Ајде престанете со рекла-казала муабети, се работи за Македонци кои работат да и помогнат на Македонија.
На некој изгледа му пречи Македонското единство па ем оцрнува ем сее раздор.
Киксовите треба да ги изанализираат и да се поправат како организација. Во случајов со Воиновиќ толку беа наместени што истиот ден кога доби награда типот даде интервју.
Не заебавај и ти, кога е потребна критика таа треба недвосмислено да се истакне, без релативизирање.
Здружувањето со МПО и бугарското саботирање кикс ќе го наречеш?
Тоа што им се извинуваат на Албанците во официјално соопштение поради - Енциклопедијата на МАНУ што излезе ќе го наречеш кикс?
Настрана внатрешните познанства со одредени членови на ОМД, некои работи треба да се кажат ко што се.
Voinovich e prijatel na Makedonija i ima dosta pomognato za Makedonija. No, i nie bevme iznenadeni za negovata izjava za Voice of America.
По тоа се гледа слабото лобирање или практично никакво, бидејќи доколку нешто било излобирано тогаш немаше да има изненадувања.
Не знам како може една организација која си препишува некои вонвременски заслуги да биде изненадена од саботирање на пописот во САД од страна на МПО пробугарските струи кои замисли им беа ПАРТНЕРИ на ОМД и заеднички подготвуваа кампања.
Или е неспособност или намерно правење на приглупи каде во двата случаи резултатот е негативен за македонските интереси.
Сега треба многу да направите за да ја повратите довербата, онаа каква таква што ја имавте.
Ne e nishto chudno. 3 grupi od 3 lujge po grupa za 3 chasovi -- 100 kancelarii. Neznachi deka so 100 kongresmeni sme zborele. Vo nekoj kancelarii sme zborele so kongresmeni, so nekoj so asistenti, so nekoj samo materijali sme ostavale poradi ne bile prisutni.
Поарно ќе беше мејлови да им пратевте и тоа да го објавевте ко главна вест.