Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
F

fantomX

Гостин
A da bides posleden vo grupa so Lil i Benfika:tv:
Прифаќам испаѓање од Копенхаген ако тоа значи трето место во Премиер Лига и плсман во ЛШ следната сезона.

Шипче, ај расправијата на страна, шо мислеш оти треба да се направе со Челзи за да бидат малко поконкурентни? Шо треба да се смене? :)
Заинтересиран тренер, воочување дека основа на тимот не можи да биди младинската школа туку основа е првиот тим во кој што треба интеграција на способните младинци од страна на истиот тој заинтересиран тренер.
Или накратко, прво е заинтересиран тренер. После ќе видиме.

В

Вори

Гостин
Слушај...немој да мислиш дека ако сум од Гостивар си поголем Македонец од мене,само тоа да ти кажам.
А,пичко една,дојди во мојов град да те прошетам малце,па да видиш кој е шипи.

И сеа вие очекувате со ваков човек да водам дискусија?

--- надополнето ---

Не се однесуе на тебе,се однесуа на тој што потенцираше дека сум ''шипи''.
Прочитај го постот негов прво...

F

fantomX

Гостин
Море космополити некосмополитски, дај плукајте по Челзи, поздраво е него ова вашево.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
@ZZanchy

Постои диплома по фудбалски дискусии или јас сум пропуштил нешто? Оти за струја, политика, право ... постојат дипломи и има кој да се нарече компетентен за дискусии на тие теми. Со што ја докажуваш ти твојата компетентност за дискутирање фудбал? Не ви ја следам дискусијата со Давор, ама имаш некои пренапумпани постови, макар и да си во право.
Тоа што ти не пишеш никаде освен во овој под-форум, не те прави ни приближно господар на фудбалската игра, како што ти изгледа сакаш да веруваш.

Секој си е експерт за себе, само што има некои што се инатат по секоја цена и не знаат да признаат дека некој подобро дискутира, а има и такви (далеку по ретки) кои признаваат кога се над-говорени.
Зар треба да имаш диплома за да разбираш од нешто? Додека некој тука шо си ги ладе јајцата е спијал дома, зима сее топлил, лето е шетал, некој друг сее потил, кршил нозе, лежал у болница... Искуството шо некои членове тука го пренесуват преку постове ми дава на мене право да кажам дека туку-там има некој шо разбира од фудбал. Как може да говореш за нешто шо не си го искусил, не си го доживеал? Фудбало е факултет, и освен од пракса од книга, гугл или само гледане не се уче (освен логичааро, кој фудбало го научи од боенка) :) На мене на пример ми е преку кур да гледам как некои малечкааре шо немат појма го окупират форумо со никакви мислења. Па мајни шо пише по 300 поста у неговио си фан клуб, оде и по други да си ги лече комплексите. Пази, се нервира оти Анелка промашил топката :)
Тва шо пишам само тука не ме праа господар на фудбалската игра, ама барем пишам само за тва шо мислам оти го разбирам. Не пишам на други теми оти не сам доволно компетентен да водам дискусија со членови шо можам вода да им носам за истите тие работи. И не се работе за начино на кој се дискутира туку за искуството и знаењето за темата за која се праве маабет.
Јас викам, арно шо сите имат телевизоре и интернет, половиинте тука немаше да знаат дали фудбало се игра со коцка или топка...

--- надополнето ---

Каде без мастер играчот од средината Белион и кинескиот Батистута Донг Фангзуо? :pos:
А тој? :)

F

fantomX

Гостин
Ако можиш собери цитати од сите тренери на екипите кои шо освоиле бодој против Челзи сезонава, нивните изјави како Челзи е голем тим и нема ретко да се случува така да губат бодови и да губат натпревари. Знам, многу време ќе ти треба со оглед на то колку такви тренери и изјави има, ама би ти бил многу благодарен... :smir:

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Слушај...немој да мислиш дека ако сум од Гостивар си поголем Македонец од мене,само тоа да ти кажам.

--- надополнето ---

Шо е работта саа сине? Се навреди ли оти ти кажах така? Па и јас не сам Бугарин, нема шо да се навредувам, сфакам те на шала. :)

A

apidrone

Гостин
Доста го реметите детево бе, глеате дека се пали ко младо петле... Давор, тебе никој не ти е крив ако не ги разбираш македонските дијалекти (малешевски у случајот). Доста се расправаш, дај порасни веќе еднаш. Не му иде на Челзи сезонава, и? Пропаднал светот? Лани над 100 гола дадовте. У времето на Мурињо, уште во јануари се знаеше дека Челзи ќе биде шампион. Јас сум навивач на Манчестер од 2000/2001, ги запознав играчите од европското во Белгија/Холандија (пошо на СП 98 во Франција го знаев само Роналдо). Не плачев кога Арсенал растураше со Анри и остала француска багра. Не плачев кога Арсенал 2002/2003 ја заврши без пораз. Не плачев кога екипа како Порто (шо после стана европски шампион) го елиминираше Манчестер во 90 минута. Не плачев кога Мурињо доминираше. Не плачев кога Манчестер испадна уште по групи од ЛШ. Не плачев кога Милан на Сан Сиро го тепаше Манчестер со 3:0. Не плачев кога Барселона победи во 2009. Не плачев ни кога си отиде К. Роналдо. Едноставно, секогаш верував во тимот и тренерот. Многумина од нас без да гуглаат не знаат кој бил тренер на Манчестер пред Фергусон. Кога ќе си отиде Ферги, ништо повеќе нема да биде исто. Да се надеваме на добро.

G

Gray Foxx

Гостин
Ако можиш собери цитати од сите тренери на екипите кои шо освоиле бодој против Челзи сезонава, нивните изјави како Челзи е голем тим и нема ретко да се случува така да губат бодови и да губат натпревари. Знам, многу време ќе ти треба со оглед на то колку такви тренери и изјави има, ама би ти бил многу благодарен... :smir:
Абе се убаво поштуам воа шо им се случува на Челзи, не ги сакам ама ич. Кога би бирал за шампион помеѓу Челзи и Арсенал без размислување би ги одбрал Арсенал. Ама па воа вашево е веќе смешно, го напраивте клубот a mid-table club... Секој има пад во форма, јасно е тоа. Башка клучни играчи беа повредени... Освестете се малце оти кај и да е ке влезат во форма па повторно ке ги браните...

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
До душа, вие што сте пишувале со страници наназад, нема блага веза со фудбал, туку лична расправија. Еден баби, друг жаби.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561

--- надополнето ---

Ти друже или си глуп или како што кажав погоре си у пубертет... ај врати се пак прочитај го постот кај што ти виде дека дечкото те нарече "шипи"...

И мислиш мангуп си ако на секое мислење ми даваш негатива репутација? ех дете беее

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ти друже или си глуп или како што кажав погоре си у пубертет... ај врати се пак прочитај го постот кај што ти виде дека дечкото те нарече "шипи"...
Е добро сеа, напиши нешто посаглам јебига. Ај ќе буквализираме, дечкото напиша „Шипче“. Ти што мислиш, на што алудира?

Бламажа огромна стана темава, оставете ја на раат ден-два.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Ок нема везе се одјавувам од темава дур не почне Челзи да победува иначе треба да го читам Давор како плука по се и секого :)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.725
Поени од реакции
12.000
Не знам што се карате ме мрзи да читам ама знам дека овие од Манчестер одат групно во кавги!!!И најпаметен да си најбудала ќе те направат!! Секоја чест за исклучоци ама ептен претерувате упм

F

fantomX

Гостин
Доста го реметите детево бе, глеате дека се пали ко младо петле... Давор, тебе никој не ти е крив ако не ги разбираш македонските дијалекти (малешевски у случајот). Доста се расправаш, дај порасни веќе еднаш. Не му иде на Челзи сезонава, и? Пропаднал светот? Лани над 100 гола дадовте. У времето на Мурињо, уште во јануари се знаеше дека Челзи ќе биде шампион. Јас сум навивач на Манчестер од 2000/2001, ги запознав играчите од европското во Белгија/Холандија (пошо на СП 98 во Франција го знаев само Роналдо). Не плачев кога Арсенал растураше со Анри и остала француска багра. Не плачев кога Арсенал 2002/2003 ја заврши без пораз. Не плачев кога екипа како Порто (шо после стана европски шампион) го елиминираше Манчестер во 90 минута. Не плачев кога Мурињо доминираше. Не плачев кога Манчестер испадна уште по групи од ЛШ. Не плачев кога Милан на Сан Сиро го тепаше Манчестер со 3:0. Не плачев кога Барселона победи во 2009. Не плачев ни кога си отиде К. Роналдо. Едноставно, секогаш верував во тимот и тренерот. Многумина од нас без да гуглаат не знаат кој бил тренер на Манчестер пред Фергусон. Кога ќе си отиде Ферги, ништо повеќе нема да биде исто. Да се надеваме на добро.
И нигде не гледам каде Манчестер Јунајтед не се пласирал во ЛШ следната сезона? Ти беше тој еднаш ко почнавме за „големата четворка“? Е то е битно околу таа апстрактна работа наречена „голема четворка“. ПЛАСМАН ВО ЛШ.
Констатирање импотенција на тим и незаинтересираност на тренер не е плачење. То е само, ко шо реков, констатација.
Играчите? Колку се верувало на играчите гледам во тоа шо сега еден цел состав на Манчестер Јунајтед од блиско минато е исмеван од фановите овде. После некој очекува да верувам во „големината на навивањто“ ваше? Во тренерот, поточно менаџерот, верувате пошто јасно е дека знај шо прај. Ама во играчите? Тука не можите да продавате магла. Слично и јас, главно верба ми остана во Карло Анчелоти после дуелите со Интер, во играчите не. Сезонава и Карло Анчелоти е целосно изгубен, а не го ни интересира да се пронајди себе си. Така да, тешка е работата.

Абе се убаво поштуам воа шо им се случува на Челзи, не ги сакам ама ич. Кога би бирал за шампион помеѓу Челзи и Арсенал без размислување би ги одбрал Арсенал. Ама па воа вашево е веќе смешно, го напраивте клубот a mid-table club... Секој има пад во форма, јасно е тоа. Башка клучни играчи беа повредени... Освестете се малце оти кај и да е ке влезат во форма па повторно ке ги браните...
Лига Европа - тим, реално.
Дали си свесен оти ова влечи од дуелите со Интер, ПРЕД освојувањето на ДВОЈНА КРУНА? Јас гледам оти ни ти, а уште помалку останатите сератори овде, не разбирате дека проблемот е многу подлабок.
И кај се изјавиве, оти си толку лош? :(

Ок нема везе се одјавувам од темава дур не почне Челзи да победува
Се читаме следната сезона, и то ако Абрамович се освести конечно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom