Tour de France 2010

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Локација
Скопје,2014-та
Гледате ли велосипедизам, и најголемата трка од овој ранк Tour de France.? Трката ја има секој ден на Еуроспорт..мислам дека оваа година ќе биде доста неизвесно,главен фаворит е минатогодишниот шампион Контадор..

050701_tour_de_france.gif

I te kako gledamo mada ne sum siguren kako momentalno se kotira KONTADOR ili ovie klasicnite brdasi mu davam sansi na KONTADOR mozebi DENIS MENCOV a LENS ARMSTRONG mislam nema sansa .

Реми и компанија се луди :pos::pos::pos:

--- надополнето ---

I te kako gledamo mada ne sum siguren kako momentalno se kotira KONTADOR ili ovie klasicnite brdasi mu davam sansi na KONTADOR mozebi DENIS MENCOV a LENS ARMSTRONG mislam nema sansa .

Армстронг нема шанси...изгледа утре нема ни да стартува

Ја пратев и порано али од лани се заинтересирав малце повеќе ,како оди бодувањето за точкеста маичка ,жолта маичка,како се добиваат поени за спринтерите итнт :). Иначе навивам за Енди Шлек - Саксо Банка ,ме имресионира лани кога беше шампион во категорија на младинци ,штета што брат му се повреди на калдрмата пред неколку денови.Иначе ништо од Ленс со двата пада денеска тешко нешто да стори,единствено ако продолжи ради обврска кон спонзорите како што рекоа коментаторите на еуро спорт(за кои имам само пофални зборови,трката трае повеќе од 5 саати а тие секогаш имаат што да кажат).

--- надополнето ---

А за Реми ,цар е човекон :pos:

--- надополнето ---

За брдашите се виде денеска директниот двобој помеѓу Контадор и Енди на крајот ,немаше сили Контадор за разлика од лани кога му немаше равен.

ја пратам и јас ,турот е нешто магично барем според мене.од минатата година почнав активно да се интереситам за овој спорт и не зажалив нималку.голем фан на ленс.човекот е жива легенда.кога веке ленс не може за шлек ,контадор едноставно не го поднесувам.и да ви кажам право немате појма колку ми е криво што не можев да го гледам ленс во неговите 7 победи(тоа што тој го има направено за време на тие победи е уникатно има на јутјуб плус тука има и многу mind games како што виката англичаните,блефови нешто незаборавно).аа и за крај реченица на ленс од 2005 на церемонијата во париз..ленс утре стартува сепак ова е негов последен тур, како подршка за леви(тука може да се вброи и клоден)ке видиме..утре пауза..голем лајк за темава,,конечно некој да ги следи и они не толку,,популарни,, спортови во нашата мила мала сепак малку ,заостаната, земја..поз

Finally, the last thing I’ll say to the people who don’t believe in cycling, the cynics and the sceptics: I'm sorry for you. I’m sorry that you can’t dream big. I'm sorry you don't believe in miracles. But this is one hell of a race. This is a great sporting event and you should stand around and believe it. You should believe in these athletes, and you should believe in these people. I'll be a fan of the Tour de France for as long as I live. And there are no secrets — this is a hard sporting event and hard work wins it. So Vive le Tour forever!

Енди во жолта маичка:pehar:

Ми се чини дека Контадор повторно ќе триумфира... но има добра конкуренција во Шлек годинава... поискусен, попаметен и мотивиран Луксембуржанецот може да пружи една неизвесна борба за највисоката позиција на пиедесталот. Сега следува една серија од помалку ридински делници се таму до 18 Јули кога ги очекува 4 дневен маратон од планински трки кои ќе го одредат победникот. Во секој случај, вистинско уживање за љубителите на овој спорт!

Тази година Контадор не ми се види толкова подготвен и свеж.
Енди изгледа е подобро трениран. Штета е дека се повреди Франк. Днес бе лош ден и за Кадел Еванс /и за моjа омилен колоездач - Деjвид Милер/.
Инако веке 7 години го гледам редовно Le Tour. Вероватно през 2011 ке го гледам наживо во Франциjа.

tourp.jpg

Иначе накратко денеска што се случуваше за тие што не гледаја ,а ма да и јас не ја фатив цела, али воглавном -Главната група се распадна некои 60 км пред крајот ради тешкото брдо,при што единствено Шлек и Контадор не застанаа и продолжија во лов на групата која имаше избегано напред,неколку пати Шлек и Контадор правеа обиди едниот да му избега на другиот но неуспешно...Точкестата маичка ја превзеде Шарто ,по одпаѓањето на Пино од групата што беше напред.Шлек и Контадор ги стигнаа на 500 метри пред крајот но Касар успеа да стигне прв со добро затворање на кривината пред завршната линија,Контадор и Енди пристигнаа со заостанување од 2 сек. Ке заборавев Еванс пристигна со скоро 9 мин заостанување,Менчов успеа во помала група да не заостане многу,а Самуел Санчез малце фалеше да ги стигне на Енди и Контадор но немаше кондиција во последните км.

--- надополнето ---

4022596a763c39e88f804abb82e4c23c.jpg

50371491b49d56812498fb13f87f22db.jpg

Омилен возач - Роберт Гесинк (Рабобанк), моментално носи бела маичка.
Му давам предност на Контадор , поради повредата на Френк. Ако беше Френк во состојба да му помогне на брат му, мислам дека Енди ќе беше многу блиску до победата. Сега ќе се помачи малку.
Допрва идат пиринеите, каде што очекувам Гесинк да запне.

Tesko deka Slek ce se odrzi na Pirineite SAXOBANK e dobar tim no nema dobri brdasi .Na Pirineite ce se vodi borba medju Mencov i Kontador .

На која програма даваат Тур де Франс

Ѕверска трка денес :) Контадор правеше тактики али Шлек не греши по 2 пат :).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom