Германија - Аргентина 1/4 финална мега пресметка

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

Кој ќе направи прогрес до 1/2 финалето ?

• Вкупно гласачи
    126
Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Браво за Германиците, изгледа октоподот бил во право. Иако мислев дека Аргентина ќе победи и бев за нив, сепак со ваква игра Германците може да се и светски шампиони. Аргентина има слаба одбрана, тоа е факт. Досега немаа играно со појак тим и се држеше некако одбраната, ама после ова денес ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Честитки за Германците, Меркел вечер кафана части, добива наредни избори, ќе вика дека Германија ја посрамотила Аргентина она кога била на власт :icon_lol:

Фала на чичко Клосе за добивката во кладилница (4+ и 2че на другото) :pipi:

--- надополнето ---

Филе се даде бомбаш хахахахаах
Некои па уште и лајк му стискаат :icon_lol:

Maca_kaka` го средила :pos:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
:bip: - Ова е за тие што се смееа кога им зборев за Меси (си се знаат, само ги нема нешто)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

(кој го пуштил црнецон да игра? :icon_lol:)

M

Mario Gómez

Гостин
Марадона се закачкал со неколку навијачи...
img273264666.jpg

Classy се немциве, и во победа и во пораз.:tv:

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Боби[Мкд];3654013 напиша:
Да не заборавиме, и Оезил се бара, кај Маскерано у џеб е. :pos:

еден реален коментар и од тебе фала богу...:)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.932
Поени од реакции
7.041
Немам зборови со кои можам да го опишам задоволството за ова што го прави Германија. Иако од секогаш ми биле меѓу поомразените тимови заради оние победи со пенали со Англија, со златен гол со Чешка на ЕУРО 96 и други слични примери ама ова што го гледам на ова СП е нешто невидено. Изгледа им се смачи да ги реметат со тоа што даваат голови при крај или прават пресврти ова-она, затоа сега бам бам лупни им по 3-4 гола и затни им ги муцките на сите. Е така се игра, а не Аргентина мислеа тотален фудбал ќе измислуваат тој е веќе измислен ама треба да имаш права екипа за да го примениш. Секоја чест и би сакал да освојат на крај па макар ја тепале и мојата Холандија ама само да не биде педерски туки онака чесно и чисто.

П.С. По овој натпревар со Парагвај и официјално Шпанија се мојата најомразена репрезентација. Па германска машино, повели!

Член од
11 март 2008
Мислења
144
Поени од реакции
60
Немам зборови со кои можам да го опишам задоволството за ова што го прави Германија. Иако од секогаш ми биле меѓу поомразените тимови заради оние победи со пенали со Англија, со златен гол со Чешка на ЕУРО 96 и други слични примери ама ова што го гледам на ова СП е нешто невидено. Изгледа им се смачи да ги реметат со тоа што даваат голови при крај или прават пресврти ова-она, затоа сега бам бам лупни им по 3-4 гола и затни им ги муцките на сите. Е така се игра, а не Аргентина мислеа тотален фудбал ќе измислуваат тој е веќе измислен ама треба да имаш права екипа за да го примениш. Секоја чест и би сакал да освојат на крај па макар ја тепале и мојата Холандија ама само да не биде педерски туки онака чесно и чисто.

П.С. По овој натпревар со Парагвај и официјално Шпанија се мојата најомразена репрезентација. Па германска машино, повели!
Шо имаше нерегуларно во победата на Шпанија ? ^o)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Каков било коментар е сувишен. Чисто како солза - супериорни во секој поглед беа Германците. Фудбалот е сепак тимска игра а Марадона тоа изгледа го нема скопчано.

Акцијата за вториот гол мислам дека беше, кога Милер падна и паднат му асистираше на Швајни или Оезил а овој на Клосе - е затоа навивам за нив. Не падна Милер да плаче за фаул - продолжи да игра! Оваа игра на Германија е достојна на светски шампиони! Патот е ужасно трнлив но тоа е тоа - мора да се освои!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Каков било коментар е сувишен. Чисто како солза - супериорни во секој поглед беа Германците. Фудбалот е сепак тимска игра а Марадона тоа изгледа го нема скопчано.

Акцијата за вториот гол мислам дека беше, кога Милер падна и паднат му асистираше на Швајни или Оезил а овој на Клосе - е затоа навивам за нив. Не падна Милер да плаче за фаул - продолжи да игра! Оваа игра на Германија е достојна на светски шампиони! Патот е ужасно трнлив но тоа е тоа - мора да се освои!
Одличен пост од твоја страна...дефинитивно си во право за вториот гол на германија и честито нека ти е победата комплетно заслужена....но милер не асистираше ниту до швајни ниту до озил туку до подли:pipi:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
кеифот ми е голем. Германците ги симпатизирам одамна, секогаш нивната борбеност и менталитет ме одушевуваат, но сега ме одушевува и нивната тимска игра, иако полана со млади индивидуалци, тимот и посветеноста се на огромно ниво.
мразам коментари од типот најдобрите играчи на германија се со потекло од други држави и слично. поголеми патриоти од клосе,подолски, оезил , кедира немам видено долго време. цела сезона играш очајно и за репрезентација растураш буквално, максимално упорен до самиот крај (се однесува за подолски и клосе)
БРАВО!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Боби[Мкд];3653924 напиша:
Можам да замислам што му се дешава на филе сеа во Дивино, баварец и дарко го ебаваат.

Инаку уште во шок сум. :pos:
:pipi:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.932
Поени од реакции
7.041
Шо имаше нерегуларно во победата на Шпанија ? ^o)
Ме нервира провлекувањето во ала Италијано стил. А имаат повеќе од доволно играчи за се да биде и глатко и лесно. А можеби и премногу ги имаат....?

Kajgana Shop

На врв Bottom