Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Не се секирај ти за тоа.......само гледај да не се свртат работите па после да останиш без коментар
Па Фала Богу, таков е живото. :)
И 40години да си, сигурно не си осетил как е да се радуваш на трофеј на твој омилен клуб (со исклучок 2005). Ако ти живееш у минатто оште коо не си бил ни планиран, ние живееме у сегашноста и навиваме за Јунајтед, па шо ќе ми расправаш ти шо сее случувало пред 25-30год?
Не сам читал никаде оти Ферги ќе иде у Ливерпул, па за тва не ни гледам да се подобрат работте за вас у блиска иднина-ако веќе можеш да погледнеш напред. :)

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Не ми се јасни комплексите на навивачите на Јунајтед што ги имаат спрема секој друг клуб во ПЛ.
Како може само вие да лаете по другите клубови, се вас нешто не ви чини.

Имат, трошат. 100 милиони - 100, 200 милиони - 200.
Да не ги зедоа од вашите баби и дедовци случајно?

Не негирам дека фудбалот оди во надолна насока, ама веќе ко зборуваме за уништување на фудбалот зошто вината не ја барате во Блатер и Платини (поточно кажано ФИФА) туку во Сити и Челзи?

Челзи немал историја, Сити многу трошел. И шо сеа, да не треба лајк да ви ставиме на постовиве?

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Слушнал си и ти збооро комплекс па сега неможеш да си го дефинираш, па за тва не ти се јасни наште "комплексе". Од шо комплекс? Неможеме да го купеме Туре, Милнер, Силва, Коларов? Не сме освоиле титула 20-30год.?
И те питах, оште ли мислеш оти Сити ќе биде пред Јунајтед или Челзи? Едно време ќе се кладееме?

Член од
30 мај 2010
Мислења
213
Поени од реакции
11
Не ми се јасни комплексите на навивачите на Јунајтед што ги имаат спрема секој друг клуб во ПЛ.
Како може само вие да лаете по другите клубови, се вас нешто не ви чини.

Имат, трошат. 100 милиони - 100, 200 милиони - 200.
Да не ги зедоа од вашите баби и дедовци случајно?

Не негирам дека фудбалот оди во надолна насока, ама веќе ко зборуваме за уништување на фудбалот зошто вината не ја барате во Блатер и Платини (поточно кажано ФИФА) туку во Сити и Челзи?

Челзи немал историја, Сити многу трошел. И шо сеа, да не треба лајк да ви ставиме на постовиве?

Стави лајк бе пријателе...стави лајк.И незнам кој има повеке комплекси фановите на Јунајтед или оние другите фанови или поточно симпатизери.Дркате на секој неуспех на Јунајтед,се радувате...пцуете по играчите,тоа не е комплекс?
Да кажам еден коментар од фан на Челзи кога Јунајтед го зема Карлинг купот:
Јунајтед со таа игра множе да биде 3 или најлошо 4 место...:tapp:Секогаш мора да кажува нешто против Јунајтед,дека судиите им помагале,ако е затоа како Челзи лани стигна до победата против Јунајтед и да не ја спомнувам победата против Ливерпул.
Кажете ми бе вие ФАНОВИ на Челзи кај бевте пред да дојде Абрамович?:uvo: кога имал Сити фанови?а сега дојдоа некои богаташи го купија клубот и веднаш се појавија ех,трагедија.
Сити купи играчи...каков успех постигнаа со Робињо,Тевез...Реал ги зеде сите најдобри играчи а што освои?останаа со кур в раце...
Да Челзџи немаат историја,немаат легенди како Сколс Невил Гигс,немаат ЛШ:)tv:) 4 титули севкупно во историјата на клубот и неколку купови...и тоа ви дава право да го ставате Челзи во ист кош со Јунајтед?Смешно -.-.
Дајте веке прекинете и помирете се дека Челзи нема никогаш да биде она што е Јунајтед.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
^ Некои клубови од порано почнале да градат историја,некој покасно го почнале тој процес. Навивачите не се криви за тоа,иако последниве 4-5 години Челзи секогаш се држи блиску до Јунајтед.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.932
Поени од реакции
45.042
Видете, Јунајтед кога ја постави шампионската основа и уз истата го градеа тимот друго време владееше, условите беа разлика црно-бело со оние денес.
Ајде, има некој друга идеја како може Сити да направи шампионски тим за само една година а од наредната да загризува здраво и за ЛШ ( тоа е целта на Сити, нели ) ?!
Се знае дека, дури и некој ко Мурињо да им е тренер, ке мора да се потроши огромна сума на пари сакале нејкеле, умре времето кога со 20-30м се правеше конкурентен тим, рачунајте дека Сити такво нешто немаа, немаа нит основа од фудбалери нит ништо, таму беа потребни коренити промени за тимот се довлечка на едно повисоко ниво, само направија една грешка, Манчини (бар јас мислам дека е грешка, дал ќе бидам во право или не, сеедно)...

Челзи исто се утепаа од трошење а веќе имаа тим кој беше во топ4, а не па Сити сега.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Како што гледам според мислењата на некои фанови на Манчестер сите треба да навиваме за Манчестер, Реал, Баерн, а другиве нека бидат ради реда и публика треба да има само за тие клубови. Другите немора ни трибини да градат за стадион затоа што нема да им треба.

Нормално е да помладиве сега навиваат за Челзи или пак ќе почнат за Реал или пак Арсенал, Манчестер, Интер, Барселона. За тимови кои сега се на врвот. Јас на времето во 90тите навивав за Ајакс (сеуште навивам) затоа што тогаш Ајакс беше многу јак и на врвот. Точно дека не купуваше ѕвезди но тогаш ѕведи се правеа од самите тимови од академиите и потоа прераснуваа во ѕвезди. Сега се парават ѕвезди со тоа што ќе го платиш скапо не дека е ѕвезда. Мене не ми се свиѓа моментално со Сити, пред некое време со Челзи но поради тоа немам право да кажувам дали некој треба или не да навива за тие тимови, затоа што сигурно сега никој не би навивал од помладиве за Ајакс затоа што никаде "ги нема". Нормално е да се навива за Челзи, Сити па во иднина можеби и Бирмингем и слично.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Syn, мислеш ли оти го праат тва правилно? Мислам со купување на тие фудбалеере и на тај начин? Мене искрено не ми прече шо сакат да праат конкурентен тим за шампион, ми прече тва шо они безглаво дават ненормални паари за играче, буквално как шо кажа Ферги - камикази. И шо сега, ако еден од арапите е 80год. па нема време да чека 10год. за да се направе колко-толко историичка и малко понормален прогрес па они ќе рушат се? Нормално оти цените на фудбалеерто и платите се имале прогрес и сега не е исто как пред 10-20 и 30 год, ама се си има своја граница, а они немат никаква. Мене ме боле стапо шо Туре зима 200.000 неделно, а не заслужува ни половина од тва, ама ме иритира тва шо заради Сити пропаѓат ного други работи, последен пример ти е Мартин Онил. Ќе пропаднат и клуубове заради них, да кажеме Портсмут (не буквално)??... Тебе, па и сите вас, нели ве иритират богаташи (освен тие шо сте), лигави деца на богаташи, 1одд мобилен телефон, 15 год BMW...?!?

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Како што гледам според мислењата на некои фанови на Манчестер сите треба да навиваме за Манчестер, Реал, Баерн, а другиве нека бидат ради реда и публика треба да има само за тие клубови. Другите немора ни трибини да градат за стадион затоа што нема да им треба.

Нормално е да помладиве сега навиваат за Челзи или пак ќе почнат за Реал или пак Арсенал, Манчестер, Интер, Барселона. За тимови кои сега се на врвот. Јас на времето во 90тите навивав за Ајакс (сеуште навивам) затоа што тогаш Ајакс беше многу јак и на врвот. Точно дека не купуваше ѕвезди но тогаш ѕведи се правеа од самите тимови од академиите и потоа прераснуваа во ѕвезди. Сега се парават ѕвезди со тоа што ќе го платиш скапо не дека е ѕвезда. Мене не ми се свиѓа моментално со Сити, пред некое време со Челзи но поради тоа немам право да кажувам дали некој треба или не да навива за тие тимови, затоа што сигурно сега никој не би навивал од помладиве за Ајакс затоа што никаде "ги нема". Нормално е да се навива за Челзи, Сити па во иднина можеби и Бирмингем и слично.
Респект за постов!

Значи дојдовме на моето, секој нека си навива за кого сака, а болдираново е и мој личен став!

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583

Секоо чест на тебе, ама тука половините и повеќе шо ги читаш ако нивнино клуб пропадне, ќе пљускат раце на друг клуб. Сити не е на врвот ама има пари, ајде да навиваме за них? :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.932
Поени од реакции
45.042
^
^
^
Не, ич не ми се свиѓа начинот на кој го прават тоа, факт е дека е лошо испланиран, т.е. не, нема ништо овде плански, бар така делува, доволна потврда за тоа е, ко што кажа, Туре, ја не ни можам да најдам објаснување како може тој да е најплатениот фудбалер во Англија ...
Ама факт е дека дури и да дојде човек кој ја има формулата за успех, пак, за состојките ке мора со ваков тим бајаги да потроши. :)

А за тоа дали ме нервираат, па штознам, тргни од муабетот на Руни, кога кажа, Челзи не направија тоа што денес сме ( алудираше на супер тимот на Јунајтед со 2 финалиња по ред во ЛШ ), има и позитивна страна ваквата појава на арапи, руси, тајванци и остало, тоа што иритира е порастот на цени на карикатури ко Ди Марија, или Милнер.

Утре Сити ке се пласира во ЛШ, Џеко ке има цена од 70м евра. :)

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
^
^
^
Не, ич не ми се свиѓа начинот на кој го прават тоа, факт е дека е лошо испланиран, т.е. не, нема ништо овде плански, бар така делува, доволна потврда за тоа е, ко што кажа, Туре, ја не ни можам да најдам објаснување како може тој да е најплатениот фудбалер во Англија ...
Ама факт е дека дури и да дојде човек кој ја има формулата за успех, пак, за состојките ке мора со ваков тим бајаги да потроши. :)

А за тоа дали ме нервираат, па штознам, тргни од муабетот на Руни, кога кажа, Челзи не направија тоа што денес сме ( алудираше на супер тимот на Јунајтед со 2 финалиња по ред во ЛШ ), има и позитивна страна ваквата појава на арапи, руси, тајванци и остало, тоа што иритира е порастот на цени на карикатури ко Ди Марија, или Милнер.

Утре Сити ке се пласира во ЛШ, Џеко ке има цена од 70м евра. :)
И тоа каква карикатура, мислиш ќе се искрши додека трча:pos2:

Точно е дека има и позитивна страна од појавувањето на такви фудбалски трошачи, сепак малку и ги поместија границите на нормалата и додека има такви идиотски екипи, ќе има и такви трансфери!

И твојот Интер спаѓа во големите фудбалски трошачи, но никогаш не издвоил еднормно голема сум на пари за 1 играч!

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Епа тва е тва шо иритира. Не личат на професионален клуб как прво! И кажах оти не ми прече шо сакат да создадат конкурентен тим, как шо кажа ти, убаво е. Па и тие арапите, шо не купат некој друг клуб, туку го зимат тај шо треба да почне од пониско ниво за да пука најгооре?
И не само тва шо пумпат цени, јас мислам оти паѓа квалитето на фудбало така. Едно време успех е било у Вардар да играаш еј, а сега играчето ептен лесно стануват членове на најголемите светски клуубове. Го купува Милнер (пример), шо оште не му е развиен потенцијало до крај, фактички го сече, на исти начин Реал го зимат Ди Мариа, без никакви потни раце и без никаков морал го достигнува врво (да играаш за Реал Мадрид). И баш ме интересира наредните 5-6 год. кој ќе избират за најдобар светски играч па и најдобар играч/млад играч у ПЛ, ама тогај џабе ќе ви е курчене "зашо Милнер, Цеск требаше" да земе најдобар млад играч, оти саа нели, ви одговара начино на кој Сити им "парира" на Јунајтед и Челзи. Жално е тва шо и навиваче на Челзи го бранат Сити, оти и они как навиваче се создадени на таков вештачки начин. :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Абе имаат пари, нека трошат. Не сум загрижен поради нивното трошење, туку баш напротив, задоволен сум поради толкавото трошење на просечни и потпросечни играчи. Али, ако се согледаат убаво работите ќе се види дека со позајмувањето на Белами во Кардиф, Сити почна да ја уништува Чемпионшип затоа што од 80000 плата што зима Белами која неможе да си ја дозволи ниедна чемпионшип екипа, Сити плаќа 60000. И најчесто позајмувањето на играчи иде на овој систем, ама ваков екстра случај се немало случено досега.

Друго ако веќе збориме за екипи кои со парите го уништуваат фудбалот...Портсмут треба да е на прво место. Значи со играчи кои неможат да си ги дозволат(поради платите и трансфер цените кои неможеа да си ги дозволат) земаа Фа куп што претставува еден начин на лажирање. А што станува со клубовите кои се бореле за потпис со играчите кои отидоа во Портсмут..

В

Вори

Гостин
Бла,бла,бла..

Како не ви здосади истиот муабет да го прајте,ја стварно не знам.

Ние што навиваме за Челзи не сме прави навивачи зашто навиваме од 2003(или тие постарите што навиваат од порано).
Јас имав 10 години..го гледав Челзи на телевизија против Ливерпул баш,ми паднаа в очи играчи како Хаселбенк,Гронкер,Петит и почнав да навивам за нив.
Побогу на 10 години од кај знаев ја дека Абрамович го зел Челзи,и дека пред тоа тие немале ебана историја.

Ама ако глеам интересно ви е да зборите за тоа,така да продолжете.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom