Фрехнер: Опасност од граѓанска војна во Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.169
Поени од реакции
1.332
Фрехнер: Опасност од граѓанска војна во Албанија

prazno.gif
prazno.gif
18.05.2010 13:43
tirana1.jpg
Тирана
Ако во Албанија власта и опозицијата не најдат брзо решение на кризата и ако таа се одолговлекува, тогаш, постои опасност од граѓанска војна, оцени директорот на Германската фондација „Конрад Аденауер“ во Тирана, Вилибалд Фрехнер.
Тој во својата оценка наведува дека големите протести, штрајкот со глад и неизнаоѓањето на решение за надминување на проблемите на политички план е голема опасност која може да доведе до граѓанска војна.
Директорот на германската фондација смета дека на Албанија и е потребно многу брзо решение за да потоа не биде доцна.
Тој ги повика двете страни да ги почитуваат апелите на меѓународниот фактор.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=123282

Како бе така граѓанска војна?Па нели се во НАТО,имаат 5 милијарди евра странски инвестиции годишно,градат автопати ова-она...
Кај нас овде Фуере и неговите македонски газолижачи не пукна со тоа дека НАТО и ЕУ се гаранции за мир и просперитет,и што побрзо да мениме име.Ојјј нонан.

Право за право големите држави си играат игри со овие делови од балканот. Ако сакаат ќе направат војна за една недела па затоа не ме ни чудат нивните "прогнози". Дајбоже да не се оствари оти тоа ќе се осети во сите околни држави (покрај за самите жители на Албанија) повеќе неголи грчкиот крах.

А да не збориме за она "крадење" оружје од магацините и повторно вооружување на некои елементи, тоа е посебен проблем.

Ако им се инфилтрирале Косовари од времето или некои Геги од кај нас, не е ни чудо да има војна.
Инаку Албанија си е просперитетна и прозападно ориентирана држава, најзатуцаните примероци од Албанците можеш во Македонија да ги сретнеш.
Ни во Косово денес не се до толку, расправаа баш пред некој ден да се забрани шамијата.

Ако им се инфилтрирале Косовари од времето или некои Геги од кај нас, не е ни чудо да има војна.
Инаку Албанија си е просперитетна и прозападно ориентирана држава, најзатуцаните примероци од Албанците можеш во Македонија да ги сретнеш.
Ни во Косово денес не се до толку, расправаа баш пред некој ден да се забрани шамијата.
Lolj! Ima politicka kriza zatoa sto gospodinot Edvin Rama raboti za grckite sluzbi.

Како бе така граѓанска војна?Па нели се во НАТО,имаат 5 милијарди евра странски инвестиции годишно,градат автопати ова-она...
Кај нас овде Фуере и неговите македонски газолижачи не пукна со тоа дека НАТО и ЕУ се гаранции за мир и просперитет,и што побрзо да мениме име.Ојјј нонан.

НАТО е само за надворешна закана..

Изгледа ќе се врати 1997 година, и повторно крадење на оружје од магацините, бункерите и тунелите од времето на Енвер Хоџа.

Изгледа ќе се врати 1997 година, и повторно крадење на оружје од магацините, бункерите и тунелите од времето на Енвер Хоџа.
Тоа е, Балкан. :)

Абе и 100 милијарди евра да и поклонат на Албанија, пак ќе си остане најзатуцана на Балканот. Нит НАТО, нит ЕУ нема да и донесат корист. Никогаш нема да пркне. Затоа и ги праќаат нивните тука на печалба или пак во Србија и Грција.

Така е. Со пари не се купува ни име. ;)

Абе и 100 милијарди евра да и поклонат на Албанија, пак ќе си остане најзатуцана на Балканот. Нит НАТО, нит ЕУ нема да и донесат корист. Никогаш нема да пркне. Затоа и ги праќаат нивните тука на печалба или пак во Србија и Грција.
Да, дај му на дивјак телевизор, мобилен - ќе ги искрши.
Исто како и овие.

Да, јас искршив 10 телевизови, 20 мобилни, овој ми е петти компјутер, и него му се заканува лом. ;)

Која нецивилизираност а?:)

Да бре, така се правело дестабилизации. :)
Нема дестабилизација ако нема ќар.

Ќар од дестабилизација во Албанија има? Јас сега за сега не гледам. :)
Ајт чао.

Да бре, така се правело дестабилизации. :)
Нема дестабилизација ако нема ќар.

Ќар од дестабилизација во Албанија има? Јас сега за сега не гледам. :)
Ајт чао.
Ти не гледаш, ама некој гледа ќар. Секогаш има некој кој е во добивка. Секогаш.

--- надополнето ---

Да, јас искршив 10 телевизови, 20 мобилни, овој ми е петти компјутер, и него му се заканува лом. ;)

Која нецивилизираност а?:)
Штом знаеш Македонски јазик, тогаш си цивилизиран. :) Добро е.
За тие од другата страна.... не знам... Тоа примерот со дивјаците е блиску....

:pos2: ако ако... нека кршат глава меѓусебе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom