Група Д (Германија, Австралија, Србија, Гана)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Денеска сум најсреќниот човек на светот,браво за СРБИЈА им покажаа кој е главен на теренот...сосема тактичка победа на АНТИЌ ....Браво

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Поздрав до сите навијачи на Србија од Скопска Црна Гора и би ви препорачал да ја штедите муницијата и пуцање строго у ваздух за да не се деси да потепате некога :tv:

--- надополнето ---

Денеска сум најсреќниот човек на светот,браво за СРБИЈА им покажаа кој е главен на теренот...сосема тактичка победа на АНТИЌ ....Браво

:pipi: Исто и ја.

--- надополнето ---

Nismo vam mi kenguri, nego ORLOVI, sunce vam *bem!!

:tv: :tv:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579

Селекторот на германската репреезнтација, Јоаким Лев изгледаше многу збунет на прес-конференцијата по поразот од 0:1 од Србија на Светското Првенство во Јужна Африка.

Во два обиди да објасни против кого играл неговиот тим, Лев се побрка со местоположбата на Балканот и ги испрати на Светско тимовите на Босна и ХРватска.

Запрашан за коментар во врска со црвениот картон на Мирослав Клосе, Лев одговори: „Морам да кажам дека Клосе не требаше да дојде во такви дуели и тоа во половината на Босна.“
Пак добро ако георграфските грешки застанеа тука, но Лев продолжи: „Имав чуство дека Хрватите ќе нападнат уште повеќе.“

„Босна? Вистина, соседи на Србија, но воопшто не се на светско. Хрватска? Уште еден тим кој не е во Јужна Африка. Да се надеваме дека Лев разбира повеќе од местоположбата на Африка и по следноит натпревар нема да каже наместо Гана некоја од репрезентциите на Того или Буркина Фасо.“
- пишува весникот „Експрес“.

:pos2:

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
Краток офтопик : И после други се криви што никој на балканот не не сака?

За играта.. Јас бев за Германија, едноставно... Одлука.. Судијата претера со жолтите картони... Не заслужуваше Клосе втор жолт..
Голманот на Србија беше неверојатен.. 10/10... Секоја чест за него... Подолски многу промашуваше... Играчите на Србија, искрено не ми се допаѓаше како играат.. Имаше некои одбранбени играчи што доста добро изиграа, друго слабо... И... 17 што играше за Србија, среден ред, не ми текнува името, тој изигра доста добро.. Другите.. Не ми се допаѓа.. Имаше доста киксови како истерување на топки во аут и погрешни додавања... Германците претераа со промашувањата, имаа многу ситуации каде што имаа чист гол... Бар пеналот можеа да го погодат... Повторно ќе кажам.. Многу добар голман..

Заклучок... Германија играше за степен подобро од Србија, доколку се занемарат шутирањата кон голот кои очигледно беа мизерни...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Краток офтопик : И после други се криви што никој на балканот не не сака?

За играта.. Јас бев за Германија, едноставно... Одлука.. Судијата претера со жолтите картони... Не заслужуваше Клосе втор жолт..
Голманот на Србија беше неверојатен.. 10/10... Секоја чест за него... Подолски многу промашуваше... Играчите на Србија, искрено не ми се допаѓаше како играат.. Имаше некои одбранбени играчи што доста добро изиграа, друго слабо... И... 17 што играше за Србија, среден ред, не ми текнува името, тој изигра доста добро.. Другите.. Не ми се допаѓа.. Имаше доста киксови како истерување на топки во аут и погрешни додавања... Германците претераа со промашувањата, имаа многу ситуации каде што имаа чист гол... Бар пеналот можеа да го погодат... Повторно ќе кажам.. Многу добар голман..

Заклучок... Германија играше за степен подобро од Србија, доколку се занемарат шутирањата кон голот кои очигледно беа мизерни...
Сигурен си ?

Член од
15 мај 2010
Мислења
145
Поени од реакции
2
KOLKU SE RADUVAA SRBINE KAKO DA OSVOILE SVETSKO + SE RADUVAAT NA NAMESTENA UTAKMICA I PAK NEMA DA ODAT U 2 FAZA :pos2:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
можеш да ми дадеш некој извор од каде е наместена и ако сакаш да си размениме телефонски броеви да ми кажуваш кога се наместени да фатам некој денар на спортска!

--- надополнето ---

хаха

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.254
Поени од реакции
8.170
Изгледа србите не ни ја признаваат црквата пошто јадеме гомна за нив на кајгана:icon_lol:
Што има врска црквата со фудбалот ич не ми е јасно. И Бекам се чудел кога дошол во Скопје кога го видел крстот на Водно. Типот мислел дека сме муслиманска земја па му било чудно што има голем крст на планината. Па и покрај тоа некои ја сакаат Англија и го сакаат Бекам.

Но, кога веќе реши да мешаш баби и жаби, можам само да ти кажам дека Македонија го призна Косово и им "врати на историската неправда" која ни ја нанесоа со непризнавањето на црквата.

KOLKU SE RADUVAA SRBINE KAKO DA OSVOILE SVETSKO + SE RADUVAAT NA NAMESTENA UTAKMICA I PAK NEMA DA ODAT U 2 FAZA :pos2:
:pos2::pos2::pos2:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263

Bobi,Bavarec&Nikola pp

:D

A deckoto pozadi ne go znam.

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Заслужена победа на СРБИЈА кој што сака сега нек збори и поздрав до сите кој навиваат на ова светско ЗААААААААА
СРБИЈА СРБИЈА СРБИЈА

M

Mario Gómez

Гостин

Bobi,Bavarec&Nikola pp

:D

A deckoto pozadi ne go znam.
Абе патетико една која се јавува после натпреварите да кења. Сврши десет пати оти ја тепавте најуспешната фудбалска нација, која ќе изгура до финале а вие ќе се посерите наскоро?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Па сигурно нема пред утакмиците да се јавувам, не сум до толку глуп за сеа да јадам ремет од сите :)
Најуспешна фудбалска нација?!?! Си се смешал нешто, а за финалево ќе видиме. Ти го чувам постов ;)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Честитки до Србија.Добро изиграа србите морам да признаам.Сепак играта на германците беше подобра од таа на србите.Скоро цела игра беа со играч помалку,а пак ја имаа иницјативата.Србите го искористија правиот момент да му го шушнат.Но потоа...германците почнаа да се шутираат на србскиот гол како ненормални но ништо не погодија.Подолски беше тотално дрво.Од 10-ина шутеви не погоди апсолутно ништо.На Видиќ му се играше малце ракомет па германците добија пенал.Но дрвото Подолски и тоа го промаши.На крај можам да кажам дека Србија изигра паметно и беше добро организирана иако Германија ја имаше цела офанзива.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom