Судир на Албанците и Србите во Косовска Митровица

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
i ostanuvaat samo tie togas ke se odi na okupacija na cela srbija zatoa ne se nadevaj mnogu na vakvi raboti...

Да сакаше Америка да ја окупира Србија, тоа ќе го стореше 1999 година, само што на кукавички начин ја бомбардираа Србија, за побрзо да ја повлечат српската војска од Косово, а немаа муда да влезат на копно. Така да не би сакал да слушам дека ние ќе ги окупираме, ќе направиме чистење, може тука само на зборови и на форуми да трубите, а ситуацијата е друга на терен и бојно поле. Така се окупирале земји.

Srbite sakat da pravat neredi posle da kazuvat ova sve doaga od Nezavisnosta na Kosovo....imam rodnini vo Mitrovica i retko idem tamu i cela Severna Mitrovica e so begalci od Srbija i kriminalni grupi sto doagat od Beograd ili ljuge sto napraele mnogu krivicni deli vo kosovo !!

SEVERNAMITROVICA e poloso i od Tetovo sto bese vo 2001

Не бе балисти,не е тоа баш така како што ти мислиш.Таму има криминалци ама криминалците(србите и албанците) никогаш немаа меѓусебни проблеми,напротив кај нив етничката нетрпеливост ако воопшто и постееше беше сведена на занемарливо ниво.Они секогаш соработуваа и се уште тоа го прават,и сите тоа го знаат.
Таа теза за бегалци,воени злосторници и сл. со кои е преполна С.Митровица е урбана легенда и врска нема со реалноста.Сум бил таму неколку пати,на двете страни од мостот,и многу добро ми е позната ситуацијата.Проблемите таму не се јавуваат поради криминалци,бегалци,злосторници или што ти ја знам,нити се поради етничката нетрпеливост,туку се чисто политички.Просто кажано,Косовската влада сака да воспостави контрола врз С.Митровица а Србите тоа не го дозволуваат - тоа е приказната.

Jas ne se zanimavam so vojuvanja i ne sum vojuval no treba da se dojde do kompromis i da ne se zanimavame veke so vojni i nasilstvo a ne da si postavuvame prasanja sto ako srbite se vratat, pa togas da gi vidime Albancite to mene najmalku mi izgleda kako neutralen post/mislenje, toa ti e gledanje seir.. naprotiv vo forumov samo takvi luge imame, pa ne mi e ni cudno sto ti i Fmi si se branite eden so drug..

И да се вратат ќе дојдат до мостот во Митровица и ќе запрат.Српските политичари не го сакаатКосово.И да можат да го вратат под своја управа нема тоа да го направат,ќе си ја земат С.Митровица и толку,другото не го ни сакаат,само тоа јавно не го кажуваат.

Слушај бугар што те разбрав шо не те разбрав ама колку толку нешто разбрав, ај кажи ми ти колкава база има америка на косово ? и такви бази колку има америка во европа ?

Абе види сеа,голема е базата ама Американците скоро сите си отидоа од неа,многу малку останаа па за да не биде празна донесоа Пољаци,Украинци,Турци и.т.н.Не размислуваат Американците на начин како што ние мислиме,ако беше така немаше никогаш ни од Босна да си отидат, а си отидоа,немаше ни сите бази во Косово освен Бондстил да ги затворат..Една база,колкава и да е за нив е пичкин дим,ќе ја изградат,ќе ја користат колку што сакаат и на крај ако треба и ќе ја срушат.А ако пак сакаат да се вратат таму - ќе изградат нова ебаго - да врти парата .

Доколку дојде до поделба на Косово ќе има договор за признавање на Косово од страна на Србија,на овој начин ќе се затвори отвореното прашање меѓу овие држави. Само на овој начин Србија ќе влези во ЕУ. Позитивно е што со признавањето на Косово Србија нема да ја спори границата меѓу Косово и Македонија. Ако заврши ова со поделба Србија ќе биде главен играч на Балканот што на Македонија нема да и одговара но отом потом.

Да сакаше Америка да ја окупира Србија, тоа ќе го стореше 1999 година, само што на кукавички начин ја бомбардираа Србија, за побрзо да ја повлечат српската војска од Косово, а немаа муда да влезат на копно. Така да не би сакал да слушам дека ние ќе ги окупираме, ќе направиме чистење, може тука само на зборови и на форуми да трубите, а ситуацијата е друга на терен и бојно поле. Така се окупирале земји.
Kukavicki? ako e herojstvo vojnata vo BiH,Hrvatska i Kosovo neznam togas stvarno sto ti preostanuva vo zivotot e da pusis Marlboro!
Btw eve gi heroite (idnite vojnici na R.Kosovo) Poz..
tmk.jpg

Доколку дојде до поделба на Косово ќе има договор за признавање на Косово од страна на Србија,на овој начин ќе се затвори отвореното прашање меѓу овие држави. Само на овој начин Србија ќе влези во ЕУ. Позитивно е што со признавањето на Косово Србија нема да ја спори границата меѓу Косово и Македонија. Ако заврши ова со поделба Србија ќе биде главен играч на Балканот што на Македонија нема да и одговара но отом потом.

Епа за тоа ке останат албанците главен играч, и со тоа америка главна, а не србија заедно со русија.

Ќе биде? Нема да биде. Рамноправен - да.

Рамноправен со кого ?

--- надополнето ---

Епа за тоа ке останат албанците главен играч, и со тоа америка главна, а не србија заедно со русија.

Извини вака но Албанците нема да бидат главен играч тие се пиуни на Америка а дали Америка ќе остани главен фактор на Балканот рано е да се каже како што пишав интересна е ситуацијата со Косово.

Ево кои земји ја подружуваат поделбата на Косово,ако дојде до тоа,,,

Да се потсетиме

Една од петте земји на „големата петорка“ ја поддржуваат поделбата на Косово

Архива

Приштина, 11 јули-2009 (МИА) - Една од земјите на „“големата петорка“ која ја сочинуваат САД, Велика Британија, Франција, Германија и Турција нема ништо против поделбата на Косово, ако со тоа се согласуваат Приштина и Белград, пишува денеска весникот „Зери“ , повикувајќи се на западноевропски дипломатски извори.

Како што весникот дознава, првите сигнали за недостаток од единство меѓу петте големи земји против поделбата на Косово на виделина излегоа последните недели.

-Владата на една од петте земји во последно време јасно укажува дека нема ништо против поделбата на Косово, како можност, доколку со тоа се согласат Приштина и Белград, пишува весникот.

За поделбата на Косово е и Русија, иако таа официјално тој став се уште не го изнела, но за тоа во два наврати пишуваше поранешниот руски премиер Евгениј Примаков.

Истовремено „Зери“ укажува на фактот дека претседателот на Србија Борис Тадиќ е сега посилен од било кога претходно и дека западните дипломати оценуваат дека неговата моќ ќе има влијание во меѓунардоните кругови и кога станува збор за сега се уште неофицијалната опција за поделба на Косово.

Kukavicki? ako e herojstvo vojnata vo BiH,Hrvatska i Kosovo neznam togas stvarno sto ti preostanuva vo zivotot e da pusis Marlboro!
tmk.jpg

za koe herojstvo mi zboris, za vmesuvaweto na SAD vo vojnata vo Bosna kade sto ja bombardiraa R. Srpska ili kade sto na Kosovo NATO vojskata zaedno so UCK se tepase protiv Pristinskiot korpus na SRJ.

Da, da za beganje se heroi. Ajde vo koe herojstvo se pokazale. Vo herojstvoto koga NATO i Amerika im go spasuvase gazot kako sto bese vo Aracinovo.

tmk.jpg
Ова се војниците кои требаше да бидат копнена војска на НАТО во војната пред 10 г.Кога виде НАТО колку брзо ги победува српската армија,почна со бомбардирање на Србија.
Идни војници.:pos2:

Само се чудам,дали си веруваш дека САД ги беше страв да влезнат со воjска во Србиja? Па види со Ирак што направиха. Србиja ни имаше повеке сила да реагира,ни имаше повеке армиja,ни поголема икономика,ни во ништо не беше повеке от Ирак...
А зашто да влугават,кога можат да постигнат своите цели со други методи?
Тука веке некои наjавиха - делене на Косово и неговото признаване от страна на Ср. Това е изхода за долготраен мир на тиja простори.

za koe herojstvo mi zboris, za vmesuvaweto na SAD vo vojnata vo Bosna kade sto ja bombardiraa R. Srpska ili kade sto na Kosovo NATO vojskata zaedno so UCK se tepase protiv Pristinskiot korpus na SRJ.

Da, da za beganje se heroi. Ajde vo koe herojstvo se pokazale. Vo herojstvoto koga NATO i Amerika im go spasuvase gazot kako sto bese vo Aracinovo.
Ne be za tie sto placea vo Matejce.:pos2:

Само се чудам,дали си веруваш дека САД ги беше страв да влезнат со воjска во Србиja? Па види со Ирак што направиха. Србиja ни имаше повеке сила да реагира,ни имаше повеке армиja,ни поголема икономика,ни во ништо не беше повеке от Ирак...
А зашто да влугават,кога можат да постигнат своите цели со други методи?
Тука веке некои наjавиха - делене на Косово и неговото признаване от страна на Ср. Това е изхода за долготраен мир на тиja простори.

Утопија.
Решението е стално во законот.
Ваљда 2 светски војни и поуките од нив беа доволно да се постават одредени меѓународни норми и неменливост на границите.
Кога тоа ќе се прекрши деформацијата излегува на друга страна, во темнината, а таму царува смрта, односно војната.
Така функционираат нештата, ова другово е само декор.

Утопија.
Решението е стално во законот.
Ваљда 2 светски војни и поуките од нив беа доволно да се постават одредени меѓународни норми и неменливост на границите.
Кога тоа ќе се прекрши деформацијата излегува на друга страна, во темнината, а таму царува смрта, односно војната.
Така функционираат нештата, ова другово е само декор.

Заборавaш дека дел од причините за војните и проблемите помеѓу земјите се токму овие несправедливи граници.

Нормално, кај што има албанци таму има немири:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom