Srbite sakat da pravat neredi posle da kazuvat ova sve doaga od Nezavisnosta na Kosovo....imam rodnini vo Mitrovica i retko idem tamu i cela Severna Mitrovica e so begalci od Srbija i kriminalni grupi sto doagat od Beograd ili ljuge sto napraele mnogu krivicni deli vo kosovo !!
SEVERNAMITROVICA e poloso i od Tetovo sto bese vo 2001
Не бе балисти,не е тоа баш така како што ти мислиш.Таму има криминалци ама криминалците(србите и албанците) никогаш немаа меѓусебни проблеми,напротив кај нив етничката нетрпеливост ако воопшто и постееше беше сведена на занемарливо ниво.Они секогаш соработуваа и се уште тоа го прават,и сите тоа го знаат.
Таа теза за бегалци,воени злосторници и сл. со кои е преполна С.Митровица е урбана легенда и врска нема со реалноста.Сум бил таму неколку пати,на двете страни од мостот,и многу добро ми е позната ситуацијата.Проблемите таму не се јавуваат поради криминалци,бегалци,злосторници или што ти ја знам,нити се поради етничката нетрпеливост,туку се чисто политички.Просто кажано,Косовската влада сака да воспостави контрола врз С.Митровица а Србите тоа не го дозволуваат - тоа е приказната.
Jas ne se zanimavam so vojuvanja i ne sum vojuval no treba da se dojde do kompromis i da ne se zanimavame veke so vojni i nasilstvo a ne da si postavuvame prasanja sto ako srbite se vratat, pa togas da gi vidime Albancite to mene najmalku mi izgleda kako neutralen post/mislenje, toa ti e gledanje seir.. naprotiv vo forumov samo takvi luge imame, pa ne mi e ni cudno sto ti i Fmi si se branite eden so drug..
И да се вратат ќе дојдат до мостот во Митровица и ќе запрат.Српските политичари не го сакаатКосово.И да можат да го вратат под своја управа нема тоа да го направат,ќе си ја земат С.Митровица и толку,другото не го ни сакаат,само тоа јавно не го кажуваат.
Слушај бугар што те разбрав шо не те разбрав ама колку толку нешто разбрав, ај кажи ми ти колкава база има америка на косово ? и такви бази колку има америка во европа ?
Абе види сеа,голема е базата ама Американците скоро сите си отидоа од неа,многу малку останаа па за да не биде празна донесоа Пољаци,Украинци,Турци и.т.н.Не размислуваат Американците на начин како што ние мислиме,ако беше така немаше никогаш ни од Босна да си отидат, а си отидоа,немаше ни сите бази во Косово освен Бондстил да ги затворат..Една база,колкава и да е за нив е пичкин дим,ќе ја изградат,ќе ја користат колку што сакаат и на крај ако треба и ќе ја срушат.А ако пак сакаат да се вратат таму - ќе изградат нова ебаго - да врти парата .