Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.766
Поени од реакции
43.967
Што не се опуштај,не е ова фанклуб Манчестер па да се вардиме.Вие коа не викате Челски тогаш што треба да прајме?
Дечко,не е тва фан клуб Ман Ју,па да командаш.:salut:
ManU is not a term United fans refer to themselves as. The term is only used by other supporters as a complete and utter insult to our club. The "u" is meant to be "you" by the rival fans.

An early example of its usage is this chant by West Brom fans: "Duncan Edwards is manure, rotting in his grave, man you are manure- rotting in your grave". The origin of "ManU" is a song to insult the dead Duncan Edwards.

Liverpool and Leeds fans copied this with their own man you /u versions to insult all of the lads who died at munich.

"ManU ManU went on a plane ManU ManU never came back again"

and..

"ManU Never Intended Coming Home" (if you combine the first letter of each word you get the word "munich").

I hope this makes it clearer that saying manU is an insult, particularly to the older supporters and to see United fans using it now is shameful. I hope a few might read this, understand and spread the word.

So... Please REFRAIN from using this term ever again!
Значи со самото користење "Мен Ју" вие на некој начин се исмејувате со загинатите од Минхенската несреќа.. Знаејќи што значи тоа или не..

И да, не е исто нит со Челски, нит со Афронал, нит со Лузерпул... btw не сум сретнал до сеа фан на Манчестер да реагира кога некој др. тука има пишано Гејчестер..ама за ова, мислам оти треба бар да ви се каже што значи, сеа вие сакате користете го, сакате не..

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Значи со самото користење "Мен Ју" вие на некој начин се исмејувате со загинатите од Минхенската несреќа.. Знаејќи што значи тоа или не..

И да, не е исто нит со Челски, нит со Афронал, нит со Лузерпул... btw не сум сретнал до сеа фан на Манчестер да реагира кога некој др. тука има пишано Гејчестер..ама за ова, мислам оти треба бар да ви се каже што значи, сеа вие сакате користете го, сакате не..
Со Афронал,се навредуваат црнците на форумот!!!!!1,не е расистички,не :)),иако веќе не му прилега xD

И они тоа МенЈу го користат во песни,додека ние само како кратенка ја користиме,бог да чува,они викат МанЈу и Мануре за да одговара на мелодијата на песната,ние за да не пишаме буква плус.:tv:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Со Афронал,се навредуваат црнците на форумот!!!!!1,не е расистички,не :)),иако веќе не му прилега xD

И они тоа МенЈу го користат во песни,додека ние само како кратенка ја користиме,бог да чува,они викат МанЈу и Мануре за да одговара на мелодијата на песната,ние за да не пишаме буква плус.:tv:
Браво за тебе, одлично.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Поглупа утакмица сезонава од Тотнем и Мен Ју неам глеано. А и она па наивноно Бразилче, де тогаш со Рибери, де сеа, како го местат наивно да добие црвен картон. А ова неискусно... Па и го поминуваа како ништо од таа лева страна. Ги читав навивачиве на мен ју у нивни фан клуб, велеа нема да мине никој од таа страна на Рафаел. Не само што минаа 200 топки, туку и црвен картон си попи.
Бејл 3 пати го помина Рафаел, по што упатуваше центаршутеви кои завршуваа или во аут или во гол аут. Секоја чест за Бејл, многу се подобрил од првиот натпревар, ја научил лекцијата што тогаш му ја одржа Рафаел. Кога сме веќе тука, можеше да ги спомнеш и трите продори на Рафаел кога нанижуваше 3-4 играчи на Тотенхем, меѓу кои и Бејл кој еднаш добро си ги рашири ножињата. Единствениот проблем кај Рафаел е неискуството, кое што, за жал, се покажа денеска, во два наврати. :toe:

Чудно. Тотенхем не може само против Манчестер Јунајтед.
Местат. B-win му е спонзор на Манчестер. :toe:

1.Берба 14
2.Тевез 14
3.Керол 11
4.Дрогба,Насри,ВдВ,Кејхил и Нолан - 9
Уште малку и на Тевез споменик ќе му изградат овие. :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.144
Поени од реакции
46.176
Де бе со тоа Мен Ју цитрони ни ги направивте :), не сме ние овде хард кор англичани па да се носиме по тие кодекси на однесувања и слично, Мен Ју е скратенциа од Манчестер Јунајтед, get over it, не се ретардирани ваљда дечкиве да алудираат на авионската несреќа и да тераат на сеир ( знам и мене еднаш ме '' опоменавте '' за истово ), ја само 1 таков знам од темава, фан на Ливерпул, али он веќе не е дел од форумов, си побара да му го избришат јузерот.

Нема ништо лошо во тоа на форумов да се тера со МенЈу за Јунајтед, какви навреди какви бакрачи, излезете од филмот. Разбирам вие ко фанови на Јунајтед тоа да го почитувате, али сеа да делите лекции за некои англиски дебили што се ситат за вакви работи и под дифолт ако некој рандом член каже тука МенЈу вие тоа да го поистоветите со нив стварно нема смисла, претерано е.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Абе Гејчестер, Мејчестер викајте колку сакате ама не ве личи да викате мен ју или мануре, поготово ова второво, прогуглајте кому не му е јасно. Само коментирам дека не личи, инаку вие ако сакате викајте си, никој ви брани :toe: Можеби јас ќе речам некаде Челски место Челзи ама дека ќе го наречам Лампард Фет Френк по тоа со дресот, никогаш. Језиво ми е такви работи да дрндам.
Искрено не знам што значело тоа Мен Ју (до сега), јас го користев како кратенка, место да пишувам Манчестер Јунајтед, пишував МенЈу, а btw многу пати сум го читал во ваш фан клуб Мен Ју како термин, ама ај .. Добро, ако има тоа нешто со несреќата поврзано, еве, нема да го користам понатаму.

Со дресот на Лампард не те разбрав баш, појасни ми поубаво ако може.

:smir:

--- надополнето ---

Де бе со тоа Мен Ју цитрони ни ги направивте :), не сме ние овде хард кор англичани па да се носиме по тие кодекси на однесувања и слично, Мен Ју е скратенциа од Манчестер Јунајтед, get over it, не се ретардирани ваљда дечкиве да алудираат на авионската несреќа и да тераат на сеир ( знам и мене еднаш ме '' опоменавте '' за истово ), ја само 1 таков знам од темава, фан на Ливерпул, али он веќе не е дел од форумов, си побара да му го избришат јузерот.

Нема ништо лошо во тоа на форумов да се тера со МенЈу за Јунајтед, какви навреди какви бакрачи, излезете од филмот. Разбирам вие ко фанови на Јунајтед тоа да го почитувате, али сеа да делите лекции за некои англиски дебили што се ситат за вакви работи и под дифолт ако некој рандом член каже тука МенЈу вие тоа да го поистоветите со нив стварно нема смисла, претерано е.
+1

Божем ние живееме у Англија, секој ден сме по стадиони знаеш ..

-

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Појма немав за ова Мен Ју...али како и да е,ако неќете Мен Ју,тогаш Гејчестер.:toe:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.144
Поени од реакции
46.176
Поентата ми е дека глупо е да поистоветувате некој од Македонија кога ке напише МенЈу со некој од Англија, дури и смешно почна да станува ова, ептен се влага у некој болен филм за првенство кое се игра на остров оддалечен илјадници киломентри од земјава ...
Уствари ова доволно говори колку сме забегале со оглед на ништото од фудбал у земјава.
Ретардирано е реков, да се тера на сеир за авионска несреќа али таквите на форумов се истребија, до душа само 1 беше, веќе го нема а не верувам дека од сегашниве дискутанти по темиве има некој таков ( еве глеам освен фановиве на Јунајтед, ретко кој друг знаел за ова со Менјуво ), ако има, нек иде у 3 лепе. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Искрено не знам што значело тоа Мен Ју (до сега), јас го користев како кратенка, место да пишувам Манчестер Јунајтед, пишував МенЈу, а btw многу пати сум го читал во ваш фан клуб Мен Ју како термин, ама ај .. Добро, ако има тоа нешто со несреќата поврзано, еве, нема да го користам понатаму.

--- надополнето ---

+1

Божем ние живееме у Англија, секој ден сме по стадиони знаеш ..

-
Мислам дека беше сезона 2007/08 и почина мајка му на Лампард на дента на лигашки натпревар и он не играше. Дадоа гол од Челзи, не знам кој точно и земаа од клупата дрес на кој пишуваше Pat Lampard 8 и го кренаа накај публиката и набрзо излегоа фотомонтажи наместо Pat Lampard, како креваат овие од Челзи Fat Lampard.
Премногу невкусно и грозно, кој и да го направил тоа рацете да му се исушат.

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Поентата ми е дека глупо е да поистоветувате некој од Македонија кога ке напише МенЈу со некој од Англија, дури и смешно почна да станува ова, ептен се влага у некој болен филм за првенство кое се игра на остов оддалечен илјадници киломентри од земјава ...
Уствари ова доволно говори колку сме забегале со оглед на ништото од фудбал у земјава.
Ретардирано е реков, да се тера на сеир за авионска несреќа али таквите на форумов се истребија, до душа само 1 беше, веќе го нема а не верувам дека од сегашниве дискутанти по темиве има некој таков ( еве глеам освен фановиве на Јунајтед, ретко кој друг знаел за ова со Менјуво ), ако има, нек иде у 3 лепе. :)
Абе најтрагично е тоа што ние го користиме тоа како кратенка, а они мислат ние се ситиме поради авионската несреќа. Добро бе, па не сме ние болни бе човече, ало да се ситиш на нечија смрт.

--- надополнето ---

Мислам дека беше сезона 2007/08 и почина мајка му на Лампард на дента на лигашки натпревар и он не играше. Дадоа гол од Челзи, не знам кој точно и земаа од клупата дрес на кој пишуваше Pat Lampard 8 и го кренаа накај публиката и набрзо излегоа фотомонтажи наместо Pat Lampard, како креваат овие од Челзи Fat Lampard.
Премногу невкусно и грозно, кој и да го направил тоа рацете да му се исушат.
Да, ама еве како што и напоменав, ние не мислевме ништо лошо со таа кратенка, едноставно тоа е најобична кратенка место да пишуваме 20 букви Манчестер Јунајтед, накратко Мен Ју. А вие мислите дека ние се ситиме за авионска несреќа, па не сме болесници. Башка и пола од форумов вклучувајќи ме и мене не знаеа што значи тоа Мен Ју.

F

fantomX

Гостин

Овде Pat беше монтирано во Fat од некои недијагностицирани или историски дебили. Гледајќи ја сликава мислам дека сум сигурен на кој дуел беше ова и можам да кажам дека то го напреј некој од недијагностицираните.

--- надополнето ---

Дур сте кај Манчестер Јунајтед, ајде сите во еден глас:

Fuck you, fuck you Man United,
fuck you, fuck you Man United,
fuck you, fuck you Man United
and The Reds are fucking off, off, off!!!

:icon_mrgr

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Знам знам фантоме, али не ми беше јасно дали за тој момент ми збори или за нешто друго.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Хахаха за што се се правело муабет на темава :) Па добро бе луѓе, ај што веќе е присвоено и сите мислат дека тоа се однесува на несреќата добро, ама и еден куп презентери, играчи, менаџери ( Англиски мислам, сигурно не за од Зимбабве) го употребуваат тоа како кратеница. Па и самиот клуб во педесетите на разни "рекламни материјали" имал употребувано Man U. Ајде Манчестеровци, сигурно го знаете Geoff Bent? Е ова е од клубот:

Го најдов во колекцијата на Лесли Милман. Можете да ја разгледате, има доста интересни фотки за вас.

http://www.flickr.com/photos/manchesterunitedman1/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom