Судир на Албанците и Србите во Косовска Митровица

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Т

И не, Шќиптарско е се она што е после романтизмот. А се пред него е Илиро-Арбански.
а после 1999 сте Албани:tv:..............а после 2100 што ќе бидете,чисто за инфорамција за да не се обидувате пак да ни докажувате

а после 1999 сте Албани:tv:..............а после 2100 што ќе бидете,чисто за инфорамција за да не се обидувате пак да ни докажувате

Не докажувам јас, докажуваат други. Докажуваат за Грци, за Срби, Бугари, со тоа демек ќе се амнестираат себеси пред некакви си историски предизвици.
Џабе, светот знае, документите знаат. Дури и да не знаат, знаат фолклорните елементи, етнолошките приказни и целовитости, знаат.

Еве ја ова:

http://www.albanianliterature.net/oral_lit3/OL3-06.html

The legend of Rozafat Castle, now the ruins of a no doubt originally Illyrian fortification soaring above the town of Shkodra in northern Albania, involves one of the grimmest motifs of Balkan legendry, that of immurement.

Некој берел, работел, барал, пронаоѓал, истражувал... Почит према тоа...

Picasso greska pravis:

ODAMNA Albanskite naucnici ja otfrlija tezata deka Komani Kruja kulturata pretstavuva staro Albansko naselenie...tie odbegnuvaat vakva diskusija...

Iskriveni fakti povtorno...

Toa sto ti go napisa e poddrzano od strana na ''Albanski naucnici'' i nikoj drug...mislam deka e dovolno da kazeme koj e prav a koj kriv...

Toa sto ti go napisa e poddrzano od strana na ''Albanski naucnici'' i nikoj drug...mislam deka e dovolno da kazeme koj e prav a koj kriv...

Не пиленце, тоа не е поддржано само од "Македонски автори" како Петар Поповски. Се друго е точно и крајно професионално.

Како ќе му кажиш на овај дека не е точно:

http://books.google.com/books?id=4N...m=1&ved=0CBkQ6AEwAA#v=onepage&q=kruja&f=false

http://books.google.com/books?id=4N...m=1&ved=0CBkQ6AEwAA#v=onepage&q=kruja&f=false

Оти викаш странци не поштовале... :)

Imaj si na um ova:

neither the albanian language have been proved to be ralated to the illyrian one,nor the customs of modern day albanians have been proved to have anything in common with the illyrian.the only fact about the connection of the 2 peoples is the fact that they inhabit the same area,although there is a gap of 1 millenium between the last reference of the illyrians and the first of the albanians

Nitu Albanskiot jazik e dokazan da e povrzan so Ilirskiot nitu pak navikite na modernite Albanci se dokazani da imaat nesto slicno so Ilirskite.Edinstveniot fakt za konekcija pomegu ovie 2 etnikumi e faktot sto tie ziveat na isto mesto,iako ima period od 1 milenium pomegu poslednoto spomnuvanje na Ilirite i prvoto na Albancite...

Ova mora da boli :)

Ок се слагам. Па што!?

Дали гледаш на што се палиш. На ова сега можеш ти и битлушанците, да изградите приказни еден куп.

Еве ти пак за Комани Круја, од рецензентот на Вилкс, Стипчевиќ:

IliriAlbanca2.jpg

И сега требисе и не замарај веќе, те молам. Да беше капа до сега ќе ти ја купев.

Stipcevik ne e adekvaten,posto naucnicite jasno velat deka Komani Kruja kulturata pretstavuvase kultura na ROMANIZIRANI Iliri,a vie toa ne ste...

Ti trebi se,zosto jas...

Eve ti dokaz:

Wilkes:

The only one who mentions Komani-Kruja is Wilkes, and he is pretty clear that that it is a population of Romanized Illyrians, not "current Albanians".

Edinstveniot koj ja spomnuva Komani Kruja e Wilkes,i toj e jasen deka taa pretstavuva populacija na Romanizirani Iliri, a ne na momentalnite Albanci...

Stipcevik ne e adekvaten,posto naucnicite jasno velat deka Komani Kruja kulturata pretstavuvase kultura na ROMANIZIRANI Iliri,a vie toa ne ste...

Ti trebi se,zosto jas...

Eve ti dokaz:

Wilkes:

Edinstveniot koj ja spomnuva Komani Kruja e Wilkes,i toj e jasen deka taa pretstavuva populacija na Romanizirani Iliri, a ne na momentalnite Albanci...

Илири се, онолку колку што шимпанзата се луѓе..

Абе не е битно кој од каде потекнува, лебати, види што си денес.

Ти си ништо, јас сум ништо, ги цепиме глајте за глупости, со најниски и идиотски методи едни со други се служиме, и со ништо не придонесуваме за нешто добро во светот.

Науката си има покажано што кој од каде е. Нема потреба некој простак од битуше и Малешево, да креира тези и теории, без никакви документи, за некакви си народи и нивни генези. Срамота.

--- надополнето ---

Илири се, онолку колку што шимпанзата се луѓе..

Абе не е битно, вака и јас ако ти вратам тебе со исто шо ќе биди. За ова ни ти самиот не си виновен. Таткоти и мајкати се виновни, што не израснале дете, по стандард на некои европски народи, да знае да прочита сам, да научи сам, да почне да култувира страсти достојни за почит и репер. Ти не си виновен што си израснал оваков, но ти ќе бидеш виновен што и син ти ќе го окалапиш по тој твој гуланферски калап.

--- надополнето ---

Ti trebi se,zosto jas...

Eve ti dokaz:

Wilkes:

Дете, постираната страна е од Стипчевиќ, а Вилкс е тој што зема од Стипчевиќ, и скоро се му е до Стипчевиќ.
Не ми тропај глупости, се гледа дека абер немаш од животот, нешто што и не е битно. Не ми кажвај мене, кој шо кажал.

http://www.scribd.com/doc/8122532/Aleksandar-Stipcevic-Iliri

На ти ја книгата и научи нешто појќе, жити очи, оти подосаден од пролив си.

Ti nemas aber od zivot,eve mozis i ti da procitas da te educiram.

Vidi ova:

There is a lack of clear archaeological evidence for a continuous settlement of an Albanian-speaking population since Illyrian times. For example, while Albanians scholars maintain that the Komani-Kruja burial sites support the Illyrian-Albanian continuity theory, most scholars reject this and consider that the remains indicate a population of Romanized Illyrians who spoke a Romance language. Recently, some Albanian archeologists have also been moving away from describing the Komani-Kruja culture as a proto-Albanian culture

Ima nedostatok od arheoloska evidencija za kontinuirano naseluvanje za Albanska jazicna populacija od vremeto na Ilirite.Na primer,dodeka Albanskite naucnici ja neguvaat idejata deka Komani Kruja e Ilirsko Albanski kontinuitet,poveketo naucnici ja otfrluvaat i ja smetaat deka ovaa kultura e od Romanizirani Iliri (koi Albancite ne se,posto zboruvaat ne sroden jazik so Rimskite jazici). Vo ponovo vreme, nekoi Albanski arheologisti begaat od taa Komani Kruja hipoteza...

Neka ti e na zdravje...

Uci si
http://books.google.com/books?id=4N...v=onepage&q=komani kruja not albanian&f=false

Абе не е битно, вака и јас ако ти вратам тебе со исто шо ќе биди. За ова ни ти самиот не си виновен. Таткоти и мајкати се виновни, што не израснале дете, по стандард на некои европски народи, да знае да прочита сам, да научи сам, да почне да култувира страсти достојни за почит и репер. Ти не си виновен што си израснал оваков, но ти ќе бидеш виновен што и син ти ќе го окалапиш по тој твој гуланферски калап.

Гледам некој се пронашол...

А инаку моите родители не се тема на дискусија...

Пак не разбираш, пак луташ, пак дезинформации, пак небулози, пак сакање да се разграничи капацитетот, и да се удри по онаа најболна човечка сеанцна точка, ЕГОТО.
Абе џабе ти е, трудисе, акајсе, со тоа ќе придонесиш и онака простиот народ (кој што се пали на Орце и Јохан) да го докусуриш со погрешна и лоша, сатисфакција што не ги претркува лимитите на парамециум. Лошо е тоа бе дечко, треба да сфатиш дека она што умееш да напишеш една просто-проширена реченица, не ти дава да тропаш глупости.
Дечко, дечко, дечко, дали можеш да се прочиташ и да се дефишрираш. Уште малце и личен психолог ќе ми бидеш, впатем се палам на Парис Хилтон и Благица Павловска ( јес да е малце постара.... ама добро се држи )
Името Шќиптар нема врска со планина, а воопшто со цивилизација, опен миндет, космополитизам и ред други работи.
Еее... а со што има? Зашто е толку навредливо ако некој ти рече албанец?

Името шќиптар е само етноним кој што произлегува од желбата за Шќипоњата (орелот) и идентификација со него. Национално обединување, како Германците, Холанѓаните, и други народи кои што национално се освестиле и се здружиле. Кај тебе тоа не постои, затоа не ти е јасно тебе.
Орелот на знамето ти е од Византија и ти го дал Ѓорги Кастриоти, исто како на србите, црногорците, русите... така да тоа е тоа, а за моето национално обединување не се секирај, не барам помош од поединци кој не ме признаваат.

Се разбравме или не? Не мешај Швајцарија, Германија, Франција, и твоите и моите се далеку од нив.
Да бе, да, мене ми е јасно и знам дека вистината покрај фактите болат.

Ti nemas aber od zivot,eve mozis i ti da procitas da te educiram.

Vidi ova:

There is a lack of clear archaeological evidence for a continuous settlement of an Albanian-speaking population since Illyrian times. For example, while Albanians scholars maintain that the Komani-Kruja burial sites support the Illyrian-Albanian continuity theory, most scholars reject this and consider that the remains indicate a population of Romanized Illyrians who spoke a Romance language. Recently, some Albanian archeologists have also been moving away from describing the Komani-Kruja culture as a proto-Albanian culture

Ima nedostatok od arheoloska evidencija za kontinuirano naseluvanje za Albanska jazicna populacija od vremeto na Ilirite.Na primer,dodeka Albanskite naucnici ja neguvaat idejata deka Komani Kruja e Ilirsko Albanski kontinuitet,poveketo naucnici ja otfrluvaat i ja smetaat deka ovaa kultura e od Romanizirani Iliri (koi Albancite ne se,posto zboruvaat ne sroden jazik so Rimskite jazici). Vo ponovo vreme, nekoi Albanski arheologisti begaat od taa Komani Kruja hipoteza...

Neka ti e na zdravje...

Е сега, шо покажа со ова? Шо? Кажими? Шо ни покажа, шо пренесе, шо пресече, шо докажа на крајот на краиштата. Пак дека не се Славјаните во Кроја, пак дека Славјаните се дојдени, и пак дека живеел народ кој што зборувал јазик сличен на Албанскиот ама не ДЕНЕШНИОТ АЛБАНСКИ ЈАЗИК.

Шо сторе бе со какви луѓе си иам фатено работа јас, да пресечам теории, и режам памет.

Па преку куро ако Вилкс и неколкумина сметаат така! Ми е гајле ако тие тоа го сметаат. Јас му верувам на Стипчевиќ, и преку таквото шо јас му верувам на Стипчевиќ. Шо сторе ти бе напнување.
Преку таквото и со комани круја и со сите идиотски основи на кои што се фаќаш ти. Има елементи, фолклор, песни, носии, приказни, бајки, ора, легенди и што уште не, кои носат добар одличен бескраен континуитет и нешто што ти и твоите дебилни форумски идјоти нема да имате ни моќ, ни услови, ни модус да ги побиете.

Пак, ПРЕКУ ТАКВОТО ШО ВИЛКС СМЕТА ТАКА!

Дури види Вилкс како убаво објаснува а ти како слепец не можеш да видиш:
http://books.google.com/books?id=4N...&resnum=1&ved=0CBkQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false

--- надополнето ---

Гледам некој се пронашол...

А инаку моите родители не се тема на дискусија...

Дете, земи учи, учи, оти вака прост, никаде не одиме. Со прости луѓе, не се оди во ЕУ. (а многу ве има)

Shqip ti e isto sto e Sloven

Onoj koj jasno zboruva...ima golema slicnost vo vrska so Shqip i Sklav

Albanskiot jazik e satem,toa ti se Arievskite jazici,Balto Slavjanski,Albanski so gordost da si nosis,potoa Ermenski itn... :) Ako Albanskiot bese Ilirski,ke nemase da ima dopirni tocki so Slavjanski,tuh majkata ima...zalam slucaj :)

Да бе, да, мене ми е јасно и знам дека вистината покрај фактите болат.

Не пиле, пак не научи пораката. Не го пикај газот, кај шо се мерат курој. (то беше пораката)

--- надополнето ---

Shqip ti e isto sto e Sloven

Onoj koj jasno zboruva...ima golema slicnost vo vrska so Shqip i Sklav

Albanskiot jazik e satem,toa ti se Arievskite jazici,Balto Slavjanski,Albanski so gordost da si nosis,potoa Ermenski itn... :) Ako Albanskiot bese Ilirski,ke nemase da ima dopirni tocki so Slavjanski,tuh majkata ima...zalam slucaj :)

Ете така, растураш, се знајш, абе партал се, алал да ти, оваков енциклопедиски дух ни имало ни ќе има. Измислен си бе дете, сигурно си Македонец?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom