Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И според Газета Дело Спорт (сигурно имаат информации, прателе тренинзи, ова-она.. не пишуваат од рака), Интер ќе игра со 4-3-2-1. Значи сепак Лео е "будала" и мисли да игра со таа формација, а Џони? :) Добро, не дека е сигурно дека така ќе игра, ама најверојатно е...
Види, ова може да е класична мамка за да си губат време противниците. Често пати сме имале најави за состави кои се менувале на 1 час пред утакмица.

Точно е дека Пандев не игра на крило во 4-3-1-2 ама имај во предвид дека формацијата е на хартија, а на терен се игра секако. Формацијата значи дека во офанзива Пандев ќе биде поблиску до голот, а ништо не го спречува во дефанзива да го брка крилото на Баерн до наша половина, по потреба. И не заебавај дека Пандев имал сила за 10 минути со Каљари, повеќе сајтови на Интер пишуваа дека физички беше многу поподготвен, што беше очигледно.

Со елката се имаме покакано повеќе пати. За мене е многу пологично да ја играме најофанзивната можна формација од старт, кога сме најсвежи. Таквиот пристап и ни донесе резултати во јануари, видовме како многу екипи беа торпедирани од почетокот на Меаца. Единствено мислам дека со Палермо не излезе по планот ама на крај тепавме. Елката држи некаква логика само затоа што немаме резервен напаѓач кој би засилил, ама ебеш засилување ако не оди 60 минути работата. И во овој и во оној случај, головите ќе ги збрцаат Мота, Камби, Деки и остали, од втор план :)

Види, ова може да е класична мамка за да си губат време противниците. Често пати сме имале најави за состави кои се менувале на 1 час пред утакмица.

Точно е дека Пандев не игра на крило во 4-3-1-2 ама имај во предвид дека формацијата е на хартија, а на терен се игра секако. Формацијата значи дека во офанзива Пандев ќе биде поблиску до голот, а ништо не го спречува во дефанзива да го брка крилото на Баерн до наша половина, по потреба. И не заебавај дека Пандев имал сила за 10 минути со Каљари, повеќе сајтови на Интер пишуваа дека физички беше многу поподготвен, што беше очигледно.

Со елката се имаме покакано повеќе пати. За мене е многу пологично да ја играме најофанзивната можна формација од старт, кога сме најсвежи. Таквиот пристап и ни донесе резултати во јануари, видовме како многу екипи беа торпедирани од почетокот на Меаца. Единствено мислам дека со Палермо не излезе по планот ама на крај тепавме. Елката држи некаква логика само затоа што немаме резервен напаѓач кој би засилил, ама ебеш засилување ако не оди 60 минути работата. И во овој и во оној случај, головите ќе ги збрцаат Мота, Камби, Деки и остали, од втор план :)
Зашто мислиш дека 4-3-1-2 со Пандев ќе биде поофанзивна од 4-3-2-1 со Деки : ))))
Точно дека формацијата е поофанзивна ама гледај ги и играчите.. што ако нашиов дреме понапред.. у 50% од случаите му ја зимаат со тоа што го бутаат како пердуфче, у 40% прави погрешен пас/шут и има само 10% шанса нешто користно да направи.. значи цело време го глеаме како игра, не се сеќавам кога последен пат направил нешто корисно за тимот.
Додека пак Деки, ќе игра малце поназад, да.. ама барем знам дека ќе биде повише опасен кон голот него што би бил Пандев, ќе шутне од далеку, па и ќе влезе у шеснаесетник да даде гол.. и све тоа, поопасен е. Плус подобар е за назад, и дефанзивата ќе ни биде подобра. Затоа ја не мислам дека со Пандев ќе сме поофанзивни, него ќе сме послаби.

Од 4-3-1-2 до 4-3-2-1 и нема некоја гооолема разлика во офанзивата. Снајдер и Деки ќе ни бидат као полушпицеви, пак ќе можеме да си напаѓаме ние. И јас сакам да играме со 4-3-1-2, као што си играме секогаш, или уште подобро, 4-2-3-1, формацијата што е како создадена за во ЛШ, посебно против тимови како Баерн со опасни крила... само работата е што имаме само 1 асален напаѓач, па ако сакаме да немаме -1 играч на теренот (ке потрча 10 минути и после ќе се изгуби) , ќе мора да играме со 1 напаѓач.

Па у 4-3-1-2, Пандев и не игра баш по крило, поише Ето игра по крило него Пандев. А за асистенциите.. камон... една у 20 натпревари :))) Иначе баш со Каљари видовме дека само 10 мин може да игра, кога пробуваше да шутира, имаше и некој добар пас.. после пак како и вообичаено, anonymous. Он може да изигра цел натпревар, ама проблемот е како ќе го изигра.. :) А и зашто да го жртвуваме Деки, барем он сигурно ќе се утепа од трчање 90 минути, а и има поголеми шанси он да даде гол него Пандев (1 гол на 20 и нешо натпревари има нашиов).

Има причина како нема, немаме друг напаѓач. :)

Ама ќе видиме како ќе биде, и Пандев нека игра, нема да се бунам. Само да не му текне на Лео некое изненадување да ни приреди, со Кордоба на пр.... :pos:
Не гледам како ќе постигнеме гол со 4-3-2-1, затоа што тој кецот ќе го чуваат двајца стопери, едноставно ќе се изгуби и нема да влезе во ниту една шанса. Не споредувајте со Барселона, таму го имаше Чави а неговите топки имаат очи.
Станковиќ и Снајдер ќе бидат маркирани од Швајни и уште едниот централен на Баерн, и ќе треба да очекуваме од таа деструктивната тројка да почнува акции. Мислам дека ќе биде фејл ако почнеме со оваа тактика, и кога ќе влезе Пандев сите ќе го пцуеме зашто изиграл лошо, а всушност целиот тим ќе биде катастрофа...

И ова муабетиве дека Пандев може само 10 минути да игра ми се смешни, всушност и Интер играше само до голот, после целиот тим падна на кондиција и форма, не очекувајте Пандев сам да трча.
Исто и муабетите дека само до 60та можел да издржи, јас се кладам дека да го стават шпиц ала Пацини дека ќе изигра 2 натпревари. Шпицот воопшто нема спринтови, ниту брка играчи. Ако нешто заморува во фудбалот, тогаш е тоа.

Јас би играл вака, али Лео нема шанси да игра така:
---------------------------Цезар----------------------------
Маикон--------Лусио------------Ранокиа-------------Киву
-------------Камби--------Мота-----------Занети----------
--------------------------Пандев------------------------------
--------------------Ето-----------Снајдер-------------------

Да, Снајдер како напаѓач, зашто ако он се враќа да земе топка, нема гол да дадеме, вака ќе има поголеми шанси да асистира. Натпреварот со Твенте и 10 стопроцентни шанси се доказ дека добро ќе биде Снајдер да игра како напаѓач, барем за мене, али кој ме прашува мене :)

Не гледам како ќе постигнеме гол со 4-3-2-1, затоа што тој кецот ќе го чуваат двајца стопери, едноставно ќе се изгуби и нема да влезе во ниту една шанса. Не споредувајте со Барселона, таму го имаше Чави а неговите топки имаат очи.
Станковиќ и Снајдер ќе бидат маркирани од Швајни и уште едниот централен на Баерн, и ќе треба да очекуваме од таа деструктивната тројка да почнува акции. Мислам дека ќе биде фејл ако почнеме со оваа тактика, и кога ќе влезе Пандев сите ќе го пцуеме зашто изиграл лошо, а всушност целиот тим ќе биде катастрофа...

И ова муабетиве дека Пандев може само 10 минути да игра ми се смешни, всушност и Интер играше само до голот, после целиот тим падна на кондиција и форма, не очекувајте Пандев сам да трча.
Исто и муабетите дека само до 60та можел да издржи, јас се кладам дека да го стават шпиц ала Пацини дека ќе изигра 2 натпревари. Шпицот воопшто нема спринтови, ниту брка играчи. Ако нешто заморува во фудбалот, тогаш е тоа.

Да, Снајдер како напаѓач, зашто ако он се враќа да земе топка, нема гол да дадеме, вака ќе има поголеми шанси да асистира. Натпреварот со Твенте и 10 стопроцентни шанси се доказ дека добро ќе биде Снајдер да игра како напаѓач, барем за мене, али кој ме прашува мене :)
Двајцата централни ќе го чуваат Ето, Швајни и Крос да речеме ќе ги чуваат Снајди и Деки.. а Камби, Занети, Мота, кој ќе ги чува..? :) Бековите нивни ќе седат по страните, значи ќе ги чуваат Маикон и Киву.. а нашиве тројца од средина, Робен и Рибери ќе ги чуваат? :) Тешкоооо... Ето ќе биде сам, да.. и ако го чуваат повеќе, пак ќе имаме вишок играчи, и Камби и Мота и Деки се мн опасни, имаат по 5-6 гола дадено, за разлика од нашион "напаѓач" и неговиот еден гол. :pos:

Ќе видиме утре како ќе биде, остај ние што се праиме тука тренери.. :pos::pos:
Ама ја мислам дека најбоље ќе биде без Пандев да играме.. :)

Да знаеш бенеамата не ти е лоша формацијава,само уште Лео да те послуша!А може и 4-3-3 како реваншот лани против Челзи но овој пат со Шнајдер(иако не е негова позиција),Ето и Пандев како централен напаѓач!Ама ќе видиме утре како размислува лео околу составите!

Каков Киву, кога Интер тргнал во напад со Киву и Маикон во исто време? :) И секако еден од средината ќе остане поназад, не очекувајте од другиве да направат чудо...

Него, заборавив да спомнам, Оби да му се стави фластер на Робен и не губиме па ако сака Гомез да се претвори во Меси. Фластер мислам буквално фластер, ако отиде до ВЦ Робен, Оби да трчка по него.

Не зборете на памет, 4-3-2-1 е далеку поскладна за натпреваров со Баерн, бидејќи само Пандев и Ето се повикани за во напад. Замислете што би било доколку со 4-3-1-2 губиме (да речеме)? Кој ќе го стави да направи разлика? Оби или Кутињо?

Вака, со Пандев на клупа и заедно со Кутињо (не дека се надевам на него, ама опција е за во напад), колку-толку ќе се има алтернатива доколку нешто тргне на лошо.

Лајк за елката и се надевам дека Лео така и ќе почне.

Од средината ќе oстанува Мота а Камби ќе напаѓа од лево ако не Киву.. :pos: Ај сеа.. у секоја акција секој различно иде, од кај да знам кој каде ќе иде.. :pos:
Зборот ми беше... ако Ето го чуваат повеќе души а Робен, Рибери, Милер и Гомес тешко да играат мн мн дефанзива, секако ќе правиме вишок играчи кога ќе напаѓаме со средината наша... :)
Нема везе ај, ќе видиме утре што како ќе биде. Мене ми е гајле за формацијата, само нејќам Пандев да игра а Деки да не игра. : ))

Ваква формација може да извадиш само ти и твојот драг и омилен - Рафаел Бенитез. Уште Мунтари фали за лево/десно крило (во овој случај Марига) и топ ќе биде. :)

Кога сте кај тактиките, еве една добра од фцинтерфорумс!

bayernu.jpg

:pos:

Ваква формација може да извадиш само ти и твојот драг и омилен - Рафаел Бенитез. Уште Мунтари фали за лево/десно крило (во овој случај Марига) и топ ќе биде. :)
Ама фукционираше против Твенте, јбг, фактите се тие :)
Боби[Мкд];4111293 напиша:
Кога сте кај тактиките, еве една добра од фцинтерфорумс!

bayernu.jpg

:pos:
:pos: :pos: :pos:

Ето е легенда, само уште му фали цртичка дека ќе го заокружи Лам и ќе си даде гол. :facepalm:

Ама фукционираше против Твенте, јбг, фактите се тие :)

Да, да, страшни беа. :) Камбиасо ќе го правиме Снајдер, а Снајдер ќе го правиме Милито.

Да, да, страшни беа. :) Камбиасо ќе го правиме Снајдер, а Снајдер ќе го правиме Милито.
За мене беа страшни, милион шанси, Пандев, Снајдер, Станковиќ...
И не, Камби ќе си игра кај што си игра секад, Пандев ќе го правиме Снајдер со тоа што Пандев полесно може да го затвори Швајни отколку Снајди. А Милито може само Бјамбјани да го правиме, он е блиску од очајната форма на Милито :)

Мајкон ке има проблеми во одбраната, сите знаеме дека Коњот е машина за во офанзива ама сезонава има недостаток во одбраната... затоа ке мора да даде 100% против Баерн за да се сопре таа десна страна.

Сите имаа недостатоци кога тренер ни беше the one who must not be named. :)
Океј ќе биде Маикон, плус тука ќе биде Занети да му помогне сега, нема да биде оставен сам како тогаш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom