Група А (Јужна Африка, Мексико, Уругвај, Франција)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Стварно бе треба да ги забранат вувузелите....ајде пак нека се пожалат играчите и судиите!

Не знам зошто ФИФА одбија да ги забранат! Без везе свират...без разлика дали е шанса за гол или пак постигнале гол...или играта е тотално смирена тие продолжуваат по свое.

Па треба малце да има реакција од страна на публиката кога има шанси за гол...у пм далеку сеуште се од Европа!

И мене ме нервира монотонијата. Нека свират ама нека има некој ритам па атмосфера ова-она... Овие константно едно те исто цело време...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Вечерва ќе има неизвесен натпревар,така да на Франција нема да и биде нималку лесно против Уругвај.

Јас очекувам реми,но сепак поради поголемото искуство Франција е во мала предност.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Искрено ме разочаравте вие што мислевте дека е офсајд. Добро бе луѓе?!
Види погоре имам објаснето а и пред мене многумина други имаат исто така објаснето кое е правилото за офсајд. Штом голманот излезе напред, автоматски играчот што останува позади него, се смета за голман. Значи, фактички играчот на Мексико е сам пред голманот на ЈАР и постигнува гол. Судијата со право го поништи голот.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Стварно бе треба да ги забранат вувузелите....ајде пак нека се пожалат играчите и судиите!

Не знам зошто ФИФА одбија да ги забранат! Без везе свират...без разлика дали е шанса за гол или пак постигнале гол...или играта е тотално смирена тие продолжуваат по свое.

Па треба малце да има реакција од страна на публиката кога има шанси за гол...у пм далеку сеуште се од Европа!
Абе нервира али јбг, тоа нивен начин на бодрење. А и кога нема да играат африканциве нема да има толкава бучава.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Oчекуем вечер победа... и то France :smir:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.904
Поени од реакции
73.149
Да ти кажам не ги знае. Безброј пати ги мешаше, а најсмешно што и Бланко со препознатливите бели копачки не успеваше да го препознае. Тешко дебилче е овој коментатор, многу ме иритира.

Искрено ме разочаравте вие што мислевте дека е офсајд. Добро бе луѓе?!

Јас, за разлика од многумина, бев за Ј. Африка и жал ми е што не победија. Мексиканциве играа досаден, спор фудбал, додека Бафана играше брзо и рационално. Проблем имаат во одбраната единствено во недостаток на квалитетни играчи.
И на оваа тема ќе споменам, Шабалала и Модис заслужуваат добар европски клуб, не ми е јасно како досега не биле уочени, имаат 25 и 28 години.

Уругвај и Франција одат понатаму дефинитивно.
Гвардадо, Дос Сантос и Хуарез ги мешаше цело време пошто сите имаат исти фриз :pos:
Е сега не се согласувам дека Мексико играл спор фудбал. напротив играа со доста подавања и играа фудбал убав за око. Африка беше таа која не дозволи Мексико да одигра нешто повеќе затоа што играа многу затворено. Што изиграа поубаво Африканците. Акциите им беа рогни ја напред, претрчај ја цела одбрана и шанса... Освен акцијата за голот која ја одиграа школски, мада вината беше и во одбраната на мексико која со мечеви наназад не е на ниво :tapp:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Абе нервира али јбг, тоа нивен начин на бодрење. А и кога нема да играат африканциве нема да има толкава бучава.
Kako ќе нема,ќе има бе.. па гледаше ли лани на куп на конф. на сите утакмици брмчеа, да им се кењам на тие зурлите..:lud: Што си замишљаваат дека се интересни .. Fuck vuvuzeli

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Trubive se teska patetika. Ebati plemeto zaostanato.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Види погоре имам објаснето а и пред мене многумина други имаат исто така објаснето кое е правилото за офсајд. Штом голманот излезе напред, автоматски играчот што останува позади него, се смета за голман. Значи, фактички играчот на Мексико е сам пред голманот на ЈАР и постигнува гол. Судијата со право го поништи голот.
Леле кој дебил сум, лошо се изразив. :jaj: Знам дека беше офсајд, баш на братучед ми му објаснував. Ќе се убијам, овие пеколни жештини ме изедоа...

Ет Сајбер Рајдер

Јас уживам у брз, динамичен фудбал без многу компликации. Африканците убаво додаваа, не испуцуваа напамет напред како што викаш, играа по земја, брзо, прецизно. Штета што на некои позиции имаат фудбалери кои не се на нивото на другите од Бафана. Да имаат еден добар, цврст напаѓач многу подобри би биле.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Kako ќе нема,ќе има бе.. па гледаше ли лани на куп на конф. на сите утакмици брмчеа, да им се кењам на тие зурлите..:lud: Што си замишљаваат дека се интересни .. Fuck vuvuzeli
Абе лани немаше толку фанови од другите држави, им беше слободне влезот за африканците. Не верувам дека ќе има колку на овој натпревар, ма да и една труба може да ти го извади мозокот. :jaj:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.715
Поени од реакции
43.740
Во првиот дел Мексико беше подобар, но во вториот Ј.Африка создаде многу повеќе шанси, од кои неколку беа 100%, но сепак не успеаја да ги искористат и после им стигна казната.. На крај можеа повторно да погодат и да ги земат 3те бода, но стативата ги спаси Мексиканците.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Јас сум во Словенија моментално и ваму немаше тајмер, изгледа е пропуст од африканциве.
Не е пропуст од африканциве,имаше на други ТВ.
Важно коментаторот на крајот погодуваше која минута е :pos:(зборам за овој на словенската тв).

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.275
Поени од реакции
8.411
Не сум знаел за правилово мајке ми :nesvest: Фала што ме известивте, да не се нервирав за џабе :icon_mrgr
Да се надополнам само, многу ми се лоши камериве некако. Од авион да не снима у пм, а ова коментаторов ми ги отече јајцава со податоци за светсково. Нека земе малку да коментира, сигурно не ги ни знае играчиве...
Пушти си македонскио радио 2 и слушај си го Јанко како тресе зелени :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom