Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
A шо, Леонардо беше тапа фудбалер вие му направивте услуга? Од кога гледаш фудбал?

Од денес... ;)

Syn , немој со тоа мизерни услови... Тоа ме потсеќа на дискусиите дека и Бенитез имал ’мизерни услови’, мислам имаше слични муабети...

Секој си го бира својот пат. Ова е изборот на Леонардо, но мој е и изборот како јас ќе го оценам тој потег. :)

За Кака сигурно ќе има емотивни изјави, нема да ни биде се исто, но мое мислење е дека би било поинаку. Ова од Леонардо го гледам на некој начин како освета, доаѓањето на Кака во Интер не би го сметал за такво нешто... тоа ми е муабетот...

Од денес... ;)

Syn , немој со тоа мизерни услови... Тоа ме потсеќа на дискусиите дека и Бенитез имал ’мизерни услови’, мислам имаше слични муабети...
Друже, од Леонардо се бараше титула лани, кажи ми какви услови имаше за тоа против тој Интер на Мурињо ? Му го продадоа убедливо најдобриот фудбалер, го оставија со партианималот Роналдињо, стаклениот Пато, уз Бориело и Хунти кои дефакто не гарантираат убитачен напад.
Остатокот од тимот беше изветреан такоџе, односно, некадарен да донесе титула.

Не го споредувај тој изговор со изговорот на Крофнич зашто истите се разлика црно со бело, Леонардо начека тим послаб од оној кој го имаше Анчелоти зашто истиот беше без Кака и тим кој стагнираше од освојување на титули и беше стандард -10 на табела од Интер, Бенитез начека европски и италијански првак. :)
Затоа реков мизерни услови, начекува тим кој со Карло завршил 10 бода зад Интер а се очекува од Лео да освои Скудето, и тоа без Кака.

Не е битно, никаде не реков дека не ви ги оправдувам ваквите ставови дека е '' предавник '', али стојам на тоа дека ваква прилика за него е реткост, знаеш како иде тоа у животот, некои врати еднаш се отвараат и тоа е тоа, тешко дека некој друг гигант во иднина ке се дрзнеше по него.

Инаку на тема Лео и Интер, еве една интересна информација од СкајСпорт 24, СкајСпорт24:''Леонардо, од тренер до директор ?'' .

162714_178811188813725_126408417387336_551268_358191_n.jpg
163456_180519698642874_126408417387336_567090_4713106_n.jpg

Пишав јас, ќе им дадат по уште еден дрес одоздола да го носат, па таму ќе ги стават другите знакчиња. :)

Да ви кажам и јас сум во шок :) ..Како се најдоа Морати и Леонардо стварно не ми е јасно ..Посакувам успеси со новиот тренер :)

Честито за Лео... Од вака, неутрален и ненавивачки аспект, мислам дека направивте добар избор, ако се знае дека, барем од читање по сајтови, Ѕенга бил резервна опција... Има фудбал во Леонардо, бил добар како фудбалер, имал успеси и еден од позабележителните кај Милан... Лани, со онаков Милан, успеа да го однеси во ЛШ, да го одржи во врвот...

Убеден сум дека од сите кои беа во најтесен круг, направивте најдобар избор...

Честито и среќно

Честитки за новиот тренер, можеби уште не е докажан али е еден од подобрите на располагање, исто така голем мотиватор е, се надевам дека што побргу ќе се опоравите од престојот на Дефитез.

Инаку на тема Лео и Интер, еве една интересна информација од СкајСпорт 24, СкајСпорт24:''Леонардо, од тренер до директор ?'' .
Ова е ептен паметен потез на Морати
Едит: Само незнам како се согласил Леонардо за ова функцијава тех. директор пошто знам нејќеше повеќе да го работи тоа одлучи да си гради тренерска кариера затоа и не остана во Милан, колку е точно ова информацијава?

Да не правите доџите сада ? хаха Лео росоњер во душа али се тоа му пропадна денес одма го замрзеа росоњериве.Честито ќе видиме дали ќе биде Бенитез парт 2

Ова е ептен паметен потез на Морати
Едит: Само незнам како се согласил Леонардо за ова функцијава тех. директор пошто знам нејќеше повеќе да го работи тоа одлучи да си гради тренерска кариера затоа и не остана во Милан, колку е точно ова информацијава?
Незнаеме колку е точна :), пренесена е само шпекуалцијата од СкајСпорт24, ама ако од една страна се знае желбата на Морати за ангажман на Гвардиола во иднина ( па и Капело ), а од друга онаа негова со години да го ангажира Леонардо во техничкиот тим, држи вода муабетов.

Незнаеме колку е точна :), пренесена е само шпекуалцијата од СкајСпорт24, ама ако од една страна се знае желбата на Морати за ангажман на Гвардиола во иднина ( па и Капело ), а од друга онаа негова со години да го ангажира Леонардо во техничкиот тим, држи вода муабетов.
Да и тоа страшно го заебал Морати во овој случај на Леонардо го намести демек еве биди тренер ама ако заебеш има цел живот да ми служиш :pos: Лео жртвено јагне Јуда кај нас роб кај вас, а може и спасител ќе видиме :)

Нема везе, Лео има простор да се докаже, ја не верувам дека по овие 6 месеци ке се случи такво нешто, ако се случува ке се деси од летото 2012, кога и му истекува договорот ( али има опција за продолжување ). Тој период му е таман за да покаже што знае, ако го продолжи континуитетот со трофеи тогаш ке остане зацементиран на оваа позиција, ако не, и ако веќе се согласил за друга функција во тимот, тогаш би се префрлил таму, бар на тоа место во тимот гарантира добра работа.

Повеќе ќејф ќе ми се направеше ако Ѕенга седнеше на клупа, али и Лео е добра варијанта, бар додека се донесе поголемо име на тренерската позиција. Ако му тргне, нека цепа до 2012... али не верувам. Како и да е, далеку подобро решение е Лео од дебилот Бенитез.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom