ПОПИС 2011-Ќе се преброиме ли?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
конкурсот за попишувачи, инструктори и пописна комисија веќе заврши, кој од вас се пријави, дали некој од вас можеби има учество во претходниот попис (не верувам).

ако ве има такви кренете два прста да развиеме дискусија.

јас конкурирав за општински попишувач во реон К.Вода.

R

Rigel Kent

Гостин
конкурсот за попишувачи, инструктори и пописна комисија веќе заврши, кој од вас се пријави, дали некој од вас можеби има учество во претходниот попис (не верувам).

ако ве има такви кренете два прста да развиеме дискусија.

јас конкурирав за општински попишувач во реон К.Вода.
Jas ne se prijaviv zatoa sto kriterium e da nemas zasnovano raboten odnos.Inaku trebalo da se prijavis vo partija (pozicija ili opozicija seedno) bidejki se e namesteno partiski so kvoti.
Ako e neutralno ( sto se somnevam ) bi imal sansa.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Штом ДУИ се сложува со пописот, значи нашле модус да исфалсификуваат дека се 20% од населението.

Според неофицијални но добро проверени извори, се оди на бројката од малку повеќе од 21% за “не дај Боже’’, иако се барем 5% помалку од таа цифра,

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Штом ДУИ се сложува со пописот, значи нашле модус да исфалсификуваат дека се 20% од населението.

Според неофицијални но добро проверени извори, се оди на бројката од малку повеќе од 21% за “не дај Боже’’, иако се барем 5% помалку од таа цифра,
не ми се верува искрено. море да не им платиле на тие од дуи да си ќутат? П.С сеа коа ке дојдат брачава кој од швицарска кој од немачка може и 35% ке напраат а мисирков? шо мислиш :)

инаку кога треба да почне пописот. точен датум се знае???

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426

хахахахаха. Со болдот навистина ме изнасмеа. Како бе тоа добро проверени извори уште пред да почне пописот. А што правиме ако албанците излегуваат барем за 2-3% повеќе од последниот попис, или па помалку за 2-3%, ке смени тоа нешто?

И немора да чекаш попис за да провериш дали албанците се 25%, туку стани некој ден сабајле, и трк до колата(ако имаш), до бензинска стај нафта/бензин пуни резервар, и напрај една авантуристичка прошетка низ цела македонија(мала е јбг), па сам ке ја видиш сликата од населението, и сам ке сватиш дека можеби се повеќе, значи не ти треба никаков попис. Сите тие што мислат дека албанците се помалку од 25% само се лажат себеси.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
хахахахаха. Со болдот навистина ме изнасмеа. Како бе тоа добро проверени извори уште пред да почне пописот. А што правиме ако албанците излегуваат барем за 2-3% повеќе од последниот попис, или па помалку за 2-3%, ке смени тоа нешто?

И немора да чекаш попис за да провериш дали албанците се 25%, туку стани некој ден сабајле, и трк до колата(ако имаш), до бензинска стај нафта/бензин пуни резервар, и напрај една авантуристичка прошетка низ цела македонија(мала е јбг), па сам ке ја видиш сликата од населението, и сам ке сватиш дека можеби се повеќе, значи не ти треба никаков попис. Сите тие што мислат дека албанците се помалку од 25% само се лажат себеси.
море.. искрено да ти кажам повеќе би рекол дека се лажеш ти сам себеси (СВЕСНО). зарем стварно мислиш дека има 25% албанци??? или да бидеме појасни.. една четвртина од македонија е населена со албанци??? мене искрено не ми се верува. ама најискрено - правам муабет ако анкетата е реална односно да не доаѓаат од било каде колку за пописот и трк назад зашо ако е така ја ко шо знам надвор од македонија има многу повеќе македонци него ли што имаме во државава.... ај сега ти РЕАЛНО кажи дали е така.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
Абе, ќе си се одложи пописов фино лепо.... и така :toe:

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Абе, ќе си се одложи пописов фино лепо.... и така :toe:
Па нормално дека ќе се одложи.Све ќе направат само да се одложи.Ваков момент каде што нема да имаме "падобранци" од Албанија и Косово ќе дочекаме тек по 10 години.А дотогаш ќе ги слушаме како се маваат у груди дека биле 40%.Зар на комуњарите ги заболе за сметката на А1 па сега да искочат од собрание.Све е тоа монтирано,а и добро платено.Штом дојде ред 18 пратеници да ги условуваат оние 64 - што друго да се очекува од оваа земја освен пропаст.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
море.. искрено да ти кажам повеќе би рекол дека се лажеш ти сам себеси (СВЕСНО). зарем стварно мислиш дека има 25% албанци??? или да бидеме појасни.. една четвртина од македонија е населена со албанци??? мене искрено не ми се верува. ама најискрено - правам муабет ако анкетата е реална односно да не доаѓаат од било каде колку за пописот и трк назад зашо ако е така ја ко шо знам надвор од македонија има многу повеќе македонци него ли што имаме во државава.... ај сега ти РЕАЛНО кажи дали е така.
Најискрено јас ти викам дека да, 25% е бројка на албанците, можеби повеќе, ти викаш не верувам, тогаш не веруј, почекај ги резултатите од пописот.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
А вас да не ви ракоплеска?
нив им се восхитуваат.. секаде ги сакаат. у швајцарија германија франција србија.. у македонија највеќе!

--- надополнето ---

Најискрено јас ти викам дека да, 25% е бројка на албанците, можеби повеќе, ти викаш не верувам, тогаш не веруј, почекај ги резултатите од пописот.
и ја така викам. резултатите ке ги покажат бројките но сепак неможе точно да се каже. зашто знам има многу албанци надвор од македонија како и македонци срби бугари или шо и дасе а сепак имаат македонско државјанство. најпаметно би било само едно државјанство да може да се има.. ако си македонец имаш само македонско ако си албанец само албанско. а ко шо знам нашава држава дозволува и 2 државјанства. или може грешам?

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.483
Поени од реакции
1.854
Ти лично го преброја или на гравче гледаше?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Како би се објаснило намалувањето на бројот на албанците за 9 години , на пример за минус 7 проценти ?

А се знае дека албанците се во позитива секоја година. Вие барате да се избришат 200.000 албанци.

Па во 1981 имало 380.000 албанци, како тоа после 30 години позитивен природен прираст албанците да паднат на 300.000.

Ај олабавете малце , почекајте ги резултатите, конечно признајте ги барем вие , пошто нема македонски син кој би посакал да го зголеми бројот на албанците , и за тој што мислите дека е најголем предавник , и тој би се обидел да го намали бројот на албанците. Ајде албанците да ги оспорат , пошто не се застапени процентуално , ама вие не смеете , све е на ваши раце.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дардание.. никој не верува дека се 25 проценти затоа што сите знаеме како е дојдено до таа бројка.. и што е тука нејасно ???
ајде нека помине пописот и ке видиме колку сте колку сме и колку се... така најдобро може да знаеме што не е пак некое мерило али ај.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
дардание.. никој не верува дека се 25 проценти затоа што сите знаеме како е дојдено до таа бројка.. и што е тука нејасно ???
ајде нека помине пописот и ке видиме колку сте колку сме и колку се... така најдобро може да знаеме што не е пак некое мерило али ај.
До таа бројка е дојдено постепено со позитивен прираст , и со приклучување на албанците кои порано се попишувале како турци , за да можат да заминат за Турција , но после тоа веќе тие се запишуваат како албанци (такви и биле).
Еве ти кажувам дека и во 1981 имало 380.000 албанци , како ќе го објасниш падот за 80.000 , и покрај тоа што за 30 години со родиле уште 240.000 албанци ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom