираните ФА линиски судии дигаат знаменце од страв. Ама карма си е карма, и Фулам си стегна авто-гол.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Арсенал - Бирмингем ќе биде финале или полуфинале на Карлинг Купов, пошто од кога испадна Челзи, не го пратам многу.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
На натпреварот меѓу Блекбурн и Вест Бромвич Албион срушен е рекордот во Премиерлигата. Во мечот кој Блекбурн го доби со 2:0, настапија 27 фудбалери од 22 земји.

Играа само тројца англиски фудбалери, по двајца Шкотланѓани, Французи, Швеѓани и Конгоанци, додека 16 играчи на Ивуд парк екслузивно ја претставуваа својата земја. Новиот рекорд го постави Чехот Роман Беднар, кој влезе во игра на 14 минути до крајот.

Блекбурн: Робинсон (Англија), Олсон (Шведска), Самба (Конго), Живе (Франција), Салгадо (Шпанија), Џонс (Германија/САД), Дан (Англија), Педерсен (Норвешка), Калиниќ (Хрватска), Санта Круз (Парагвај), Хојл (Канада).

Од клупа влегоа: Ханли (Шкотска), Нзонзи (Франција) и Робертс (Гренада).

ВБА: Мајхил (Велс), Ј.Олсон (Шведска), Чех (Словачка), Тамаш (Романија), Хара (Чиле), Морисон (Шкотска), Брант (Северна Ирска), Томас (Англија), Мулумбу (Конго), Шарнер (Австрија), Одемвинге (Нигерија).

Од клупа влегоа: Беднар (Чешка) и Шори (Камерун).

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Јас не ја знам, а ме интересира. Ќе пишеш?
Ќе пишам бе друже. Еве тука е статијата, прочитај ја

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1343019/Tony-Pulis-follows-pal-Sir-Alex-Fergusons-lead-scrapping-Preston-loans.html?ITO=1490

Накратко, откога Престон нормално оправдано го избркале син му на Ферги, Ферги се налутил и одма наредниот ден си ги вратил тројцата позајмени во Престон, а истиот ден и Пулис си ги вратил двајцата позајмени играчи. И сите тие играчи биле клучни играчи за Престон..

Крајно непрофесионално..

G

Gray Foxx

Гостин

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1343019/Tony-Pulis-follows-pal-Sir-Alex-Fergusons-lead-scrapping-Preston-loans.html?ITO=1490

Накратко, откога Престон нормално оправдано го избркале син му на Ферги, Ферги се налутил и одма наредниот ден си ги вратил тројцата позајмени во Престон, а истиот ден и Пулис си ги вратил двајцата позајмени играчи. И сите тие играчи биле клучни играчи за Престон..

Крајно непрофесионално..
Пишав за ова во наш фан клуб ама мизерија деца нејќат да прочитаат. Смеа ме фана кога видов колку е љуткав Ферги. Фамилија е бе братко, нема заебанција. :)
Иначе мислам дека Дарен Фергусон го вратија во Престон.

A

Auditore

Гостин
Мора да се воведе технологија на фудбалските терени доколку сакаме добро судење.
Очигледно е дека судииве се тапа, не се само во ПЛ, така и во Ла Лига, Серија А, многу грешки се прават, највеќе од линиите.
Конкретно за Англија, лошо е тоа што освен што се прават ненормално многу грешки од линиите често пати главните судии потфрлаат со одлуките кога се под притисок, имам чувство дека како да немаат мадиња да застанат цврсто на нешто и да судат, е тоа ме страшно вади од контакт.

--- надополнето ---

Крајно непрофесионално..
Да се работи за твојот син, нема така да постапиш?
Непрофесионално е да, али кога е во прашање фамилија, не ме гајле дали е или не е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тапа е овој Дарен, да си бидеме искрени :D

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Непрофесионално е да, али кога е во прашање фамилија, не ме гајле дали е или не е
.
Чив син? не сум знаел дека има двајца татковци

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Пишав за ова во наш фан клуб ама мизерија деца нејќат да прочитаат. Смеа ме фана кога видов колку е љуткав Ферги. Фамилија е бе братко, нема заебанција. :)
Иначе мислам дека Дарен Фергусон го вратија во Престон.
Непрофесионално е да, али кога е во прашање фамилија, не ме гајле дали е или не е.

Аиии не бе, лелеее го зеле сега Фил Браун лажгото што беше во Хул :):):)

И да му е син, не требал вака да постапи. Покрај тоа што им го направил на Престон, непрофесионален е и неговиот однос кон тие играчи што ги пратил на позајмица. Значи испаѓа дека Ферги не се ни грижел толку за развојот на тие играчи туку ги пратил за да му помогнат на син му.
Ај пак ќе рече некој дека му е син, ама па односот на Пулис? За да добие едно фалење од Ферги за неговата игра што наликува на рагби, он одма ги вратил играчите :)

A

Auditore

Гостин
Чив син? не сум знаел дека има двајца татковци
Дарен Фергусон е син на Ферги, а Пулис е само марионетка.
@ carter
Во право си, али кажав за постапката на Фергусон, много му е гајле за тие играчи ако син му не игра, тоа е :/

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Јасно ми е дека му е син на Ферги меѓутоа коментирав за Пулис... јасно е дека со потегот му лиже гз на Ферги пошто он нема ама никаква конекција со Дарен...
А и тоа Ферги што го напраил како што кажа картер, син не син сепак не е професионално

A

Auditore

Гостин
Јасно ми е дека му е син на Ферги меѓутоа коментирав за Пулис... јасно е дека со потегот му лиже гз на Ферги пошто он нема ама никаква конекција со Дарен...
А и тоа Ферги што го напраил како што кажа картер, син не син сепак не е професионално
Па ако е точно тоа тогаш си следува казна за Фергусон, коа можеа еден Бабел да казнат шо преку твитер напраил глупост, можат и ваков крајно непрофесионален однос да казнат, секако ако постои казна за вакво нешто.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom