Производи со отворени кутии. И додатоци кои фалат, a фабрички доаѓаат со нив

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Јас ги го земав лаптопчето од Сет и се си е ок, дури ако добро памтам и беше убаво спакуван, не го земав јас од продавница, кога си дојдов ми беше дома али во кутија :toe:
А и лаптопите се најефтини во Сет

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Купив мобилен пред 3 години и ми немаше мемориска картичка,а секогаш со такви телефони даваат(сони ериксон к750и)...До ден денес го користам мобилниот и немам мемориска(треба да купам)..

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не би сакал никого ниту да бранам ниту да напаѓам ама прво пред некого да сакаш да посрамотиш и да изругаш треба да си 100% сигурен во тоа што ке го кажеш за ти да не се посрамотиш. Само за информација 9500GT DDR3 постои и тоа многу оддамна и еве ти линк за да се увериш http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&cat2_no=136&prod_no=1534 а тоа што сакале да ти увалат дупло поевтина графичка е друга работа или за жал ефтин маркетиншки трик на продавачите но затоа треба да се внимава кога се купува. А и уште една работа не ми е јасна како може да купуваш компјутер а за иста цена да не ти прави разлика дали е графичката DDR2 или DDR3 тоа кажува дека стварно не знаете што купувате
Не ми правеше разлика бидејќи мислев дека не постои. Поентата ми беше дека не сакам да ме лажат, графичката демек и така знаев дека не постои.
Не проверив јас лично, туку едно друго другарче, а него му верувам. Сигурен сум дека од тој бренд немале таков модел воопшто, бидејќи ми рече дека проверил на нивниот сајт. Баш ќе прашам за која марка станувало збор.

--- надополнето ---

И јас сакав да ја купам таа конфигурација, ја видов на флаер, ми се виде доста добра па се јавив да ја порачам. Нормално, сакав да ги потврдам спецификациите пред да го направам тоа.
Значи освен рамот на графичката, и процесорот го немале од понудата па ми нудеа друг, полош. За иста цена :))
Епа тоа ми беше чудно мене бе. Тогаш истата конфигурација во СЕТ и АМЦ, ИСТА ЦЕНА, али демек овде DDR3. Они ко да не знаат дека луѓето ако прочитаат и видат демек разлика (за исти пари подобра графичка), ќе идат кај нив место во AMC.
Too good to be true. :)

Член од
18 јуни 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Купив мобилен пред 3 години и ми немаше мемориска картичка,а секогаш со такви телефони даваат(сони ериксон к750и)...До ден денес го користам мобилниот и немам мемориска(треба да купам)..
исто и јас пред три год зедов к750и ама го зедов со фулл опрема мемориска 64мб, слушалки, усб кабел, ЦД.

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Денес добив мобилен на наградната игра на Те-Мобајл,па после 12 јули ќе ви пишам дали ми го дадоа цел.

Член од
12 јануари 2009
Мислења
4
Поени од реакции
1
jas koga zedov Nokia 5800 (od T-Mobile) bese OK.. ama na tie sto kupija nekolku meseci podocna nekoi raboti "misteriozno" im falea, na pr., futrolata, rezervnoto penkalo....

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Кога ја читав прв пат темава, ми текна само на моите мобилни телефони кои сеа за сеа сите ги земав од неотпакувани кутии. Ама во меѓувреме ми текна за компјутерот мој од Анхоч Голијат, купен 2007 година со Ati X700 графичка карта која дојде без DVI2VGA конвертор. Тоа не ми пречеше се до моментот година и нешто подоцна кога купив втор монитор на VGA и сфатиф дека не можам да го приклучам. За среќа имам другар кој правеше нет кафе па му останаа неколку конверторчиња и ми даде едно на мене.

Втора работа, е ова е типично продавање компјутер благодарение на неукоста на купувачот. Таткото на мојата бифша девојка сакаше за роденден да ја изненади со нов лап-топ. И отишол во телеком да купи за после да го плаќа преку сметката за телефон. Продавачот, ај прво што за 36 илјади му продал компјутер кој реално вреди 26, ќе прогледам низ прсти. Има еден куп случаеви за такви подвали во ИТ сферата. Ама кога му кажале дека лап-топот е оригинал амерички, а тој fujitsu-siemens...:tapp:

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Во последно време многу пати сум слушнала за ова, но за среќа кога јас купив SE W810 пред неколку години ми дадоа се што одеше со него, мемориска, USB кабел, слушалки, дури и пред мене ја отвори кутијата, сакав таму да се проба, ама таа неписмената не знаеше да ја стави батеријата, се изнамачи а кога на ред дојде капакот кој се затвора со лизгање, а таа сакаше само да го притисе од горе и да го затвори за што немаше шанси добро што не го скрши, мемориската беше посебно спакована заедно со адаптер за мемориска и беше новост за неа, не знаеше дали се става само мемориската или треба и адаптерот да се стави некаде во телефонот...не знам како не и залепив една и како Т-Mobile си дозволува такви глупедри да работат како продавачки. Во Germanos пак влегувам да се распрашам за дигитален и ме носи кај апаратите и вика еве ги, демек да си одберам, ова сладолед е од 50 ден па ке го купам кој ќе ми текне, прашувам за мемориска дали има, какви формати поддржува и што плус оди во паковањето, се правам дека не знам ;) за да слушнам што ќе каже, немаше појма само чекаше да си одберам и да го спакова, ама со таква услуга фала чао пријатно има и други продавници.
Најмногу ме нервира таа непрофесионалност како во самопослуга да работат и само чекаат кај касата, или пак се прават на удрени и наместо мемориска од 8 GB има од 1 GB или воопшто нема, а пак за одговорите не знам и најверојатно веднаш си заминувам пр. дали овој bluetooth има поддршка за Vista, одговор НЕ Е НАВЕДЕНО НА КУТИЈАТА АМА БИ ТРЕБАЛО, НАЈВЕРОЈАТНО ЌЕ РАБОТИ. Најкатастрофа за мене беше продавницата на Dell, човекот воопшто не не погледна кога влеговме тој прв и последен пат, одвај не отпоздрави, не ни стана од фотелјата, само ни го фрли флаерот и толку. Инаку се ова се случува во Битола, каде можам да ги пофалам Невада, дечкото што работи таму нема што не знае за компјутери и додатна опрема, од детал ги објаснува перформансите без разлика дали е тоа компјутер, дигитален апарат или плеер, што се добива во паковањето и дава препораки според потребите на купувачот, а и во Нико Компјутери има многу добра услуга.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.162
Поени од реакции
828
Последен пат кога бев во АМЦ-Соравиа,со мојот пријател застанавме до штандот со дигиталните фотоапарати и го рагледувавмеSony DSC S2000 (5190 ден.).Пошто јас имам понапредни познавања за тој тип на техника,а и ги знам триковите на нашиве продавачи,го исчекав продавачот,инаку повозрасна особа беше,да ги испука своите ''аргументи'' од типот-земајте го деца последен ни е,ги разграбаа!:pos2: и слични глупости.Е сега најинтересното,кога почнав јас да му ги објаснувам техничките карактеристики,оцените кои ги добил на независните сајтови,ревиите итн. типот се повлече изненадeно,чиниш како одзади да му го начука Lex Steele(види спец.на Google) :pos2: Камерата и така немавме намера да ја земаме,туку јас сакав да се позаебавам со продавачите,море ми станува навика во последно време.Значи мои златни совети кога купувате нешто се следниве:

1.
Пред да купувате било што,испитајте и изгуглајте убаво и детално за тој тип на производ,како би знаеле што купувате.
2.Не покажувајте никаква слабост пред продавачите,ретки се оние продавачи кои немаат намера да ве заебат,проверено.
3.Не се срамете да го покажете своето претходно стекнато знаење за производот кој сакате да го купите,затоа што ќе видат со кого си имаат работа и тогаш настапува шоуто во кое дури и може да дознаете дека ако платите преку интернет илки во готово,ќе добиете 5% попуст!Исто така проверено! :helou:

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
...со мојот пријател застанавме до штандот со дигиталните фотоапарати
Он д топик оф д привиас јузер :wink: :

Девојка ми сакаше да си купи дигитален фотоапарат и шетала по град и бидејќи многу многу не се разбира во технички карактеристики, ме собра и мене за препорака. Претходно била во „Германос“ на рекорд (затворен е сеа) и типот и запињал за канон мислам дека беше, ама не ми текнува кој модел. Идам јас и ми го покажува апаратот и гледам ништо нарочито, коа знам дека за 2-3 илјади плус може да добијам 10 пати подобар. Ама убедливоста на типот ме изненади, цитирам: „Апаратов има додатни карактеристики и финти со кои можеш тревата место зелена да ја сликаш црвена“ ! Вауууу... дај десет комада, ме убеди... :tapp:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Кога сме кај фото-опрема. Да кажам дека сум разочаран од Genel увозникот на Canon во Македонија.

За на работа набавивме EOS 40D. Тоа што беше од излог спуштија некој денар, ама тоа што фалеше буклетот со упатство за употреба ме извади од такт, ама немаше избор, моравме да набавиме апарат. Дури и заборавивме дека недостасува CD со софтвер. Од Генел ни кажаа, па имате се на нет, симнете си. Сега на темава ми текна да видам што оди во пакет, и ќе ги болдирам работите што не ги добивме.

What's in the Box
EOS 40D Body (A)
Eyecup Eb (not shown)
Wide Neck Strap EW-100DGR (C)
Video Cable VC-100 (D)
USB Interface Cable IFC-200U (E)

Battery Pack BP-511A (F)
Battery Charger CG-580 (G)
"Great Photography is Easy" Booklet and "Do More with Macro" Booklet (not shown)
EOS Digital Solution CD (I)
Software Instruction Manual (not shown)

Член од
30 мај 2010
Мислења
131
Поени од реакции
3
Кога сме кај фото-опрема. Да кажам дека сум разочаран од Genel увозникот на Canon во Македонија.

За на работа набавивме EOS 40D. Тоа што беше од излог спуштија некој денар, ама тоа што фалеше буклетот со упатство за употреба ме извади од такт, ама немаше избор, моравме да набавиме апарат. Дури и заборавивме дека недостасува CD со софтвер. Од Генел ни кажаа, па имате се на нет, симнете си. Сега на темава ми текна да видам што оди во пакет, и ќе ги болдирам работите што не ги добивме.

What's in the Box
EOS 40D Body (A)
Eyecup Eb (not shown)
Wide Neck Strap EW-100DGR (C)
Video Cable VC-100 (D)
USB Interface Cable IFC-200U (E)

Battery Pack BP-511A (F)
Battery Charger CG-580 (G)
"Great Photography is Easy" Booklet and "Do More with Macro" Booklet (not shown)
EOS Digital Solution CD (I)
Software Instruction Manual (not shown)

па не фалело мн арно апаратот ви го дадоја хаха абе плачат да не му купиш појќе, се да му искараш и плус анти реклама да му прајш на сегде

Член од
9 август 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Jas si kupiv lap-top od niko Kompjuteri, odam doma sednuvam da instaliram Windows i probuvam probuvam nikako ne saka. Idam u Niko-kompjuteri i mi vikat epa treba neso da se podeselo i trebalo da doplatam 1200 denari. Leleee koga dignav edna galama, deckoto go vkluci kompjuterot, i za 2-3 sekundi napravi neso i posle si go instalirav bez problem. Ne se normalni beeeee. Nikad vise od togas ne kupuvam u Niko-Kompjuteri, mada od togas kupiv uste 2 laptopa. Mi baraat 1200 denari da podesele nesto. Kreteni.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Jas si kupiv lap-top od niko Kompjuteri, odam doma sednuvam da instaliram Windows i probuvam probuvam nikako ne saka. Idam u Niko-kompjuteri i mi vikat epa treba neso da se podeselo i trebalo da doplatam 1200 denari. Leleee koga dignav edna galama, deckoto go vkluci kompjuterot, i za 2-3 sekundi napravi neso i posle si go instalirav bez problem. Ne se normalni beeeee. Nikad vise od togas ne kupuvam u Niko-Kompjuteri, mada od togas kupiv uste 2 laptopa. Mi baraat 1200 denari da podesele nesto. Kreteni.
За тие 1200 денари е твое дали ќе платиш или не, овдека немаш никаква грешка кај продавачот.
Тоа што сами ти го средиле е само нивна добра воља, и не треба да креваш галама поради твое незнаење и желба за нелегален софтвер.
И на мојот лаптоп не сакаше да се инсталира оперативниот систем но сам си го средив, знаев дека не е нивна грешка и немав намера да кревам галама по салони, туку фино лепо си прогуглав иако веќе знаев што е проблемот и си го решив.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
во Нико Компјутери има многу добра услуга.
Мене лани ми се расипа компјутерот и го однесов во Нико во Кисела Вода, кај рампата. И тие ми викаат дали сакаш да ти инсталираме антивирус, Офиц и такви некои ствари, ќе те кошта 500 денари плус. И ја викам ако, пошто интернетот ми беше намален. И идам да го земам по некој ден и океј, ми ги наплатија и тие 500 ден, и идам дома и нема антивирус! А офисот од пред Христос!! Ептен тешко беше куќиштето (а на 5 метра од нив бев сместена) и не можев да им се вратам, иначе партали ќе ги направев.

Kajgana Shop

На врв Bottom