ДИЊА СО СЛАДОЛЕД
Диња,
Сладолед,
100 гр.суво грозје,
2 лажици рум.
Дињата се лупи од кората, се сече на половина и и се вади семето. Потоа двете половини се сечат на кругови со дебелина од 1 см и се редат еден врз друг, така што дињата повторно да биде како цела. Сувото грозје се топи со рум. Во издлабениот дел (на средина) се ставаат 1-2 лажици сладолед, па малку суво грозје натопено со рум, па пак сладолед, се додека цела празнина не се пополни. Се служи веднаш.
да како и некои што јадат банана со леб но за тоа имам читано е најздрава комбинација, комбинација за долг живот.Ни едното ни другот... altough мој дрругар јаде леб со лубеница...
Еурокрем и јогуртЕурокрем и патлиџан...уффф нешто прекраснооооо:wub::wub::wub: и тоа патлиџанчето соленко такво...мерацииии