Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
F

fantomX

Гостин
Мене ова за фрлаат пари без план мн ме смее. :)
Без план а имаат страшен шпиц воТевез (зависи и од Џеко колку ке се прилагоди), феноменален плејмејкер во Силва, млади и надежни играчи во Балотели и Џонсон, добар и компактен среден ред и одбрана која има примено најмалце голови досега.
Отприлика овој бран на "стручни мислења" голем дел од децата шо мислат дека следат фудбал го копираат во својот вокабулар, па не знам со колку само човеци иам праено муабет и го слушам се тој аргумент, а пази Шити троши активно една година. Знаејќи дека сакаше да остави печат на цела Англија новиот сопс1твеник мене ми е крајно логично милионските суми кои ги одделува за играч. Има кеш и кур го боли. И сигурен сум дека ич не се замара ако некое рандом сељаче од Македонија со армијата истомисленици го плука за трошењето фунти.
Значи од една година согледано вие го заклучивте очигледното- Шити трошат. Точно, ама и Челзи троши, Јунајтед троши. Арсенал дае 20 мил фунти за Рејес еј, сума која во тоа време беше огромна. Јунајтед дае 30 за Бербатов побогу. :)
Јас сум радосен што има нов конкурент, бидејки тоа автоматски значи воља и мотив за подобрување кај Серот, а со тоа и подобрување на тимот за во ЛШ.
И верујте кога ви викам, Шити не се далеку од врвот, напротив мн се блиску... Сезона/две и подобар менаџер е дистанцата која ги дели од ПЛ!
Троши „активно“ една година? Како трошеше од Шинаватра па до пред една година? Ативизирано-пасивно?
Зато реков пред недела две, веројатно на истава тема: Челзи имаше некој план во трошењето за разлика од Сити, додуша и Сити конечно почнува да се опаметува , ако веќе и не е опаметен. Друго, јасно е ко ден дека имаат најјаки поединци во цела Премир Лига, то е јасно уште пред да почни сезонава, пред да дој Џеко. Проблемот беше и тогаш: немањето тим во права смисла на зборот. А тренер, па сега, Мурињо ако можат да го довлечкаат, шо да биди инаку? Сем Алардајс да не треба можи?
И нешто со шо крајно се согласувам е то: Има кеш и кур го боли. Апсулотно, и ја би така.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
12.812
од таквите ко сити(и реал) играчите немаат реална цена...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Без план а имаат страшен шпиц воТевез (зависи и од Џеко колку ке се прилагоди), феноменален плејмејкер во Силва, млади и надежни играчи во Балотели и Џонсон, добар и компактен среден ред и одбрана која има примено најмалце голови досега.
Отприлика овој бран на "стручни мислења" голем дел од децата шо мислат дека следат фудбал го копираат во својот вокабулар, па не знам со колку само човеци иам праено муабет и го слушам се тој аргумент, а пази Шити троши активно една година. Знаејќи дека сакаше да остави печат на цела Англија новиот сопственик мене ми е крајно логично милионските суми кои ги одделува за играч. Има кеш и кур го боли. И сигурен сум дека ич не се замара ако некое рандом сељаче од Македонија со армијата истомисленици го плука за трошењето фунти.
Значи од една година согледано вие го заклучивте очигледното- Шити трошат. Точно, ама и Челзи троши, Јунајтед троши. Арсенал дае 20 мил фунти за Рејес еј, сума која во тоа време беше огромна. Јунајтед дае 30 за Бербатов побогу. :)
Јас сум радосен што има нов конкурент, бидејки тоа автоматски значи воља и мотив за подобрување кај Серот, а со тоа и подобрување на тимот за во ЛШ.
И верујте кога ви викам, Шити не се далеку од врвот, напротив мн се блиску... Сезона/две и подобар менаџер е дистанцата која ги дели од ПЛ!
најреалното мислење на цел форум. браво
од наметнати мислења и митови преку глава
реал уништи играч
сити само купува без план, еј таму работат цел тим економисти спортски работници сељаци ние ќе им кажуваме
бразил ѕверови
германија издржливи вака идеа?

--- надополнето ---

Троши „активно“ една година? Како трошеше од Шинаватра па до пред една година? Ативизирано-пасивно?
Зато реков пред недела две, веројатно на истава тема: Челзи имаше некој план во трошењето за разлика од Сити, додуша и Сити конечно почнува да се опаметува , ако веќе и не е опаметен. Друго, јасно е ко ден дека имаат најјаки поединци во цела Премир Лига, то е јасно уште пред да почни сезонава, пред да дој Џеко. Проблемот беше и тогаш: немањето тим во права смисла на зборот. А тренер, па сега, Мурињо ако можат да го довлечкаат, шо да биди инаку? Сем Алардајс да не треба можи?
И нешто со шо крајно се согласувам е то: Има кеш и кур го боли. Апсулотно, и ја би така.
Челси првата сезона коа изнакупи од креспо до муту беше многу слична ситуација како сега во сити, и мораше сити да направи такви бомбастични трансфери за да играчи се осудат да потпишат понатака за тој тим, иначе сите ќе беа скептици, како кака што беше.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Факт е дека ти со твоите 15-16 години имаш гледано две,максимум три сезони како освојува твојот тим.Така да преку таквото ако имале 18 кога поголемиот дел им се освоени во 90тите.
факт е дека ти ништо не разбираш , и од кај погоди дека гледам две сезони , можи биле 4-5?:pos2:

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Отприлика овој бран на "стручни мислења" голем дел од децата шо мислат дека следат фудбал го копираат во својот вокабулар, па не знам со колку само човеци иам праено муабет и го слушам се тој аргумент, а пази Шити троши активно една година. Знаејќи дека сакаше да остави печат на цела Англија новиот сопственик мене ми е крајно логично милионските суми кои ги одделува за играч. Има кеш и кур го боли. И сигурен сум дека ич не се замара ако некое рандом сељаче од Македонија со армијата истомисленици го плука за трошењето фунти.
Пофеноменален тим здрааве. Против екипа поагресивна од них се кријат как пички, ги бутат у нивни 16. И Јунајтед беше така против ВБА, ама за разлика од нас Сити има ного повеќе такви утакмици "изиграно". Замисли па коо ќе се там, на врво, ЛШ? Единствено нешто шо ги влече тие црнци там се парите. Благодарение на Сити, фудбало оде у тотално погрешна насока и тва со голема брзина.
Ок, сите трошат, ама има разлика од трошене до трошене. Јунајтед да даде 30м за играч го следе најмалко 2год. а Сити да даде 30м за играч следе кој играч е најного следен и поврзан со шпекулации, па тва е плански?
Па на врво е веќе Сити, се боре за титула, ама дали ќе освојат, тешка работа. Незнам дали ќе имат среќа така да им се погоде, как Челзи, да ги спојат играче как Чех, Тери, Лампард, Дрогба, особено коо имат такви марсовски плати и има за шо да се борат.

Иначе, шо е финтата на навивањето и тва да бидеш фан на некоо екипа ако на сред сезона "знааш" кој ќе биде шампион? Шо е финтата ако на сред трка се откажуваш? Реалност? Јас би кажал 2год. гледане ПЛ. Поарно ќе седнам шах ќе играм.

В

Вори

Гостин
A,кој се откажува?Ја ќе го гледам и ќе навивам за Челзи и да игра во петта англиска лига тоа да ти биде јасно.
Само што моите очекувања не се како што беа претходно.
Има нешто нејасно или да ти нацртам?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Аман бе да ви ја ебам таа историјата...сега нема Челзи историја и што ? Што да правиме ? Сите за Гејнајтед да навиваме ?Историја,историја,остајте ја историјата гледајте сега што се дешава...ццццц.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
За Сити најискрено мене не ми смета што трошат. Мене ми "смета" тоа што ги преценуваат играчите. Ако вреди некој пример 10милиони они ќе дадат 15 или 20. А сигурен сум дека и за 10 ќе дојде. Мислам која е поентата. Сваќам има пари и го боли таквоото само мене лично ми нема логика тоа. Можеби кога би имал пари како шеикот и јас исто би правел. Туку добро е тоа за помалите тимови што имаат одвреме навреме по некој добар фудбалер па така и они нешто да ќарат и да се опарат за да живуркаат. Фактички сити најголема услуга им врши на другите тимови. А дали ќе имаат успех или не ќе видиме рано е да се збори за тоа.

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Аман бе да ви ја ебам таа историјата...сега нема Челзи историја и што ? Што да правиме ? Сите за Гејнајтед да навиваме ?Историја,историја,остајте ја историјата гледајте сега што се дешава...ццццц.
За шо кур сеа играат сега?Нормално за историја.За десет дваесет години ке се збори таа генерација што направила толку титули освои,тимот колку има освоено по тоа се познава големината на клубот.Ви ибам глупите немаат Челзи и Сити историја и ај сега не се важи историјата.За шо играле тогаш Бекам,Кантона,Бест и многу други и на Арсенал и на Ливерпул легендите ај сеа кажи ехх шо е битна историјата глеј си сеа.Кој ве тера да навивате навивајте си за кој сакате.Кој не гледа сега шо се дешава на крај краева?Не се бламирајте како историјата не е важна.
Давор си кажува дека е лојален фан е и тоаетоа.
Сити си имаат план на друг начин не може да се вброи во редот на Арсенал,Челзи,Барса,Реал,Милан итн .А дали планот ке биде успешен е прашање ...

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
12.812
OMG шо ре расправате за историја мора од некаде да се почне,И македонија била волкава па сега едем метар квадратен е,ако гледате така ај за Лидс ке навивамe или за Нотингем Форест->2пати лига на шампиони имаат земено и ке им крекам на челзи и аресенал дека лига на шампиони немаат освоено :)

Тие шо имаат покасно почнато да гледаат фудбал навиваат за Челзи,сега и за Сити ке почнат може и Тотенхем,јас кога почнав да гледам фудбал беа само Арснеал и Манчестер и италијанските екипи беа многу јаки(ама не ги скав оти глумеа многу),и одбрав за Арсенал да навивам заради Анри и така остана....

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
OMG шо ре расправате за историја мора од некаде да се почне,И македонија била волкава па сега едем метар квадратен е,ако гледате така ај за Лидс ке навивамe или за Нотингем Форест->2пати лига на шампиони имаат земено и ке им крекам на челзи и аресенал дека лига на шампиони немаат освоено :)

Тие шо имаат покасно почнато да гледаат фудбал навиваат за Челзи,сега и за Сити ке почнат може и Тотенхем,јас кога почнав да гледам фудбал беа само Арснеал и Манчестер и италијанските екипи беа многу јаки(ама не ги скав оти глумеа многу),и одбрав за Арсенал да навивам заради Анри и така остана....
јас заради беркамп и анри, сега цеск, и така ке остане до крајот... GUNNER FOR LIFE!!!

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
A,кој се откажува?Ја ќе го гледам и ќе навивам за Челзи и да игра во петта англиска лига тоа да ти биде јасно.
Само што моите очекувања не се како што беа претходно.
Има нешто нејасно или да ти нацртам?
Не ти го праам тај маабет, за друго говорам. Шо е пасијата на тва да си фан/навивач на некој клуб ако предвреме го отпишуваш? Шо е пасијата на твојто гледане фудбал коо од сега се откажуваш од титула? Дека е адреналино? Ако сме за механички титули-до там нека е! Да ја подарат титулата на Челзи на почеток на сезона среќен ли ќе бидеш?

F

fantomX

Гостин
Челси првата сезона коа изнакупи од креспо до муту беше многу слична ситуација како сега во сити, и мораше сити да направи такви бомбастични трансфери за да играчи се осудат да потпишат понатака за тој тим, иначе сите ќе беа скептици, како кака што беше.
То беа планој на Раниери, кој иако беше лузер, ги постави здравите основи на шампионскиот тим на Челзи.

Иначе, шо е финтата на навивањето и тва да бидеш фан на некоо екипа ако на сред сезона "знааш" кој ќе биде шампион? Шо е финтата ако на сред трка се откажуваш? Реалност? Јас би кажал 2год. гледане ПЛ. Поарно ќе седнам шах ќе играм.
Ова е целата поента. Трката на Челзи оваа сезона е пласман во ЛШ и догодина, односно трката на Челзи е со Тотенхем и мжеби Сандерленд. И од таа трка никој не се откажал. Баш напротив.

Да ја подарат титулата на Челзи на почеток на сезона среќен ли ќе бидеш?
Ја би бил.

A

Auditore

Гостин
За Сити најискрено мене не ми смета што трошат. Мене ми "смета" тоа што ги преценуваат играчите. Ако вреди некој пример 10милиони они ќе дадат 15 или 20. А сигурен сум дека и за 10 ќе дојде. Мислам која е поентата. Сваќам има пари и го боли таквоото само мене лично ми нема логика тоа. Можеби кога би имал пари како шеикот и јас исто би правел. Туку добро е тоа за помалите тимови што имаат одвреме навреме по некој добар фудбалер па така и они нешто да ќарат и да се опарат за да живуркаат. Фактички сити најголема услуга им врши на другите тимови. А дали ќе имаат успех или не ќе видиме рано е да се збори за тоа.
Тој ќе дојде ако му понудат добра плата, но овде е проблемот во клубовите кога ќе продаваат свој најдобар играч тие гледаат што повеќе да спечалат, тука и медиумите имаат голема улога, сите знаеме каква е работа кога се заинтересирани Сити, Челзи, Барса, Реал, цените се пумпаат ненормално многу.

--- надополнето ---

That's the point.
Јас сега имам 17 години, почнав да пратам фудбал пред 5 години(2006), тогаш Челзи разбиваа, многу ми се свиѓаше како играа, плус сина боја, плус мојот омилен играч Лампард и сето тоа допринесе јас да навивам за Челзи, а не ради титули или што ти знам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom