UEFA Champions League 2010-2011

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Сигурен сум дека ќе бидат подобри од Шахтјор е сега битката за второ место ќе биде помеѓу Брага и Партизан (според мене) али им дадов плус поради тоа што ќе имаат многу поголем мотив да играат оваа сезона и конечно да направат поголем успех, инаку Брага имаат поквалитетни играчи.
Не зафркавај дека ќе биле подобри од Шахтјор. Лани испија 4 комада ко мали деца од нив. Шала на страна Шахтјор е страшна екипа барем за балканскиве екипи. Имаат уште фурни леб да јадат.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.410
Сигурен сум дека ќе бидат подобри од Шахтјор е сега битката за второ место ќе биде помеѓу Брага и Партизан (според мене) али им дадов плус поради тоа што ќе имаат многу поголем мотив да играат оваа сезона и конечно да направат поголем успех, инаку Брага имаат поквалитетни играчи.
подобри од Шахтјор? :ne::ne_zboram

--- надополнето ---

Групите А и Г се најсилни според тимовите кои се во нив. Најизедначено очекувам да биде во Б групата каде и на Лион не му е сигурно првото место.
Во Ц групата ќе биде интересен британскиот дуел, а и Турците знаат да направат проблеми. Барса доби најлесни противници, може да има проблем само со Рубин.
Базел и Клуж никакви шанси немаат покрај Баерн и Рома. Челзи би требало без проблем прв у група, а Марсеј не ми е толку сигурен за второто место.
Партизан нема шанси за понатамошен пласман, Брага и Шахтјор се многу подобри тимови.
ТОЧНО

--- надополнето ---

И Панатинаикос и Копенхаген имаат повеќе шанси од Рубин.
Иначе, не ја потценувајте групата Д. Сепак ова е единствената шампионска група.:)(сите се шампиони на националното првенство).
Грешка си, Рубин Казан е подобар и од Панатинаикос и од Копенхаген, очекувам Рубин да оди во осминафинале

--- надополнето ---

Не зафркавај дека ќе биле подобри од Шахтјор. Лани испија 4 комада ко мали деца од нив. Шала на страна Шахтјор е страшна екипа барем за балканскиве екипи. Имаат уште фурни леб да јадат.
Во право си

B

boki10messi

Гостин
Грешка си, Рубин Казан е подобар и од Панатинаикос и од Копенхаген, очекувам Рубин да оди во осминафиналe
Ќе видиш дека сегашниот Рубин не е ни бледа сенка од оној од минатата година(не дека и лани беа некоја екипа). Екипата им е речиси целосно нова, многу играчи имаат на позајмица, а од стартот на ланската сезона(ова време лани) досега им заминаа повеќе од верувал или не 25 играчи.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.410
Ќе видиш дека сегашниот Рубин не е ни бледа сенка од оној од минатата година(не дека и лани беа некоја екипа). Екипата им е речиси целосно нова, многу играчи имаат на позајмица, а од стартот на ланската сезона(ова време лани) досега им заминаа повеќе од верувал или не 25 играчи.
Дури и подобри се од лани, Карлос Едуардо (кој е повикан да игра и за бразилската репрезентација) од Хофенхајм го купија за 20мил.евра и Обафеми Мартинс од Волфзбург, ке видиш дека Рубин ке игра во осминафинале

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.502
Поени од реакции
10.257
Еве според мене кој ќе идат даље :

Група А : Интер и Тотенхем.
Група Б : Лион и Шалке.
Група Ц : Ман.Јун и Валенсија.
Група Д : Барселона и Рубин Казан.
Група Е : Баерн и Рома.
Група Ф : Челзи и Марсеј.
Група Г: Реал и Милан.
Група Х: Арсенал и Шахтјор.

Ќе биде интересно оваа година кадешто мислам дека победник ќе биде некој Англиска екипа.Тотенхем нема шанси така да меѓу Челзи,Ман.Јун и АРСЕНАЛ.:helou:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Бразил ќе освои 100%

:jaj:

Шала на страна:

- А: за мене во оваа група има повеќе квалитет отколку во Г. Се надевам дека Вердер ќе успеат на искуство да се провлечат но реално квалитетот е на страна на Тотенхем. Интер би требало да помине но во никој случај не го сметам за „автоматски“ прв. А и Твенте 100% ќе помати нечии сметки.

- Б ќе ми биде најинтересна група. Купуз ќе се прават овие. 3 екипи со многу сличен квалитет. Искуството на Лион би требало да реши за прво а меѓу Шалке и Бенфика немам блага врска. Не знам дали Магат има тим за два фронта па многу зависи и од тоа како ќе оди за Шалке во домашно.

- Ц ќе има интересна борба за второ место. Валенсија е многу ослабена но сепак има квалитет. Ренџерс блага врска немам дали и колку се добри а Бурса штом била подобра од Галата, Фенер и Бешикташ не може да е слаба. Манчестер стандард си доби доста лесна група.

- Д боза за Барса. За второ се надевам Рубин ќе ги ебе Гејциве мамаето нивно.

- Е е веројатно најлесна за типување од старт. Група по мера - едно интересно дерби меѓу две добри екипи и две екипи за декор. Очекувам Баерн да помине како прв а Рома како втора.

- Ф е слична на групите на Барса и Манчестер. Прво место сигурноз а Челзи, за второ ќе се борат Марсеј и Спартак.

- Г според имињата е најинтересна група. И „најтешка“ според титулите. Во суштина мислам дека и Ајакс и Оксер се способни и ќе им ги поматат сметките на Реал и Милан.

- Х... Арсенал... традиционално... ноу комент. Мислам дека Шахтјор се доста поквалитетни и поискусни од другите две и ќе земат второ.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Изгледа,само сон ќе остане да освои некој друг 6 титули во една календарска сезона.
А Европскиот шампион,ако не го сметаме пеналот,имаше 0(нула),шута на гол:tv:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Изгледа,само сон ќе остане да освои некој друг 6 титули во една календарска сезона.
А Европскиот шампион,ако не го сметаме пеналот,имаше 0(нула),шута на гол:tv:
Едвај чекавте Интер да изгуби па да почните да кажувате..а во мај никаде ве немаше ......па посебно вие фановите на Барса со таа ремунтада се испосравте

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
Ко што сон ке остане Барса да слави ЛШ во Мадрид, нит ремунтади нит песни пред хотел, нит глумата на Бисквит и играчот повеќе 70 мин, ништо за жал не помогна.
Тоа повеќе боли од европски Супер Куп, како и да ја вртите. 6 титули мене не ми се никаква сатисфакција, ниту па повторување на тој успех на Барса, тројната круна беше моментот, т.е. и таму Купот ми беше мање битно дал ке го освојат ...

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Едвај чекавте Интер да изгуби па да почните да кажувате..а во мај никаде ве немаше ......па посебно вие фановите на Барса со таа ремунтада се испосравте
Реално,едвај чекав и навивав за Атлетико на денешниот меч.Јеби га,не сакам друга екипа да се меша,каде што припаѓа.
Ко што сон ке остане Барса да слави ЛШ во Мадрид, нит ремунтади нит песни пред хотел, нит глумата на Бисквит и играчот повеќе 70 мин, ништо за жал не помогна.
Тоа повеќе боли од европски Супер Куп, како и да ја вртите. 6 титули мене не ми се никаква сатисфакција, ниту па повторување на тој успех на Барса, тројната круна беше моментот, т.е. и таму Купот ми беше мање битно дал ке го освојат ...
Мене ми е најважно да се освои ЛШ,дали тоа ќе биде во Мадрид,Лондон или некој трет град е сосема небитно.Да,задоволството секако ќе биде поголемо,ама важноста е иста.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.918
Поени од реакции
11.715
Честитки за Атлетико, заслужено победија, Интер некако ко да се бараат сеуште (нов тренер, почеток, тактики, ова она...ќе биде). :)

M

Mario Gómez

Гостин
многу преголемо значење му се дава на овој суперкупов, џабе се нервираат интерашиве... се знае титулата може да е тројна, овие три плус се само декор...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
47.007
Мене ми е најважно да се освои ЛШ,дали тоа ќе биде во Мадрид,Лондон или некој трет град е сосема небитно.Да,задоволството секако ќе биде поголемо,ама важноста е иста.
Па да де, aли ипак момент на историја ке беше освојување на ЛШ воМадрид, тоа ке беше врв, ко што за мене би било у Торино Интер да слават, или у Рим, или Јуве у Милано и слично ...

Нејсе тоа, незнам дал Бобанов е сериозен од погоре или не, најважното у овој контекст беше освоено лани, ова светскиов куп и овој куп од денес ми се мањебитно важни, не глеам ја фудбал за да Интер ја престигне Барса т.е. да ја стигне у титули во една година, ко што и ти не глеаш за да Барса руши некои рекорди на Реал или некој трет тим, се знае кои се приоритетите во една сезона, овие декориве од титули дефакто не се, и 6 да освоеа годинава, без Серија А во Мај наредна година сезоната ми е тотална утка.
Повеќе ме изнервира фактот што 3 години по ред ги гледам како неподготвено влагаат на старт у сезона, отколку фактот што изгубија од Атлетико кои и онака не се тим за потценување, башка овој тренеров на Атлетико и дур беше у Валенсија ги изребра Интер во ЛШ, али бар овој пат, не го јадеше некој од играчиве ко тогаш Бурдисо. :)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.740
Поени од реакции
11.626
Некој видео од реакцијата на претставникот на Оксер? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom