Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
Ф

ФорцаМилан

Гостин
Со Штрафценегер имаме кладба,јас велам дека Сити нема да е меѓу првите 4,тој вели дека ке бидат.
Сега останува да видиме.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
^Сити владее со трансфер пазарот,зедоја неколку добри играчи.....изгледа ќе треба да го мениш аватарот :):):):):)

Ф

ФорцаМилан

Гостин
^Сити владее со трансфер пазарот,зедоја неколку добри играчи.....изгледа ќе треба да го мениш аватарот :):):):):)
Ке видиме баце,според мене клуб ко Сити,со 40 играчи,и уште ке купуваат,уште 2 недели има до стартот во ПЛ,а тие незнаат кој ке остане кој не..според мене нема оваа година да влезат меѓу првите 4.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Еве јас ќе предложам една кладба ако сака некој,оној што ќе изгуби ќе носи аватар и потпис цело наредно лето,значи од завршетокот на оваа сезона,од наредниот мај па се до почетокот на сезоната 2011-2012.
Јас викам дека Дрогба,Анелка и Калу ќе дадат повеќе голови во ПРЕМИЕР ЛИГА од Руни,Бербатов и Чичарито?
Ако сака некој,бујрум....Ако нејќе,нека каже друга кладба,па ќе видиме дали ќе падне договор. :))))

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Еве јас ќе предложам една кладба ако сака некој,оној што ќе изгуби ќе носи аватар и потпис цело наредно лето,значи од завршетокот на оваа сезона,од наредниот мај па се до почетокот на сезоната 2011-2012.
Јас викам дека Дрогба,Анелка и Калу ќе дадат повеќе голови во ПРЕМИЕР ЛИГА од Руни,Бербатов и Чичарито?
Ако сака некој,бујрум....Ако нејќе,нека каже друга кладба,па ќе видиме дали ќе падне договор. :))))
Може јас? :)

F

fantomX

Гостин
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/leagues/premierleague/7917311/England-Under-19s-face-barren-future-in-a-wasteful-system.html
Добар текст, само авторот заборавил една работа - пред пет години кога Мурињо беше во Челзи и дошле тие двајцата од Спортинг Лисабон, Мурињо предложи да се дозволи клубовите кои можат да регистрираат втор професионален тим, прво во четврта (последна професионалан лига се разбира) со право да се борат за влез до втора лига, т.е. по принципот кој се практикува во Шпанија и Германија. Тоа го поддржа и Арсен Венгер. Но не и гордите челници на англискиот фудбал. Гомна.
Јас сум сигурен дека тие деца кои дошле од Лисабон во Челзи сега ќе беа пред солидна кариера, ако не и повеќе од тоа; ако имаа можност да играат во рамките на еден Chelsea II во третата професионална лига во Англија.

http://www.guardian.co.uk/football/blog/2010/jul/30/premier-league-academy-homegrown-players
Хари Реднап : And what difference is it going to make? It's no different really. If the young players are good enough, they'll come through. And if you're having to play them just because they're young and English but they're not good enough, then the league won't improve. They've got to be good enough, wherever they're from.
А за тие шо не се доволно добри за прв тим, а покажуваат потенцијал, тука ќе биде вториот професионален тим на клубот.

Wiche

шегобиец
Член од
22 декември 2009
Мислења
204
Поени од реакции
120
Kakva e ovaa anketa nema prostor za iznenaduvanja ja vikam deka West Ham ce bide a totenhem ce se bori za opstanok...

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
јас иако не пратам мн мн премиер лига ради реда :D да се има фудбал да се гледа мислам годинава манчестер јунајтед и тотенхем ке бидат топ тимови ( без навреда на сите навивачи на челзи сити ливерпул арсенал ) тоа се тимовите кој сум ги сакал од секогаш ми оставале добар впречаток секогаш годинава ке биде доста поинтересна од предходните ке видиме во мај кој ке освој но сити мислам немат да земит титутла дека им требит уигравање

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Најголем страв што се тиче ЕПл моментално ми е дали ке има редовни преноси. Кој сака нека тепа само нека се пренесува, не можам да си ја змаислам сабота без ЕПЛ.

Инаку, оваа година очекувам многу неизвесна трка за титула. Реално гледано сите големи тимови имаат повеќе слабости нанижано него предности. Нема да се троши многу, се гледа дека долговите надвиснуваат а и новите правила ке направат вистинска хајка по англиски екипи. Очекувам големата четворка се почесто да испушта бодови, а новиот англиски шампион ќе има прилично мал број на бодови. Шампион ќе биде оној кој ЌЕ ИМА НАЈВЕЌЕ СРЕЌА И НАЈМАЛКУ ПОВРЕДИ.
Ај да напраам кратка анализа на тимовите

Манчестер- каков и да има состав манчестер секогаш е фаворит. Сепак мислам дека премногу напаѓачи начука Ферги за сметка на средниот ред. Сколс и Гигс, легендарни играчи ама навлегоа у години веќе, немаат бек ап ваијанта. Но некако ми мириса дека Берба ќе се врати у вистинско светло оваа сезона.

Челзи- КОл, Балак , Деко и Белети ги пушија за безпари. Не се првотимци ама алтернатива која сега ја нема. Рамирес, бразилец во ЕПл, традицијата говори дека на бразилците не им иде најдобро во премиер лига. Тери не е тој истиот, Ешли КОл сака да си оди, Карваљо е прилично стар. Анелка исто има проблеми после светско. Многу потенцијални проблеми кои можат да напраат хаосодд клубот.Среќа го имаат Анџелоти кој по се изгледа сака да игра со старци.

Арсенал- многу млади играчи без вистински лидер.Всушност имаат лидер кој сака да игра за друг клуб. Далеку од стариот шампионски тиим кадешто да потсетам играа играчи како Анри, Пирес,Љунберг играчи кои беа носители на играта и кои имаа наталожено искуство претходно.

Ман.Сити- 50 играчи....секој сака да игра а нема.....за брзо време ќе се наруши хармонијата, манчини...му давам рок до октомври да трае. Во овј клуб од трансфер политика па нагоре се ми е некако без организација, концепт, затоа и мислам дека Сити оваа година јако ке го сркнат!!! Џабе играчи..секој тим е јак колку најслабата алка!

Тотенхем- Доста солидни играчи, но немаат играч од калибарот на Дрогба, Анри,Руни , Џерард..играчи кои единствено можат да дадат полет кон титула.

На крај мојот Ливерпул.....оваа година ќе се задоволам со стабилизирање и финансово и организационо на клубот. Чудо можно но тешко остварливо. Иако....Кол Џерард и Торес можат да станат убиствено трио. Мн битно...да се донесе адекватна замена за маскерано и никако да не се играат двајца деструктивци во ист тим, барем не со послабите екипи. За да стане Ливерпул шампион мораат прво да го победат комплексот во себе, комплексот на неосвоена титула, нешто што го имаше Интер пред 5 години. Што и да се деси, јас останувам з Ливерпул и вака навијачки прогнозирам Ливепрул шампион.

Но, едно останува сигурно ни претстои возбудлива сезона, мн големи дербија, убави голови, случки во и надвор од теренот и многу други нешта кои едноставно го прават Англиското првенство најдобро на свет, барем според мене.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.783
Поени од реакции
11.339
Е
Чекај малце...а што ако хернандез даде повеќе голови од анелка и калу, но има помалку од дрогба, кој води пред бербатов, ама пред сите нив е руни? :icon_lol:

В

Вори

Гостин
Искрено Челзи ако не се засили со уште некој играч,Манчестер и Арсенал ќе се борат за титула.Ако се засили тогаш,ќе им биде рамноправен на овие две екипи,може и појак.

Не знам зошто,ама мене Арсенал ми се главни фаворити.Го имаат истиот тим...млади играчи,со по некој искусен играч,Венгер за тренер,плус Шамак и тој со заебано презиме.

Ќе видиме,не се знае ништо.
Плус Сити и Тотенхем ќе бидат уште појаки,а и Ливерпул нема да биде толку мизерен ко лани.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Iskreno moislam deka ovaa godina Manchester UTD ke zemi <3 Chicharito e brz ... a gledam celzi ne se razbiraat mnogu vo talentot na igrachite... si go prodadoja Joe Col i Balack go zedoja onaa "tehnicaron" Benajoun .. :S oslabeni se ovaa godina, a za ovaa godina da atakuvaaat na titulata mislam dosta solidni se Totenham, a Man Siti dzabe troshi pari ... nema nish od niv fajde xD

B

boki10messi

Гостин
Зашто не можам да се регистрирам на Фантази Премиер Лига??? :toe:

Во тоа Postcode/Zip напишав 00389, ваљда тоа и треба, корисничкото име и лозинката ги менував, не е до нив грешката. Не ми е јасно...

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Зашто не можам да се регистрирам на Фантази Премиер Лига??? :toe:

Во тоа Postcode/Zip напишав 00389, ваљда тоа и треба, корисничкото име и лозинката ги менував, не е до нив грешката. Не ми е јасно...
Сега се регистрирав бате,само штиклирај ги сите тие за да ти стигаат на е-маил. Мене така ми успеа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom