Автомобили во размер

• Креатор на темата Креатор на темата JeepMkd
  • Време на започнување Време на започнување
друштво... а на фотографииве да ставевте нешто до колите, за да имаме ние нпознаниците на истите за колкави макети уствари станува збор... на приемр во позадина на автомобилчето, ставете кутија цигари, или клуч од дома или запалка... нешто што сите го користат... вака ова 1:43 или 1:??? ништо не ми значи... ама баш ништо... како да се фасцинирам на оно џипод горе со јаките детали, кога незнам колкаво е тоа... дете може да седне во него или за во џеб е да го ставиш.... ај напревете нешто околу ова...

Цените за макетите во размер 1:43 се движат од 150-350 денари, во зависност од произведувачот. 1:24 кои се поголеми, не се поскапи од 700 денари. 1:18 ги има многу малку низ Скопје, а цените се од 1600 па до 2000 денари и кај нас има само полоши произведувачи како Бураго, Маисто, Вели, Мондо моторс, Карарама...
Бураго катастрофални?Не би рекол баш.Уште се сеќавам на Fiat Punto-то што го имав.Беше прекрасно.

друштво... а на фотографииве да ставевте нешто до колите, за да имаме ние нпознаниците на истите за колкави макети уствари станува збор... на приемр во позадина на автомобилчето, ставете кутија цигари, или клуч од дома или запалка... нешто што сите го користат... вака ова 1:43 или 1:??? ништо не ми значи... ама баш ништо... како да се фасцинирам на оно џипод горе со јаките детали, кога незнам колкаво е тоа... дете може да седне во него или за во џеб е да го ставиш.... ај напревете нешто околу ова...

1:18

1-18-Minichamps-Mercedes-SL500-R230-Diecast-Model-car.jpg

1:24
3986394328_23859eb41a.jpg

Бураго катастрофални?Не би рекол баш.Уште се сеќавам на Fiat Punto-то што го имав.Беше прекрасно.

Не реков катастрофални, реков полоши. Катастрофални реков дека се оние кои ги има во Џамбо, некоја си Saico фирма, a и NewRay не се ништо подобри.

Онак, eве референца за 1:18
mst2155.html
mst2155.html
mst2155_010.jpg

Сликата не го доловува ефектот, а Спортот е баш она голем модел.

Не реков катастрофални, реков полоши. Катастрофални реков дека се оние кои ги има во Џамбо, некоја си Saico фирма, a и NewRay не се ништо подобри.

Онак, eве референца за 1:18
mst2155.html
mst2155.html
mst2155_010.jpg

Сликата не го доловува ефектот, а Спортот е баш она голем модел.

Во Џамбо се најголемото кинеско срање што ги има тие, како и најголемиот дел од робата, а и онака нема некој голем избор. Се’ на се’ околу 6-7 модели ако се врткаат.
А немам досега зачекано низ Скопје некаде добри модели (Бураго, Маисто...), претпоставувам дека и не се баш евтини, 1:24 мислам околу 600-700 денари, можно е и повеќе да се (барем толку беа последниот пат).

--- надополнето ---

А, да! Гледам дека по џиповиве си доста. Имам дома два Бураго џипа 1:24. Едниот е Land Rover Freelander, а другиот Range Rover. Зачувани се коска!

Па види, пробувам да се ограничам на теренци затоа што изборот е помал. Ако почнам со автомобили, а има многу кои сакам да ги имам кај мене, ќе нема крај купувањето. Подобро тие пари во мое возило да ги вложам.

Уште жалам шо на времето ко купував поинтензивно Бураго не си купив една Testarossa, а сега никаде немам видено, а и буџетов ограничен. Иначе една од омилените ми е покрај Countach-от и Diablo-то кои веќе ги имам во колекцијата.
FM_testarossa_burago_red.jpg

Земав еден бураго мини купер. Размер 1:43
143%20Mini%20Cooper-Bburago05.jpg
Oваков ама зелен.

Schuco имаат интересна понуда во помали размери 1:64, 1:87 и тоа камиони и градежни машини. Слободно стави слики :)
Од сите die-cast произведувачи за кои знам, само Majorette ги правеа целосно метални, сосе „шасија“ да речам. Единствена пластика имаше поради деталите, стаклата и тркалата. Имав јас Пежо 405 (најверојатно 1:87) ама појма немам каде е. Тежеше колку сега една 1:43 бураго макета.
Е да, заборавив да спомнам дека Majorette е сега всушност Solido :)
Уште нешто... имав и Range Rover а и Defender od Mаjorette, и баш ги памтам по металниот под.

Дефендерот беше токму ваков
landrover-90-brown-majorette.jpg

И 405ката беше токму ваква, ја гледав со месеци додека не ми ја купија
1702-405m1-16.jpg

Го имам истото Пежо 405 имам уште милијарда вакви мали метални колички и ги чувам драги ми се. А за Schuco имам Транспортер 1 со приколица чудна, имам Волксваген Карман (мислам се викаше) имам буба црвена кабрио, имам Мини Морис црвен, и мерцедес 300SL од 50 години, онаков неофарбан со метал боја само некоја налепница на него, без браници пошто и така отишол првиот пут на трка.

Дечки,има ли кај нас,вакви макетки,ама од камиони??? Со/без приколка?

Eve uste
Picture 101.jpgPicture 099.jpgPicture 098.jpgDodge Viper.
slika 001.jpgS4300321.jpgS4300323.jpgslika 003.jpgBuba, Honda S2000, Porsche Carrera.

slika 004.jpgslika 008.jpgslika 010.jpgZastava 750, Mini Morris

slika 007.jpgslika 013.jpgslika 011.jpgZastavata, i Mercedesot od Schuco.
slika 019.jpgslika 016.jpgslika 017.jpgslika 020.jpg Chevrolet Corvette , i Porsche Carrera, samo pogolemo od prethodnoto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom