Скопје: Почна асфалтирањето на Илинденска

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.735
Поени од реакции
1.340
Екипите на Град Скопје изминатиов викенд започнаа со асфалтирање на булеварот Илинден, соопштуваат од градската администрација.

Околу 2.800 тони асфалт, со дебелина од пет до девет сантиметри, е поставен од крстосницата со улицата Наум Наумовски-Борче до автобуската станица пред крстосницата со улицата Рузвелтова.

Деновиве, градските екипи ќе работат и на доуредување на крстосницата со улицата Рузвелтова, по што ќе следува асфалтирање.

По должината на булеварот е поставено ново штедливо осветлување, што треба да профункционира до крајот на неделата.

Целосното проширување на булеварот ќе чини околу 80 милиони денари, информираат од Град Скопје.

Нема врска ова бе што ти е, нема врска ништо ова, народот нема пари за леб бе, без разлика што статистиката покажува дека во Скопје има повеќе коли и џипови него ли што Скопје е првично проектирано за луѓе, нема врска ништо тоа. Нема врска што во Гостивар се изреновира комплетно гинеколошко - акушерската клиника, нема врска што во тек е реновирање на Прилепската болница, што е во тек реновирање на трите психијатрииски болници во државава, што од наредна година во јуни започнува со физичка градба на автопатишта, директна инвестиција вредна 1,5 милијарди евра, за која се потпишаа договори.

Нема врска ова бе што ти е, нема врска ништо ова, народот нема пари за леб бе, без разлика што статистиката покажува дека во Скопје има повеќе коли и џипови него ли што Скопје е првично проектирано за луѓе, нема врска ништо тоа. Нема врска што во Гостивар се изреновира комплетно гинеколошко - акушерската клиника, нема врска што во тек е реновирање на Прилепската болница, што е во тек реновирање на трите психијатрииски болници во државава, што од наредна година во јуни започнува со физичка градба на автопатишта, директна инвестиција вредна 1,5 милијарди евра, за која се потпишаа договори.

Нема врска бе и ја викам,нема врска,ова гарант е виртуелно не е реално,кој они граделе,абе врска нема,народот леб нема да јаде, а купуе парфеми и гардероба од Грчка, а они се млатат патишта ќе граделе,врска нема :)

И кај мене на улица оваа нагоре почнаа да работат на дупките, помина дечкото со то машината што брчи ненормално многу и го исече асгфалтот, од утре ннатаму ќе дојдат тие со копачите.

Да отворам тема и јас кај мене се пополнија две дупки вчера, иначе слалом се возеше по уливата.

Се стресе државава, се асфалтира улица, колку ниско ни се паднати вредностите, се фалиме со асфатирање улицА.

Јас мислев дека заврши веќе :)
Е за вакви проекти не ми е криво што се трошат пари,се отстрани едно тесно грло во градот.
Од предвидени 2,2 милиони денари,целиот проект чини 80 милиони денари.Нека крадат,ама нека има булевар.

Е за вакви проекти не ми е криво што се трошат пари,се отстрани едно тесно грло во градот.
Од предвидени 2,2 милиони денари,целиот проект чини 80 милиони денари.Нека крадат,ама нека има булевар.

ФАЛА БОЖЕЕ ! Леандра се слага со нешто што се гради .......:je:Алелујаа :je: Идам да славам :cug:

ФАЛА БОЖЕЕ ! Леандра се слага со нешто што се гради .......:je:Алелујаа :je: Идам да славам :cug:

Треба да процениш што вреди,а не само да блееш :) Го*на,го*на важно аплауз.

Ае ае ае среќно нека им е.
И со усул нека крадат.:toe:

Хахаха, булевар за 2,2 миљона :) Само архитектите што работат на проектирање на тој булевар наплаќаат толку. Како и да е, кажав јас пред година и кусур дека Скопје ќе се оправи :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom