Холандија - Шпанија \ Финале на Светскиот Куп \ 11.07.2010

• Креатор на темата Креатор на темата mercenary
  • Време на започнување Време на започнување

Kojа репрезентација ке биде освојувачот на ова СП ?

• Вкупно гласачи
    150
Значи веќе е беспредметно да се расправа.
Шпанија е светски шампион во наредните 4 години - ФАКТ, му се допаѓало тоа некому или не.
А сите што навиваа против Шпанија (најмногу заради играчите на Барса)....и што истураат нервоза овде...
нека одат да си легнат...ова беше тешка ноќ за нив.

Ме здоболе стапов за играчите од Барселона...за Педро и за Пике.
Тешка ноќ не беше,ама секогаш сум на страната на ФУДБАЛОТ,на фер и коректната игра,а не онаа со глумење,и многу театралност.Во случајов така играше Шпанија вечерва.

А,и не знам што се фурате ко да сте шпанци...мислиш Македонија освоила,па очи корнат по форум.Бог да чува работава,Касиљас да брани.

Сакам да им честитам титула на играчите од Реал,најмногу на Касиљас и Рамос...на педери,глумци,и лузери не сакам да делам честитки.

И да,пред да напишете нешто....ИМАМ КОМПЛЕКСИ ОД БАРСЕЛОНА!
Ај сеа свршавајте на голот на Иниеста и на Хауард Веб.

DA DA SE GLEDA DEKA IMAS MNOGU MNOGU GOLEMI KOMPLEKSI OD BARSA I INIESTA :baeh:
:pusk:

Абе не се палете,не се правете големи 'Шпанци' - Победивме,Шампиони СМЕ :tapp:
Македонија да освои да разберам,сега гледам статуси <3 Spain <3 до вчера Deustchland Uber Alles пишуваа :tapp:

Ме здоболе стапов за играчите од Барселона...за Педро и за Пике.
Тешка ноќ не беше,ама секогаш сум на страната на ФУДБАЛОТ,на фер и коректната игра,а не онаа со глумење,и многу театралност.Во случајов така играше Шпанија вечерва.

А,и не знам што се фурате ко да сте шпанци...мислиш Македонија освоила,па очи корнат по форум.Бог да чува работава,Касиљас да брани.

Сакам да им честитам титула на играчите од Реал,најмногу на Касиљас и Рамос...на педери,глумци,и лузери не сакам да делам честитки.

И да,пред да напишете нешто....ИМАМ КОМПЛЕКСИ ОД БАРСЕЛОНА!
Ај сеа свршавајте на голот на Иниеста и на Хауард Веб.
За тебе само ова
633772494601266496_iniesta_090506_r.jpg

Ова светско ќе го паметам по 3 работи:

• По лошото судење
  • Досадните вувузели
  • И ѕверот Пол :)

Признавам дека Шпанија си освои и слободно може да се курчи во следните 2-4 години ама признавам и дека не ми се допаѓа истото. Ова испадна како двајца кога се борат и едниот е на земја другиов му оди и со нозате по глава, по стомак....осносно зборот ми е што сепак падна црвен картон и тоа автоматски е голема предност за другата екипа. Едноставно многу работи им се поклопија на Шпанциве почнувајќи од спасувањето во групата, ОФСАЈДОТ со Португалија, пенал-драмата со Парагвај и Германија без Милер и со малце погрешна тактика. А тоа за глумење ова-она се потврди уште еднаш дека заедно со Италија се најголемите глумци во денешниот фудбал, а ако продолжат вака Шпанциве може и да ја надминат Италија. Да погодеше Робен може друга песна ќе беше али :toe:. А што се однесува до прикажана игра Германија нема тука конкуренција и ќе беше повеќе од заслужено ако го освоеше СП и целиот свет ќе и симнеше капа, а за Шпанциве не верувам дека светот ќе биде толку многу импресиониран.

П.С. Признајте дека најреално ќе беше пеналите да решаваат ?

Признавам дека Шпанија си освои и слободно може да се курчи во следните 2-4 години ама признавам и дека не ми се допаѓа истото. Ова испадна како двајца кога се борат и едниот е на земја другиов му оди и со нозате по глава, по стомак....осносно зборот ми е што сепак падна црвен картон и тоа автоматски е голема предност за другата екипа. Едноставно многу работи им се поклопија на Шпанциве почнувајќи од спасувањето во групата, ОФСАЈДОТ со Португалија, пенал-драмата со Парагвај и Германија без Милер и со малце погрешна тактика. А тоа за глумење ова-она се потврди уште еднаш дека заедно со Италија се најголемите глумци во денешниот фудбал, а ако продолжат вака Шпанциве може и да ја надминат Италија. Да погодеше Робен може друга песна ќе беше али :toe:. А што се однесува до прикажана игра Германија нема тука конкуренција и ќе беше повеќе од заслужено ако го освоеше СП и целиот свет ќе и симнеше капа, а за Шпанциве е верувам дека светот ќе биде толку многу импресиониран.

П.С. Признајте дека најреално ќе беше пеналите да решаваат ?

bc7e7b868a.gif

Така си е, а вакви стартови заслужуваат забрана за играње фудбал... Чист жут картон, па дури и ако подразмислам и не беше ни за жут, се виде дека иде на топка типот....

Tоа е тоа, лоша реакција на Ван дер Варт кога падна голот, ни ја ускрати можноста да глеаме пенали и воедно ми уништи ливче у кладилица. Барем 0-0 до 90-та ја фатив :)

Прво секоја чест за Касиљас за двата зицери кој му ги одбрани на Робен. Сепак на крај Шпанија се радуваше иако немаше да биде незаслужено и Холандија да биде првак, но сепак ќе чекаат наредна прилика. Судијата беше добар, глеаше да не го расипе финалето и иако требаше и Де Јонг да добие црвен, ме зачуди како Иниеста со 5 фаули жолтиот картон го доби дури откога го соблече дресот. Туку ај да не го тупам, честитки за Шпанија, заслужена титула.

Пишуев 10 минути пост, за сите мои видувања на ова СП и финалево али ми напраи ауто сајн аут.
Еве малце у пократка варијанта -

Колку и да ги хејтате на некој начин Шпанциве, свесно или несвесно, ова е нивниот момент, нивниот период на создавање и градење историја. Мене лично не ми се по ќејф али мора да се признае дека во последниве 5 години создадоа страшно квалитетен ростер, кој веројатно ќе се раскажува со генерации... спојување на Еуро 08 со Сп 10, сум бил сведок и на уште една соединување, Француското па ни би можел да направам паралела.
Како и да е, нормално дека ова здание на Шпанците ќе биде помалку влијателно за разлика од Европското, и во секое наредно ќе се намалува интензитетот, ете Торо беше невидлив, на Евро 2012 вајда Пујол нема да биде повикан, или Виља и Касиљас ќе потфрлат ради староста.
Кругот се врти, тоа секој мора да го знае многу добро, Шпанија е сега на врвот скрос заслужено, овој феноменален состав и склоп го искористија 100% максимално.
Следното можеби Португал ќе импресионира.

Да сумираме, реално гледано немаше некој посебно кој се истакна, некој кој може сам да ја створи разликата, не излезе некоја ѕверотиња за разлика од минатите неколку мундијали... фудбалот се усовршува на тактички план, можеби губи тоа на атракција, за кој како. Друго нешто, сите на некој начин беа лом, никој не одржи една постојана линија на супериорност, Германија беше убедлива во секој меч, сем оној со Србија, но кога дојде соочувањето со моменталните Светски шампиони потфрлија. Холандија имаше 100% учинок до самото финале, со неубедлива игра, без разлика што стигнаа до финалето сепак не го изведоа она што многумина го бараа од орање. Шпанците во познатиот Барса стил го имплементираа на ова Светско, максимален посед на топка, да не му се дозволува на противникот да создава шанси за погодок, можеби и малце лигуши испаднаа со плачењето но све во името на нацијата.

И за крај, ова ми беше 4-то Светско кое сум го следел, го оценувам како најнедостојно у споредба со останатите во скоро сите погледи... под моите очекувања и подпросекот на мундијалите.
Можеби и не се толку криви Африканците колку што се криви Европејците што ги "ограбија", грубо кажано со колониите кој ги спроведоа низ цел континент и цицањето на сите природни богатства, па во името на солидарноста сега им фрлаат по некоја коска, за да се прикажат пред светот како хумани космополити.

Тоа е и друга тема на разговор... пред самиот крај, честито титула за Шпанија, нека ги слават и паметат долго овие мигови бидејќи нема засекогаш да траат.

Шпанците глумеле?Не ми се верува што пишувате.
Нели мислите дека Холанѓаниве беа премногу агресивни?

Робен ис Д Мен.....Д Флајинг дач мен :pos2:

Сакав да тепа Шпанија (не бев за нив на цел Светксо), ама стварно ја претерувате. Веб бил крив, они глумеле, они ова, она. Абе Чаби Алонсо го мавнаа го отепаа, за три дена затвро беше, а Даворче тука ми кажува дека Иниеста глумел.
Па и да глумеле кој му е крив на Робен шо незнае гол да даде гол сам со голманот. Ем на тоа неговата лева нога му се погоди и он од 7 метри гол успеа да го погоди Касиљас долг метро и осумдесет. Епа братче такви две шанси да ги промашиш во финале на СП е непростливо.

у право си и за тоа, и Холанџаниве испаднаа не типични Низоземци, доста груба и неспортска финална пресметка од нивна страна... а и безмислени се муабетите дека Хауард судел за Шпанија :tapp:

Шпанците глумеле?Не ми се верува што пишувате.
Нели мислите дека Холанѓаниве беа премногу агресивни?

А ова е машки или женски фудбал? Море ќе ви кажи Мурињо убо вас од барса шо сте навивачите, има да плачите солзи да роните...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom