Каква ќе биде одлуката на Меѓународниот суд на правдата за независноста на Косово?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе постапи Судот по прашањето за независноста на Косово?

• Вкупно гласачи
    46
Каква правда ?

Авганистан - дрога - Нато.
Ирак - нафта - Нато.
Косово - Нато.

Имаме една врхушка која е во врвот на НАТО структурите и која го користи НАТО за свои лични интереси.
Во таа игра ви се врхушката на НАТО - Сауди арабија со вахабиите и Бин Ладен, дечкито кој е во исти организации како и Буш, Бајден, Клинтоница.

Каде е демократизацијата на Ирак ?
Не се збори, денеска го имаме мексиканскиот залив, тој ни е битен.

Поради оваа врхушка се деформира меѓународното право.
Косово е таа деформација.
Менароден суд, прашање е колку е суд на правдата, се мислам дека е во системот на врхушката на НАТО.

ДА земеме оружје и да ги победиме?

Не ја сваќам логиката тука.

Нема да менува многу одлуката на меѓународниот суд за иднината на Косово. Еве и да антиципираме дека теоретски Косово ќе припадне на Србија по некој правни процедури и еве од 1 Септември 10 ќе припадне на Србија, како прво кој ќе ја контролира таа територија каде населението е доминантно Албанско и не сака да слушне нешто да биде во негова близина што се презива на виќ.
Како второ како ќе ја разоружа моменталната албанска полиција и војска која има логистичка и политичка поддршка од САД со војска лоцирана во Бонстил.
Како трето колку Србија во моментов го посакува Косово зошто е само еден жежок костен кој е без развиена економија и нестабилна безбедност па покрај економските проблеми кој ги тресат не верувам дека сакаат и дополнителен проблем и арч од типот на Косово.

Odlukata na MSP navodno e vece poznata, ja objavija Slovencite i portalot B92. Taa glasi: nezavisnosta na Kosova e vo sprotivnost so megjunarodnoto pravo, no e legitimna zaradi navodniot genocid nad kosovskite Albanci.

Ako e vistina, ova e nevideno no sepak ocekuvano licemerie od strana na MSP.

Direkten prenos na oficijalnata odluka moze da se gleda na sajtot na sudot: http://www.icj-cij.org/homepage/index.php?lang=en

ДА земеме оружје и да ги победиме?
Не ја сваќам логиката тука.

Бидејќи нашите медиуми се организирани како перални на мозок за НАТО и ЕУ, во светот веќе се формираат меѓународни органиазции кои ќе можат да одговорат на НАТО врхушката.
Русија и Кина се заканија со воена интервенција во Авганистан доколку не престане непреченото производство на дрога кое го преплавува нивниот пазар и е директна закана за нивните опшества.

Ние.
Ние треба само да промениме име и ете не нас во картелот.

Хаха... не е нерешено. :)

Србите го изгубија Косово (според тоа што го зборува Мисирков)... за мене тоа не е нерешен резултат. ЛоЛ

nezavisnosta na Kosova e vo sprotivnost so megjunarodnoto pravo, no e legitimna zaradi navodniot genocid

мене ова на нерешено ми стои ... сепак контрадикторно ... смешно :)

I dobro ako nema znacenje odlukata sto resava sudot za badijala ,sto si igra majtap so lugevo ? Samo gluposti, gospod da cuva, pa uste nekoj gledam se palat se nerviraat....

Да бе да,вие давате жртва нема што...ама кај вас жртва е една индивидуа во замена за самостојна држава,додека кај нас жртвите се (би требало да бидат) од непроценлива вредност...Во тоа е разликата бе!

Вие ќе го дадете Рамуш ќе добиете цела држава,ние треба да промениме име за да влеземе во скапаната ЕУ.... :):) Oва колку за компарација де...колку да сфатиш дека има жртва (од помала вредност) и жртва (од непроценлива вредност) :)

Малце де да се позезаме. Иначе нема врска, Рамуш е жртва која што мораше да се даде. Евреите дадоа околу милион нивни луѓе, за да денес ги поседуваат конците на сите глобални светски појави и каузалности. Мора жртва, само знаеш мора со иронија, да му се покаже на некои модератори, дека треба малку по професионално да си ја вршат работата.

--- надополнето ---

Tie ne se luge koi do den denes imaat krvna odmazda,toa se nesto pomalku od edno covecko bitie...

Абе гнаси, гнаси, идјоти, ѕверови, им се дава на такви втора држава, срамота.

--- надополнето ---

I dobro ako nema znacenje odlukata sto resava sudot za badijala ,sto si igra majtap so lugevo ? Samo gluposti, gospod da cuva, pa uste nekoj gledam se palat se nerviraat....

А бе глупа работа, да ти е жал за некој што бил иманентен учесник во твојата поделба, т.е. поделбата на твојата држава. Кој да му е спротиставен на Албанците (па дури и Грците), Македонците ќе играат пак против Албанците. :)

I konecno, kosovo ne go prekrsila megunarodnoto pravo, so svojata ednostrana nezavisnost.

Претседателот на меѓународниот суд на правдата соопшти дека декларацијата за еднострано прогласување на независност на Косово не е против меѓународното право затоа што меѓународното право не содржи забрана за таква декларација. За таа одлука гласале 10 судии а 4 против.

Poradi toa sto Kosovo e provincija...a za Makedonija ke pocekate malku...

Помина и гласањето.На што ви заличи?Мене ми заличи на Евровизија.

Хаг: Косовската независност е легална

Хаг: Косовската независност е легална

prazno.gif
prazno.gif
22.07.2010 16:31 Меѓународниот суд на правдата во Хаг денеска утврди дека прогласувањето на косовската независност не го нарушува меѓународното право, пренесува Ројтерс.
Советодавното мислење беше соопштено на јавна седница на судот во четврток што беше пренесувана во живо на англиски и на француски јазик.
Прашањето за независноста на Косово дојде до судот во Хаг по барање на Србија, по одлуката на Генералното Собрание на Обединетите Нации во 2008-ма година.
Расправата започна на 1-ви декември минатата година, а во текот на девет дена своето мислење го изнесоа вкупно 29 делегации.
Оценка дека прогласувањето на независноста не е во согласност на меѓународното право изнесоа Србија, Кина, Русија, Шпанија, Романија, Кипар, Аргентина, Бразил, Виетнам, Боливија, Венецуела, Азербејџан и Белорусија.
Спротивен став изнесоа САД, Велика Британија, Франција, Германија, Холандија, Австрија, Норвешка, Данска, Финска, Бугарија, Хрватска, Јордан и Саудиска Арабија.
Се очекува својата одлука судот во текот на денот да ја објави и преку соопштение за јавноста, со кратко образложение на мислењето и целиот негов текст.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=125580

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom