Ti nemas aber od zivot,eve mozis i ti da procitas da te educiram.
Vidi ova:
There is a lack of clear archaeological evidence for a continuous settlement of an Albanian-speaking population since Illyrian times. For example, while Albanians scholars maintain that the Komani-Kruja burial sites support the Illyrian-Albanian continuity theory, most scholars reject this and consider that the remains indicate a population of Romanized Illyrians who spoke a Romance language. Recently, some Albanian archeologists have also been moving away from describing the Komani-Kruja culture as a proto-Albanian culture
Ima nedostatok od arheoloska evidencija za kontinuirano naseluvanje za Albanska jazicna populacija od vremeto na Ilirite.Na primer,dodeka Albanskite naucnici ja neguvaat idejata deka Komani Kruja e Ilirsko Albanski kontinuitet,poveketo naucnici ja otfrluvaat i ja smetaat deka ovaa kultura e od Romanizirani Iliri (koi Albancite ne se,posto zboruvaat ne sroden jazik so Rimskite jazici). Vo ponovo vreme, nekoi Albanski arheologisti begaat od taa Komani Kruja hipoteza...
Neka ti e na zdravje...
Е сега, шо покажа со ова? Шо? Кажими? Шо ни покажа, шо пренесе, шо пресече, шо докажа на крајот на краиштата. Пак дека не се Славјаните во Кроја, пак дека Славјаните се дојдени, и пак дека живеел народ кој што зборувал јазик сличен на Албанскиот ама не ДЕНЕШНИОТ АЛБАНСКИ ЈАЗИК.
Шо сторе бе со какви луѓе си иам фатено работа јас, да пресечам теории, и режам памет.
Па преку куро ако Вилкс и неколкумина сметаат така! Ми е гајле ако тие тоа го сметаат. Јас му верувам на Стипчевиќ, и преку таквото шо јас му верувам на Стипчевиќ. Шо сторе ти бе напнување.
Преку таквото и со комани круја и со сите идиотски основи на кои што се фаќаш ти. Има елементи, фолклор, песни, носии, приказни, бајки, ора, легенди и што уште не, кои носат добар одличен бескраен континуитет и нешто што ти и твоите дебилни форумски идјоти нема да имате ни моќ, ни услови, ни модус да ги побиете.
Пак, ПРЕКУ ТАКВОТО ШО ВИЛКС СМЕТА ТАКА!
Дури види Вилкс како убаво објаснува а ти како слепец не можеш да видиш:
http://books.google.com/books?id=4N...&resnum=1&ved=0CBkQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false
--- надополнето ---
Гледам некој се пронашол...
А инаку моите родители не се тема на дискусија...
Дете, земи учи, учи, оти вака прост, никаде не одиме. Со прости луѓе, не се оди во ЕУ. (а многу ве има)