Диња со пршута дефинитивно! Извонреден комбинација на вкусови (барем за мене и цела Италија).
Поготово кога е тазе италијанска сезонска диња (која е дефинитивно супериорна во однос на македонската) + оригинална италијанска пршута (San Daniele, или евентуално Parma). Едноставно мераци!
П.С. Друга комбинација е неколку посебни вида на италијански овчи кашкавал/сирење и мед.
ППС. Совет за друг пат: пробајте прво па потоа критикувајте. Здравје летово ќе пробам лубеница и сирење па ќе дадам импресии тука... но до тогаш немам право да плукам по оваа комбинација.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.