Судир на Албанците и Србите во Косовска Митровица

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Интересен ке биде момента во когато чуждите воjски излезнат от Косово... тогава се чудам дали косовската армиja и полициja ке може да спречи такви случаи.
2194 е определен датум кога ке си заминат туѓите војски од косово

--- надополнето ---

со можност за продолжување на мандатот за наредните 10 000 годин

2194 е определен датум кога ке си заминат туѓите војски од косово

--- надополнето ---

со можност за продолжување на мандатот за наредните 10 000 годин
САД нема да може да продолжи да "освобождава" држави и да продолжува да подржа такви воени контигенти во многу држави. Ке мора да започне да се изтеглja отнекаде.

И Босна и Херцеговина е плод на Меѓународната заедница, па гледаме во кој ќор-сокак е земјата..
БиХ како држава постоела, само што уредувањето е некако климаво и е плод на ’’бело-светскиот’’ фактор, Косово не е баш така.

САД нема да може да продолжи да "освобождава" држави и да продолжува да подржа такви воени контигенти во многу држави. Ке мора да започне да се изтеглja отнекаде.
Слушај бугар што те разбрав шо не те разбрав ама колку толку нешто разбрав, ај кажи ми ти колкава база има америка на косово ? и такви бази колку има америка во европа ?

Не,не верувам дека бомбардирането и разпада са били благородни,но и не вервам дека има нешто вечно. Може да има чужди воjски на Косово 20-50 години,па може и 100,но нема да са там вовеки.Ке доjде ден,ке излезнат.

Абе ние можеме да шпекулираме ама не ни се заповеда на арно.

И да се распадне едно, ќе дојди друго, само го менуваме стопанот.

Слушај бугар што те разбрав шо не те разбрав ама колку толку нешто разбрав, ај кажи ми ти колкава база има америка на косово ? и такви бази колку има америка во европа ?
Се не се мери со големина.

Srbite sakat da pravat neredi posle da kazuvat ova sve doaga od Nezavisnosta na Kosovo....imam rodnini vo Mitrovica i retko idem tamu i cela Severna Mitrovica e so begalci od Srbija i kriminalni grupi sto doagat od Beograd ili ljuge sto napraele mnogu krivicni deli vo kosovo !!

SEVERNAMITROVICA e poloso i od Tetovo sto bese vo 2001

Жално, но вие навистина немате абер од дискусија и немам намера да пишуваам тука гледам има многу храбри луѓе тука ама само на форум:toe:

Таа меѓународна заедница во суштина е западната заедница.
Косоварите се плод на таа западна зардница и Косово е преседан предизвикан од истата.
Оној момент кога западната заедница ќе изгуби на сила преседанот ќе се повтори во обратна насока.
Така било и ќе биде.

Сите решениа се добри кога се во рамките на меѓународните закони, почитувајќи ја неменливоста на границите.
Овој преседан го деформира меѓународното право и истото ќе им се удри од глава.

Srbite sakat da pravat neredi posle da kazuvat ova sve doaga od Nezavisnosta na Kosovo....imam rodnini vo Mitrovica i retko idem tamu i cela Severna Mitrovica e so begalci od Srbija i kriminalni grupi sto doagat od Beograd ili ljuge sto napraele mnogu krivicni deli vo kosovo !!

SEVERNAMITROVICA e poloso i od Tetovo sto bese vo 2001

lol
Абе не збориш со странци, знаеме што се дешава таму (а и тука). На друго место иди да мачкаш очи.

Интересен ке биде момента во когато чуждите воjски излезнат от Косово... тогава се чудам дали косовската армиja и полициja ке може да спречи такви случаи.
Da bas interesno ke bide zatoa sto ke ti se ispolni zelbata da gledas genocid? ima edna rabota sto ne ja znaes ili voopsto ne ja mislis ako eu ja napusti i NATO Amerikancite ostanuvaat a ako ostanuvaat samo tie togas ke se odi na okupacija na cela srbija zatoa ne se nadevaj mnogu na vakvi raboti...

Da bas interesno ke bide zatoa sto ke ti se ispolni zelbata da gledas genocid? ima edna rabota sto ne ja znaes ili voopsto ne ja mislis ako eu ja napusti i NATO Amerikancite ostanuvaat a ako ostanuvaat samo tie togas ke se odi na okupacija na cela srbija zatoa ne se nadevaj mnogu na vakvi raboti...

ФМИ е неутрален во зборовите си, мислам дека ти не го разбра. Само укажува за евентуален проблем кој би в'зниклнал при една таква ситуација. А Србија повеќе од тоа да ја оглозгат - сомневам се. Очигледно не си читал Изкуствотона војувањето...

ФМИ е неутрален во зборовите си, мислам дека ти не го разбра. Само укажува за евентуален проблем кој би в'зниклнал при една таква ситуација. А Србија повеќе од тоа да ја оглозгат - сомневам се. Очигледно не си читал Изкуствотона војувањето...

Jas ne se zanimavam so vojuvanja i ne sum vojuval no treba da se dojde do kompromis i da ne se zanimavame veke so vojni i nasilstvo a ne da si postavuvame prasanja sto ako srbite se vratat, pa togas da gi vidime Albancite to mene najmalku mi izgleda kako neutralen post/mislenje, toa ti e gledanje seir.. naprotiv vo forumov samo takvi luge imame, pa ne mi e ni cudno sto ti i Fmi si se branite eden so drug..

Полека малце полека,не ојт тоа така како што мислиш ти..:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom