^Можеби и пред диносаурзите си тука?:pos2:
Da,da toa tie epten go forsiraat...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
^Можеби и пред диносаурзите си тука?:pos2:
Прво треба да си научиш историја, па да зборуваш за историски теми.
1. Илирите никогаш не живееле во Македонија! Македонија и Илирија се две различни територии и два различни етноса. Илирски територии се Црна Гора, Хрватска и Босна, затоа и хрватите се нарекуваа илири и својот јазик го нарекуваа илирски. Словенскиот јазик до 1918 г. се нарекувал илирски.
2. Шќиптарските племиња Геги и Тоски не се илирски племиња, ниту имаат некаква врска со илирите. Никогаш во историјата не постоеле ириски племиња Геги и Тоски. За Гегите има историски пишани и археолошки податоци дека потекнуваат од Кавказ.
3. Првите историски пишани извори за арвани/Албанци се од 11 век, како дошљаци од Азија кои ги донела Византија на Балканот, заради прекинување на словенските народи. Првите словени историски датираат на Балканот од 4 век, значи 700 години пред да дојдат Гегите на Балканот.
4. Кога зборуваш кој како се осеќал до 1950 г., шќиптарите се осеќаа како Турци и во сите турски пописи до 1912 г. нема арнаути/Албанци како нација, туку само турци.
5. Никогаш ниту еден албански преродбеник, историчар или едноставно интелектуалец до 1912 г., не тврдел и не напишал дека шќиптарите имаат илирско потекло. Не постои ниту една народна шќиптарска песна за илирите или за илирското име.
5. Вие се срамите од начинот како сте дошле во Македонија, зошто целата светска историја го кажува истото: дека сте дошле како турски исламистички сојузници во Македонија, како качаци (разбојници) или пак како илегални емигранти од Албанија и Косово.
6. Народното име кое Албанците себе си го дале е шчиптари. Не е илири. Да бевте илири ќе се нарекувавте илири, а не шчиптари.
7. Проблемот со идентитетот кај вас е многу драматичен и контрадикторен. Македонците сами си знаат кои се и се нарекуваат Македонци, додека вие не знаете кои сте и си го менувате етноидентитетот на секои 20-30 години; прво бевте турци, па арнаути, па шчиптари, сега сакате да бидете албанци.
Поздрав и научи историја.
ne sakame da dokazeme tuku cel svet ne poznava kako sto sme... a vas ni vasite sosedizal mie stvarno za vas i za drzavata kade zivem !
21 vek uste imate problem so identietot !
treba da se sramis zs si dojden od Kapratite Ilirite se ovde so vekovi pred tebe i da do 1950 ne si znael so sti sbil bugar ili grcin od 1992 pocnavte da bidete nacionalisti i sega nikoj ne ve saka nikoj ne ve priznava .. pozz
??????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????
Од каде до заклучоков за проблем со Идентитет??
И кој ЦЕЛ СВЕТ???
120 држави од ООН не признаа по УСТАВ од А до Ш....значи Република.МАКЕДОНИЈА(без придавки,додавки,вратови увијачи...)
Косово на Пример не ПОСТОИ како ДРЖАВА.
Kosovo NEMA da postoi kako drzava od nekolku pricini:
Nikogas nema da bide priznata od
Rusija (vecen prijatel na Srbija)
Kina (se dodeka Kina e komunistichka nema da se priznae Kosovo)
dvete sili koi treba da se soglasat dali Kosovo da ''stapni'' vo Obedinetite Nacii.
ja sum bil ovde prv ti si dojden od Karpatite !АКО НЕ ТИ СЕ СВИЃА ДРЖАВАТА КАЈ ШТО ЖИВЕЕШ,ГИТЛА!!! имаш избор,запад-северо запад! убаво да си поминеш!!!
Zs ne si Vo NATO ? zs nemas IME .
Zs ne ti go priznava Jazikot Bugarija ? Zs Nemas Jazik
Zs ne ti go priznava Crkvata Srbija ?
za Kosovo zavrsena rabota e posle 2-3 godini ke bide zaedno so Albanija ..
wkipiedia ? ma nemoj i ja mozem da pisuem kako sakam tue i posle fakti !Ти припрост си или...имаш партнерство за МИР,имаш ОБСЕ...
АЛО НАТО и ЕУ не е МЕД и МЛЕКО.
Ова е најсимплифициран одговор за тебе..
http://mk.wikipedia.org/wiki/Македонија
ja sum bil ovde prv ti si dojden od Karpatite !
wkipiedia ? ma nemoj i ja mozem da pisuem kako sakam tue i posle fakti !
Кај Македонците таков вид на племе ( луѓе ) се шопите, но... ете... ти одма си влезе во филм, да не речам се насанка ( или сам себе се убил - како милуваш ) и не се срамиме ние од тоа, 21-ви век сме, секој му е дадено избор, а од потеклото и минатото не треба да се срамиме, преку ноќ не се станува Швајцарец.
точно СЛОБОДА за ВАС од НАС ОКУПАТОРИТЕ/ДОСЕЛЕНИЦИТЕ:salut:ja sum bil ovde prv ti si dojden od Karpatite !