TheGeneral
Арогантно копиле
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 1.212
- Поени од реакции
- 583
А да мразеш повеке од половина тим на Челзи? Да те нервират, да ги пцууш, да ги стрелаш и ред др нечовечки работи, од фан на Челзи или (нефан ) е патетично. После таа особа имала кредибилитет да ми солира за фудбал, да ме советува, да ми тера замерки.Види сега, ај да речиме се в ред, ама едноставно некој ко Анелка не можиш а да не го мразиш, а некој кој Фереира не можиш а да не го сожалуваш.
--- надополнето ---
Имаш право, нема јас шо на склерозен дечко да му објаснувам шо сам кажал, кога сам кажал и зашо. Има публика, чита нароодо.Искрено да ти кажам морав да го користам Google Translate за да ти го разберам постот.
Одприлика вака изгледам.Па сега ни пуштија интернет во лудницава и решив да пишам збор-два!
Е сега ова што ќе го напишам ќе го напишам последен пат.И важи за сите дебилни фанови како тебе.
Кога почнав да навивам за Челзи имав 10 години,односно бев 4-то одделение.Народски кажано бев уште детенце.
И тогаш драг мој пријателу,немав појма дека газда на Челзи е некој си богаташ по име Абрамович,немав појма дека Челзи немал богата историја како другите тимови,и немав појма дека Челзи усвари ќе трошел огромни суми за играчи.Едноставно ги гледав на телевизија и ми се допадна нивната игра,ми се допадна и бојата на дресовите,ми се допадна и Хаселбенк,кој на тој ден постигна два голови.Се заинтересирав за екипата и од тогаш па до ден денеска навивам за неа.
И никој нема право да го оспорува тоа.Или пак да ми кажува смешни муабети дека сме почнале да навиваме за Челзи од кога станал конкурентен,од кога дошол Рома и триста глупости.Впрочем,секој има почнато да навива за екипа од некогаш.Ти ваљда навиваш за Манчестер од 99 кога го тепавте Баерн во финале.И сега ја треба да се правам паметен и да ти кењам дека не си бил вистински навивач дека навиваш за Манчестер од тогаш?
И ти си нашол да зборуваш овде.Па за една обична шпекулација,го дигнавте Руни на колец,му изебавте мајки и шајки,го колневте ко 90 годишни баби(со чест на исклучоци)и сега ти имаш лице да ми сереш овде,дека ја сум ги пцуел играчите.
Да,ги пцујам!И тоа е крајно сељачки од мене.Ама сето тоа е во афект и нервоза.Затоа што со душа навивам за тимот,затоа што кога Челзи губи и јас губам и денот ми е срање,затоа што кога Челзи победува јас сум најсреќниот човек на светот.Затоа што на секој постигнат гол се радувам како јас да сум го постигнал.Затоа што е Челзи дел од мене.
А,ти си еден обичен напатен фан,што го прати Манчестер преку лајвскор,и се уклучуа да кења на форумов само кога тимот му победува.Јас сум сигурен дека пола од вас навивачите на Јунајтед ќе се откажат од него,ако западне во ваква криза,ако биде 6-ти на табела и ако игра вака мизерно.Јас сум сигурен дека ако Манчестер почне да игра слабо ќе го нарекувате Фергусон сенилен старец,дека му требаат апчиња и дека неговото време му поминало.
Исто сум сигурен дека немаш никогаш пуштено солза за Манчестер,се немаш никогаш изнервирано за Манчестер...туку се праиш манга пред копиљаците од мааало дека навиваш за еден од најдобрите клубови на светот,ама за жал само површно.
Мојот Челзи,каков и да е...ќе биде дел од мене и да игра во петта англиска лига.И кур не ме боли!Е тоа да го знаеш.
Знам дека си многу глуп и тешко ти е да го сфатиш мојот пост,и сигурно ќе се навратиш на тоа дека сум ги носел играчите на Голи Оток и дека сум бил фан од кога дошол Абрамович,но тоа е твојата интелегенција и нема помош за тоа.
Немој да ме цитираш,зошто нејќам со тебе да водам никакви дискусии,зошто испод части ми е тоа.Плус од дома ми рекоа да не зборам со сељаци ко тебе.Кој сигурно дошле до пристап на интернет во селската биртија и сега овде водат полемики.
Туку ај маабето да го оставеме, реалноста на страна, кажи ми ке дојдеш ли да гледаме заедно Челзи-Јунајтед у Галери? Не за друго, да развиеме малко повеке мегучовечки односи, а успут да видеме и дали си толко патетичен и у живо