Група Е (Холандија, Данска, Јапонија, Камерун)

• Креатор на темата Креатор на темата gunner_mkd
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Во право е Боби, Робен е многу важен играч за секој тим, со победава ќе нема потреба да се форсира ни во последната утакмица, таман ќе се опорави убаво и после ќе ја видиме вистинската Холандија...

Нема спектакуларен напаѓачки фудбал како што очекував од Холандија ама истиот впечаток како кај Бразил го имам - не сме виделе се од Холандија. Остануваат топ 3 фаворит за мене заедно со Аргентина и Бразил.

До сега на секое големо натпреварување жареле и палеле по групи Холанѓаниве за после во првата прилика да заебат во нок-аут фазата. Сега можеби обратно?

Доколку не победи Камерун вечер, Холандија ќе биде првата репрезентација со обебедено 1/8 финале на ова СП.

Имаше по неколку полуизградени шанси и на двете страни, али ко што мислев, килав резултат
не би сметал на лалињава ако ја префрлат оваа игра и во 1/8.
кога им се враќа Робен.... без него во 1/8 против Италија/Парагвај ништо не прават.

со се Аргентина само тие не потфрлија на мундијалов досеа.

Нема спектакуларен напаѓачки фудбал како што очекував од Холандија ама истиот впечаток како кај Бразил го имам - не сме виделе се од Холандија. Остануваат топ 3 фаворит за мене заедно со Аргентина и Бразил.

До сега на секое големо натпреварување жареле и палеле по групи Холанѓаниве за после во првата прилика да заебат во нок-аут фазата. Сега можеби обратно?

Добро, признавам дека се јаки, ама да ги сметаш за фаворити. :pos: Сепак тоа е само Холандија dude. Eternal losers. :)

Нема шанси Холандија да стигне далеку, ќе се сопне во осмина финале ќе видите...
Моменталниот состав на Холандија ветува многу повеќе од осмина финале ...

Моменталниот состав на Холандија ветува многу повеќе од осмина финале ...
Оваа утакмица не вети нешто многу од Холандија, посебно разочарувачки беа Ван Перси и Афелај кој 2 локум топки не успеа да реализира. Со таква реализација не се стига до полу-финале.
Се надевам дека со враќањето на Робен многу работиќе се сменат на подобро.

Значи 6 бода за Холандија, засега сум задоволен од резултатите.Само така да продолжат

Боби[Мкд];3628150 напиша:
Добро, признавам дека се јаки, ама да ги сметаш за фаворити. :pos: Сепак тоа е само Холандија dude. Eternal losers. :)

Тоа го викам јас за Шпанија цел живот ама ете еднаш и нив им опали. И за Интер во Европа истиот муабет го правев ама ете и тие успеа... Maybe once in a lifetime ама важно има што да раскажуваат на внуци :smir:

Ако не Германија тогаш им посакувам на Холанѓаниве многу се гревчиња сепак никако да освојат а секогаш имаат добар тим :jaj: Освен тоа аз разлика од една Англија или Италија во ниеден момент не сум ги доживувал како арогантни, надуени и антипатични... баш ми се ок.

Е ако де здраво ривалство да постои е добра работа :smir:

Вечер очекувам добар натпревар помеѓу Камерун и Данска.......со многу голови.....

Оваа утакмица не вети нешто многу од Холандија, посебно разочарувачки беа Ван Перси и Афелај кој 2 локум топки не успеа да реализира. Со таква реализација не се стига до полу-финале.
Се надевам дека со враќањето на Робен многу работиќе се сменат на подобро.

Неможев да ја гледам утакмицата, али зошто Ван Перси?? Барем според хајлајтсот што го гледав ако дадеше Афелај во 100 постотната шанса ќе имаше 2 асистенции, а не видов да утне некоја шанса.

--- надополнето ---

Боби[Мкд];3628022 напиша:
Епа и ја тоа викам, неможе да форсира 4-2-3-1 без класични крилни напаѓачи, со Ван Дер Варт и Кујт на боковите само ги експлоатира нивните слабости. А од друга страна без дриблери на страните кои ќе го ослободат Ван Перси го нема нигде, со втор напаѓач Ван Перси би бил ослободен или пак со вистински крилни напаѓачи како Робен и Елија. А не Ван Дер Варт како крило, неможе да мрдне.

Ван Перси може да растури голови давајќи само со Робен и/или Елија како крила. Незнам зошто на Берт не му текне да му даде на Елија шанса во прв тим.

Вечерашнава утакмица не очекувам многу освен подобра игра од страна на Камерун и можеби победа колку толку да се надеваат на втората позиција пред Јапан.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom