- Член од
- 4 октомври 2008
- Мислења
- 4.014
- Поени од реакции
- 1.247
Баш така Чоузен
и одамна му велам на Атеист ..
Социјализмот е робовладетелство и диктатура .. елитата владее ..
Затоа сега кај нас владее друга "елита"
:pos2:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Баш така Чоузен
и одамна му велам на Атеист ..
Социјализмот е робовладетелство и диктатура .. елитата владее ..
Во некоја форма социјализмот постои денес во Шведска. Како што знам Шведска не е пред праг на самоуништувањеСоцијализмот како систем се покажа неодржлив на пракса минатиот век. Не за џабе се водеа револуции. На долга стаза е самоуништувачки за една земја да се води според социјализам. Затоа, не.
Во некоја форма социјализмот постои денес во Шведска. Како што знам Шведска не е пред праг на самоуништување
Јас би рекол дека е навистина подбар систем од ова што го имаме денеска. Многу луѓе го криват социјализмот заради "елитата". Но кажете ми, денеска ја нема ли таа елита? Таа елита денеска е навистина поголема... т.е огромна! Јас би рекол дека секогаш ќе има дискриминација и злоупотреба, но јас сум за социјализмот и комунистичката идеологија. И да, без приватизација.
„Во некоја форма“ и вистинскиот социјализам не се иста работа. Малку низ времето е сменето значењето на зборот социјализам. Јас како таков не го разбирам како стадиум пред комунизмот туку како секој вид на социјална идеја (Како што да речеме панкот опфаќа стрит панк, панк рок, анархо панк, Oi! панк, ска панк, поп панк и слично... Или рокот: Рок ен рол, софт рок, хард рок и слично). Во социјализмот спаѓаат сите колективизми, синдикализми комунизми и слични идеји на воспоставување на хумано и социјално општество. Ако на тоа му закачиш анархо ќе добиеш најхумана и најправедна верзија на општество во која едноставно човекот си е свој лидер и не дозволува да биде командан од некој потенцијален кондом кој може и не знае ништо во врска со тоа што тој човек го работи.Во некоја форма социјализмот постои денес во Шведска.
Социјализмот како систем се покажа неодржлив на пракса минатиот век. Не за џабе се водеа револуции. На долга стаза е самоуништувачки за една земја да се води според социјализам. Затоа, не.
Како што знам Шведска не е пред праг на самоуништување
Социјализмот е робовладетелство и диктатура .. елитата владее .. обичниот народ работи за неа и за него колку ќе му се даде толку ..
атеист барај ја вината кај секој индивидуалец посебно, не го обвинувај системот, системот е само рефлексија на колективниот светоглед.
Капитализмот му дава на човекот слобода, слобода и избор.
атеист you are delusional.
.ЗОШТО НИЕ ГО УКИНАВМЕ СОЦИЈАЛИЗМОТ,КОГА МОЖЕВМЕ ДА ПОСТАНЕМЕ БЕЛОРУСИЈА! Белорусија успеа да се одржи социјализмот,во малку изменета варијанта,БЕЗ НИКАКВА ПОМОШ ОД ЗАПАДОТ,што значи социјализмот не е утопија.
.ЗОШТО НИЕ ГО УКИНАВМЕ СОЦИЈАЛИЗМОТ,КОГА МОЖЕВМЕ ДА ПОСТАНЕМЕ БЕЛОРУСИЈА! Белорусија успеа да се одржи социјализмот,во малку изменета варијанта,БЕЗ НИКАКВА ПОМОШ ОД ЗАПАДОТ,што значи социјализмот не е утопија.
Смирено
Се што се случи се случи....крвотници,босна,распадот на варшавски беше неизбежен.